Evropa

Vízum do Andorry 2019 - jaké doklady potřebuji

Podmínky vstupu do Andorry

Abyste mohli vůbec vyrazit do Andorry, budete potřebovat cestovní pas. Jeho platnost si pohlídejte, protože musí plně vykrýt celou dobu pobytu v zemi. Cestovní doklady musí mít také děti do 15 let.

I když Andorra není součástí Evropské unie, byly už zaznamenány případy turistů, jež do země bez problému vycestovali jen s občanským průkazem. Nemusí to tak ale fungovat vždy, proto je lepší mít se sebou cestovní pas.

Turistické vízum do Andorry

Vízum do Andorry naštěstí nepotřebujete. A to za předpokladu, že se v zemi zdržíte maximálně 90 dnů a charakter vaší cesty bude turistického rázu. Kdybyste chtěli na území Andorry pobývat delší dobu, musíte si vyřídit povolení na příslušném úřadu.