Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

17 hodin ve vzduchu. Na ultra dlouhém letu zapomeňte na panáka a kafe

17 hodin ve vzduchu. Na ultra dlouhém letu zapomeňte na panáka a kafe

V plánu je letecké spojení, při kterém cestující zůstanou ve vzduchu přibližně 17 hodin. Nová linka na ultra dlouhém letu má propojit Dallas a Brisbane. Mezi linkami ale nebude délkou letu kralovat. Podívejte se, na kterých letech zestárnete o jeden den ve vzduchu.

Od října spojí USA a Austrálii ultra dlouhý let

American Airlines jsou těmi, kdo ohlásili rozšíření leteckých linek a plánují od konce října přivítat první pasažéry ultra dlouhého letu na lince DallasBrisbane. Boeing 787-9 bude vybaven novými luxusními sedadly a pasažérům slibuje dokonalé pohodlí. Cestu dlouhou 13 tisíc kilometrů by měla letecká linka urazit za 17 hodin
Boeing 787 létá od roku 2011 a jeho vývoj stál miliardy dolarů. Má relativně nízkou spotřebu paliva, vysoký výkon a je obecně tišší. Konstrukce je z kompozitního materiálu. Stroj je určen pro dlouhé lety, maximální dolet u verze 787-9 je uváděn na 14 140 km. Boeing létá rychlostí 903 km/h a pojme více než 400 cestujících. Společnost American Airlines má ve flotile více než 40 letadel typu boeing 787 určených pro dlouhé lety.

Boeing 787-9 bude spojovat Soul a Prahu

Změnu stroje na boeing 787-9 oznámili i Korean Air. Stroj bude nasazen na pravidelné lince, která spojuje Soul a Prahu. Změna stroje znamená menší přepravní kapacitu. Současný typ boeingu přepravil při maximálním obsazení 291 cestujících, zatímco nově je maximální možná kapacita 269 cestujících ve dvou cestovních třídách. 
Linka je v provozu čtyřikrát týdně, létá se pondělí, středa, pátek a sobota.

Nejdéle v letadle na lince do Singapuru

Pokud byste hledali nejdelší letecké spojení, budete se muset nalodit na SingaporeNew York, kterou provozuje Singapore Airlines. Linka překonává 15 300 km, let je organizován bez přestávky a trvá téměř 19 hodin. 
Hlavy v oblacích si užijete do sytosti i s Qatar Airwas na lince Auckland – Dauhá. Cesta trvá více než 17 hodin a letadlo urazí 14 500 km. Další ultra dlouhé lety jsou organizovány z různých metropolí do Austrálie nebo mezi USA a Singapurem nebo USA a Indií
Rizikem ultra dlouhých letů je to, že cestujícím prakticky chybí dvě noci kvalitního spánku.

Jak přečkat ultra dlouhý let:

  • Najíst se kvalitní a vydatné stravy před nástupem do letadla, ta podpoří spánek.
  • Procházet se a protahovat, zaměstnávat končetiny i v sedě. 
  • Dodržovat pitný režim bez alkoholu a kofeinu (zhoršují pásmovou nemoc).
  • Dostatek vlastní zábavy, nespoléhat se na obrazovky v letadle. 
  • Vlastní spací maska.
  • Vyzout si boty.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.