Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

7 nejkrásnějších pláží Tuniska

7 nejkrásnějších pláží Tuniska

Toužíte po dovolené v Tunisku a rádi byste si užili sluníčka na čistých vyhřátých plážích s jemným pískem? Vsaďte rovnou na jedny z nejkrásnějších. Víme, které to jsou.

Hlavním důvodem, proč je Tunisko tak oblíbené, jsou jeho nádherné dlouhé písčité pláže. Když si k tomu připočtete ještě vyhřáté Středozemní moře, rozmanitost přírodních krás, nevšední architekturu, živá města a vynikající kuchyni, je cílová destinace vaší dovolené více než jasná. Vybírejte z nejkrásnějších pláží a zažijte nezapomenutelnou dovolenou přesně dle vašeho gusta.

1. El Mansoura

Sedmou nejkrásnější pláž světa a dost možná tu nejkrásnější v celém Tunisku najdete v Kelibii na poloostrově Cap Bon v provincii Nabeul. Chloubou pláže El Mansoura je nejen běloskvoucí písek, ale také průzračné křišťálově čisté moře. Budete si zde zkrátka připadat jako na Mauriciu.

2. Hammamet

Díky své poloze, asi 60 km jihovýchodně od Tunisu, je jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších destinací. Východní pláž je asi 10 kilometrů dlouhá a vine se jako had až ke starému městu Nabeul. Je dostatečně široká a po celé délce jí lemují palmy a svěží zeleň poskytující příjemný stín. Na druhou stranu se pak táhne ještě o něco širší pláž s možností mnoha volnočasových aktivit. Obě přitom pokrývá jemný bílý, a hlavně čistý písek.

3. Mahdia

Pláž v letovisku Mahdia se zdá být nekonečná. Bezmála šestikilometrové pobřeží pokrývá jemný písek, který v kontrastu s modrým mořem doslova svádí k vodním radovánkám. Svůj kousek soukromí si tady najde opravdu každý. Pozvolný vstup do vody a písčité dno potěší zejména rodiny s malými dětmi. 

4. Monastir

Pláže Monastiru se táhnou až do sousedního letoviska Sousse a jsou zkrátka okouzlující. Můžete si jen tak lebedit s knihou v hebkém bílém písku nebo zažít trochu dobrodružství. Během hlavní sezóny zde můžete vyzkoušet nespočet aktivit, od tenisu, plážového volejbalu přes jízdu na vodních lyžích, windsurfing či potápění až po jízdu na velbloudech.

5. El Hawaria

Poněkud méně známá je pláž El Hawaria. Vzhledem k tomu, že toho v jejím okolí není tolik vidění, mnoho turistů sem nezavítá. Tím je však vyšší pravděpodobnost soukromí a většího komfortu. Oproti profláknutým lokalitám navíc ve vodě nenarazíte na otravné mořské řasy. Pokud tedy toužíte po odpočinku bude pro vás tato plážová oáza s průzračným mořem pohlazením na duši.

6. Gammarth

Pokud vás nelákají klasická letoviska, mohl by vás Gammarth oslovit. Jedná se o poměrně velkou oblast se spoustou krásných pláží. Najdete zde pláže pokryté zlatavým pískem, dostatečně široké, s pozvolným vstupem do moře i menší, avšak neméně krásné, izolované plážičky obehnané skalami. Jedno však mají všechny společné, jsou dobře udržované a obklopují je křišťálově čisté vody teplého moře.

7. Djerba

Celou řadou nádherných pláží se může chlubit nejjižnější tuniské letovisko, oblíbená destinace s nádechem Karibiku, ostrov Djerba. Především jeho severovýchodní část nabízí vskutku úchvatná místa. Nejvýše si na žebříčku popularity stojí Sidi Mahrez s rozsáhlou turistickou zónou a veškerým komfortem, o jakém jste doposud snili. Další překrásnou bělostnou pláží je rovněž Sidi Yati, vedle níž z kopce vyhlíží ikonický maják Taguermess z konce 19. století.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.