Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Jste z Moravy a bruslíte? Poradíme vám skvělé stezky na in-line

Jste z Moravy a bruslíte? Poradíme vám skvělé stezky na in-line

Vyrážíte na kolo nebo za turistikou? Pak se spokojíte s krásným okolím a dobrým značením cest. Kdo se ale zamiloval do in-line bruslení, potřebuje něco navíc. Širokou stezku, rovinu a měkký asfalt. Poradíme vám, kde na Moravě najít nejlepší stezky pro bruslaře. 

Baťův kanál

Krásným místem pro brusle nebo pro vyjížďky na kole je stezka podél Baťova kanálu. Jak už název napovídá, vede kolem řeky Moravy. Přivítá vás upravený povrch, dlouhá rovinka a pohled na čluny oddávající se poklidné plavbě. Po trase je spousta příjemných hospůdek a drobného občerstvení. 
Bruslařům se zalíbí trasa od Otrokovic do Veselí nad Moravou. Celková trasa má asi 80 km, ostatní úseky jsou vhodnější spíše pro cyklisty.

Brňáci milují stezku Obřany – Bílovice

Kvalitní povrch v blízkosti řeky Svitavy najdete v Brně. Od Obřan do Bílovic vede 4 km dlouhá trasa. Občerstvení vás čeká jak ve startu, tak v cíli trasy. Trasa bývá rušnější, dávejte pozor na střety s cyklisty a pěšími. 
Bruslit se dá i na autodromu Brno, bruslařům je přístupná závodní dráha. 

Romantická projížďka, Vaté písky

Vaté písky jsou zajímavým přírodním úkazem v blízkosti Hodonína. Písečné duny a přesypy lemují starou část Baťovy železnice, po které se dopravovalo uhlí. Bruslaři si užijí klidnou a dlouhou stezku, hladký asfalt a příjemný stín borovicového lesa. 

Lesem z Bzence do Strážnice

Hladký asfalt a klidná lesní cesta, bruslařský ráj vás čeká na trase z Bzence do Strážnice. Cesta je široká, trasa je vhodná i pro začátečníky. Celková délka trasy má 7 km, vhodným místem pro start je obec Bzenec-Přívoz, dále pokračujete na silnici mezi Ratiškovicemi a Rohatcem.

Podél Ostravice

Kratká in-line trasa je podél říčky Ostravice. V Ostravě začíná ve čtvrti Hrabová u lávky. Vyrazit můžete na oba směry, trasa je částečně stíněná. Podél trasy je řada občerstvovacích stanovišť s posezením. 

Podél Bečvy

Cyklostezka vede z Lipníka nad Bečvou do Přerova. Část úseku je vhodná pro in-line bruslení. Podél Bečvy se můžete vypravit i z Rožnova pod Radhoštěm přes Zašovou a Zubří, projedete se kolem rožnovského skanzenu

Okolo Dřevnice

Ve Zlíně se můžete projet okolo Dřevnice. Trasa začíná na Cigánově v blízkosti hotelu Salón a vede přes Bartošovu čtvrť. Kdo zvládne stoupání, může dojet až k oblíbené ZOO Lešná. Trasa je upravená, po cestě je mnoho hospůdek i zastávek s občerstvením. 

Lázeňské Luhačovice

V blízkosti lázeňského města Luhačovice můžete navštívit oblíbenou přehradu. Okolo přehrady se projedete jak na kole tak na kolečkových bruslích. Oba břehy jsou lemovány hospůdkami a bistry. Část stezky je osvětlená a vhodná na večerní projížďky. 

Vsetínská Bečva

Poměrně nově otevřená je bruslařská stezka z Velkých Karlovic do Vsetína. Měří přes 30 kilometrů a potýkat se budete s mírným převýšením. Vybrat si můžete kratší úseky, po cestě se občerstvíte v hospůdkách se zahrádkou. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.