Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kde je bezpečno pro turisty? Žebříček prozradí více

Kde je bezpečno pro turisty? Žebříček prozradí více

Události posledních let ukázaly, že ani v blízkosti evropských hranic nemusí být bezpečno. Proto jakmile se rozhodnete pro dovolenou, prodloužený víkend nebo výlet za poznáním, prověřujte, jestli destinace patří mezi bezpečné lokality. Inspirujte se žebříčkem bezpečných turistických cílů.

Bezpečnost i přívětivé prostředí

Země, které se umístily v žebříčku bezpečných destinací nemají jen nízkou kriminalitu. Jsou to zároveň země, kde se turisté nesetkávají s obtěžováním nejrůznějšího druhu, kde nejsou problémy s diskriminací (rasové, náboženské, genderové aj.) nebo kde je minimální riziko zdravotních komplikací a lékařská péče na vysoké úrovni. Zkrátka místa, kde vám bude příjemně a komfortně po všech stránkách.

Žebříčku vládne Kanada

První příčku obsadila přátelská Kanada. Vyniká zdravotní péčí, má minimální kriminalitu, je tolerantní vůči všem skupinám cestovatelů. Kanada je nádhernou zemí, kterou se určitě vyplatí navštívit. Pro poznání Kanady budete potřebovat ale více-týdenní dovolenou. Nejlepší zážitky přinese road trip Kanadou, při kterém můžete navštívit nedotčenou kanadskou přírodu, nádherná města a kde nahlédnete do života místních.

Poklidné Švýcarsko a Norsko na stupních vítězů

Druhou a třetí příčku obsadilo Švýcarsko a Norsko. Obě jsou to země s nádhernou krajinou, horskými štíty a krásnými vodními plochami. Země jsou pro turisty bezpečné a místní jsou přívětiví. Poznáte nedotčenou přírodu, okouzlující městskou architekturu, prohlédnete si horské kaňony a možná si vyzkoušíte i některý z adrenalinových sportů. Výhodou je, že lety z Česka do Švýcarska a Norska jsou příjemně krátké a také to, že se často objevují ve zvýhodněných akčních nabídkách.

Poznávejte Evropu

Fantastické destinace plné nádherných měst a krásné přírody obsadily přední příčky, všechny jsou z České republiky na dosah. Bezpečno je dle žebříčku v Irsku, Nizozemsku, Velké Británii nebo v Portugalsku. Mezi bezpečné země patří i Dánsko. Poněkud dál budete cestovat za zeměmi, které obsadily devátou a desátou příčku. Jsou to Island a Austrálie.

Za dovolenou i za výlety

Skutečnost, že řada zemí, které jsou pro turisty bezpečné, jsou evropské země, jen nahrává doporučení, poznat jejich krásy co nejdříve. Vyhledat můžete výhodné letecké zájezdy, do mnoha evropských zemí se dostanete za pár stokorun přímým letem. Proč nevyrazit na prohlídku evropských metropolí, když letenka stojí tolik, jako vstupenka pro rodinu do kina? Dopřejte si během roku výlety za poznáním a vypravte se objevit kouzlo evropským měst. 
Letní dovolená nemusí být to jediné, na co se budete těšit. 
Cestovat můžete po celý rok, pobyty mimo sezonu mají řadu benefitů například nižší ceny, minimální fronty u vstupu do pamětihodností, rozšířenou nabídku atraktivních pobytových balíčků nebo širší výběr ubytování. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.