Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Konec zimní nudy. Poradíme vám, kam v zimě na výlet

Konec zimní nudy. Poradíme vám, kam v zimě na výlet

Jižní Morava je krásná oblast a skrývá mnoho zákoutí pro výlety v letním, ale i v zimním období. Vyrazte v zimě za poznáním, za sportem nebo za kulturou. Přinášíme tipy na zimní výlety na Jižní Moravě. 

Hrady a zámky otevřeny

Není jich mnoho ale jsou. I v zimním období můžete navštívit hrady a zámky. Zimní okruhy jsou kouzelné, romantické a s minimem turistů. 
Zámek Bučovice zve na interaktivní expozici Moravský aristokrat v labyrintu světa, kde se dozvíte mnoho zajímavostí ze života renesanční šlechty, přístupný je i zámek Lednice v základním prohlídkovém okruhu a se skleníkem. Při prohlídkách v Mikulově vás přivítají šálkem svařeného vína. 

Cestou se můžete zastavit v obci Prace u Mohyly míru. Kromě pondělků je památník přístupný každý den v roce. 

Za vínem v zimě

Vinařská oblast láká i v zimním období. Po Dyji v lednickém zámeckém parku se budete plavit s hrnečkem voňavého svařáku. Asi čtyřicetiminutové vyhlídkové plavby se konají každý víkend. Plavit se můžete i v punkevních jeskyních. Většina podzemních prostor je přístupná po celý rok. 

Muzea nezavírají

Přestože jsou muzea přístupná po celý rok, v zimním období na ně trochu zapomínáme. Připravují řemeslné jarmarky a mnoho tvůrčích dílen pro děti i dospělé. Kromě muzeí a galerií stojí jistě za prohlídku i vila Tugendhat, Stiassni nebo Jurkovičova vila
Zajímavý program připravují i hvězdárny a planetária v Brně, Vyškově nebo Zlíně. Přírodní zákony prozkoumáte ve science centru VIDA v Brně. 

Sportovní aktivity vás nečekají jen na sjezdovkách. Můžete navštívit mnoha aquaparků. Zkuste Pasohlávky, Uherské Hradiště, Kuřim nebo Vyškov. 

Zvířátka se těší na návštěvu

V zimním období se těší na návštěvu všechny zoologické zahrady. Jedná se o klidnější část roku, určitě stihnete i mnoho komentovaných krmení. Otevřeny jsou i soukromé farmy a kontaktní zoo. Navštívit můžete Lamacentrum Hády, zoo park Vyškov nebo pštrosí farmu v Doubravicích nad Svitavou.

Nebojácní do kostnice

Hřbitov u kostela sv. Jakuba existoval od 13. století a protože brzy přestal kapacitně stačit, začaly se ostatky přesouvat do kostnic. Druhou největší kostnici v Evropě si můžete prohlédnout v Brně každý den kromě pondělí. Prohlídka se dá spojit s procházkou brněnským podzemím. 

Další tipy na výlety v zimním období

  • Prohlídkové okruhy s degustací nabízí mnoho městských pivovarů
  • Děti i dospělí si zamilují Znojemské podzemí.
  • Unikátní je dlouho utajovaný podzemní kryt pod Špilberkem. 
  • Hezká procházka je v parku a v okolí zříceniny Dalečín. 
  • Fyzicky zdatní si mohou projít Rudické propadání. 
  • Řada měst otevírá kluziště na náměstích. 
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.