Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Krásná místa za humny? Vyrazte na Slovensko

Krásná místa za humny? Vyrazte na Slovensko

Za humny není drak, ale naši oblíbení sousedé. Slovensko ukrývá mnoho krás a určitě stojí za to je poznat. Objevte kouzlo nejmenších velehor, ledovcové jezero nebo solné jeskyně. Prohřejete se v termálních koupalištích a projeďte se na lyžích upravenými sjezdovkami. 

Za pěší turistikou na Slovensko

Slovensko nabídne stovky kilometrů upravených turistických tras. Vybrat si můžete méně náročné procházky po vrstevnicích, cyklotrasy okolo vodních toků nebo náročné vícedenní přechody hor. Zalíbí se vám dobrodružné trasy ve Slovenském ráji, výstupy na Malé Fatře nebo zdolávání vrcholů v Nízkých i Vysokých Tatrách. Tatranský národní park je nejstarší a největší národní park na Slovensku. Turisticky atraktivnější jsou Východní Tatry, Západní Tatry jsou malebné a klidné. 
Slovensko se pyšní devíti národními parky, přivítá vás 2,5 tisíce jeskyní nebo největší hrad ve střední Evropě.

Odpočinkový Lomnický štít

Že by výstup na Lomnický štít mohl být odpočinkem? Ano, pokud využijete lanovku. Když vám bude přát štěstí a nepotká vás na vrcholku mlha jako u Rákosníčka, užijete si náramné výhledy do okolí. 
Zdatní turisté se mohou s průvodcem vypravit na Gerlachovský štít, k výstupu se ale doporučuje horolezecká průprava. 
S malými dětmi se můžete nechat svézt k některému z ledovcových jezer. Plesa vás okouzlí průzračnou hladinou a krásnou květenou v okolí. Na Štrbském plese se můžete projet na lodičkách a okolím vede mnoho jednoduchých procházkových tras. S dětmi zvládnete i několik hřebenových tras v Nízkých Tatrách.

Ne sůl ale led

Kulisou solných jeskyní v pohádce Sůl nad zlato byl ve skutečnosti led. Nádheru Dobšinské ledové jeskyně si nenechte ujít. Do útrob ledového království vás vezme průvodce, i v létě se vám sem bude hodit teplá bunda. 
Po ledovém ochlazení se můžete ohřát v některém termálním koupališti. Mnoho z nich je upraveno jako moderní aquapark se spoustou vodních atrakcí pro nejmenší návštěvníky. Léčebné prameny můžete ochutnat v Turčianských Teplicích.

Náročné túry i klidné procházky

Vyhledávaným cílem jsou Jánošíkove diery. Okolo kanálů a nejrůznějších vodopádů vás provedou žebříky a lávky. Sevře vás chlad blízkých skal a vystoupat můžete až na Velký Rozsutec. V místě najdete i mnoho kratších tras vhodných pro děti. 
Na Dunajci, na hranici mezi Polskem a Slovenskem, se můžete projet nádhernou soutěskou na raftu, kánoi nebo tradičních pltích. Projížďku můžete spojit s výstupem na dominantu Trzy Korony, jedná se o středně náročný výstup. 

Nejrozsáhlejší zříceninou na Slovensku je Spišský hrad, významné památky si můžete prohlédnout i ve Spišském Podhradie.

Slovenská metropole, Bratislava

Bratislava vás určitě překvapí, zejména tehdy, pokud tam nejezdíte každý rok. Památky jsou krásně opravené, určitě si prohlédněte Bratislavský hrad, katedrálu sv. Martina, Primaciální palác a Starou radnici s muzeem. Najíst se můžete v unikátní restauraci nad dunajským mostem. Výhled z ufa určitě stojí za to.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.