Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Ráj zbledne závistí. Objevte krásná místa na Kanárských ostrovech

Ráj zbledne závistí. Objevte krásná místa na Kanárských ostrovech

Kanárské ostrovy jsou rajským místem, turisté míří za úchvatnými plážemi, nádhernou přírodou i okázalou architekturou. Nezůstávejte jen na pláži. Spousta skrytých míst čeká na váš obdiv. Ostrovy se vám představí v celé své kráse, vypravte se za poznáním. 

Klidná pláž na Fuerteventura

Přímo rajská pláž vás čeká na Fuerteventura. Uchvátí rozlehlostí, nádherně bílým pískem a klidným mořem. Vypravte se do jižní části Fuerteventura a odpočiňte si v letovisku Morro Jable. Pláž má dokonalé zázemí, je kombinací odpočinku i zábavy. 

Nejnebezpečnější sopka planety

Pico del Teide je třetí nejvyšší sopkou na světě. Nachází se na Tenerifé a řadí se mezi dvacítku nejnebezpečnějších sopek planety. To proto, že v její blízkosti jsou lidská obydlí a sopečná činnost by měla fatální následky. 
Sopka má ale klidné období a můžete si ji prohlédnout výstupem po upravených stezkách. Do blízkosti se dostanete i kabinovou lanovkou, část cesty je možné ujet autem. Sopka je součástí národního parku, pod ochranou organizace UNESCO. V parku jsou k vidění geologické a vulkanické útvary. 

Modrá v kontrastu se zelenou

Je jen málo míst na světě, kde se jezero nachází v těsné blízkosti moře, oddělené pouze pruhem písku. Kanárské Lago Verde je nejvyhledávanější přírodní scenérií ostrova. Sytě zelená hladina jezera je zde v kontrastu s horským štítem a blízkou hladinou moře. Nejhezčí pohled na jezero je z výšky, vypravte se na procházku. 

Krásy pod povrchem

Lanzarote má podzemní skvost, který určitě stojí za návštěvu. Jameos del Agua je jeskynní systém. Podzemní labyrint má délku přes 7 kilometrů a celé místo je unikátní pro svou flóru a faunu. Labyrint je dílem vulkanické činnosti datované do doby před mnoha tisíci lety, ale krásná zákoutí vznikla poměrně nedávno. V areálu jsou restaurace, bazén, odpočinkové zóny, koncertní sál i jezírko. 

Národní park Timanfaya

Kromě podzemního labyrintu navštivte na Lanzarote Národní park Timanfaya. Při troše představivosti v něm uvidíte krajinu jako z jiné planety. Chybí vegetace, povrch je zvrásněn nejrůznějšími vyvřelinami. Parkem vedou vyznačené stezky, návštěvníkům jsou zpřístupněné různé zóny, kde se jim otevírají unikátní výhledy. 

Poznejte historické centrum San Cristóbal de La Laguna

Bývalým hlavním městem Tenerifé je městečko San Cristóbal de La Laguna. Historické jádro města se pyšní architektonickými skvosty natolik významnými, že získaly ochranu organizace UNESCO. Prohlédněte si katedrálu, renesanční i klasicistické kostely a nespočet farních kostelů. Zamilujete se do procházek křivolakými uličkami lemovanými pompézními vilami, které hostily šlechtu a smetánku. 
Cestujte na souostroví s neskutečnou přírodní scenérií, sopečnými vrcholy, malebnými zátokami, zalesněnými parky i hučícími vodopády. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.