Last minute dovolená - Slevy až -60 %

Žhavá novinka mezi egyptskými letovisky. Buďte jedni z prvních, kdo ji navštíví

Žhavá novinka mezi egyptskými letovisky. Buďte jedni z prvních, kdo ji navštíví

Zažijte ještě letos dovolenou snů, která nemá ve světe konkurenci! Začátkem srpna se nám vůbec poprvé otevřela egyptská destinace Marsa Matrúh. Objevte ji mezi prvními a vychutnejte si poslední letní dny na vskutku jedinečném místě.

Když se řekne dovolená v Egyptě, dost možná se vám vybaví populární Hurghada či Marsa Alam. Letos ale poprvé můžete zavítat do letoviska Marsa Matrúh a poznat jej ještě dříve, než jej zachvátí davy turistů.

Skvělá poloha

Město Marsa Matrúh leží na severu Egypta u břehů Středozemního moře. Oproti zmiňovaným populárním letoviskům je od nás tedy o poznání blíže. Cesta z Prahy letadlem trvá zhruba 3 hodiny. No není to skvělé?

Ačkoliv je dovolenková sezóna v této lokalitě kratší, maximálně do začátku listopadu, i to má svoje výhody. Během léta se zde nevystřídá tolik turistů a destinace má tak spoustu času připravit se na další rok.

Autentická a čistá

Cestovní ruch se zde teprve rodí, o to více je Marsa Matrúh autentičtější. Zdejší atmosféra je po vzoru Afriky drsnější, ale naprosto nefalšovaná. Rozhodně se nesmíte zaleknout, pokud si s vámi místní obyvatelé budou chtít udělat selfie. Pravděpodobně budete prvními bílými turisty, které v životě spatří.

Nečekejte zde tedy zástupy blyštících se hotelových komplexů ani klasickou nabídku letních aktivit, kterou nabízí profláknutá letoviska. Dostanete totiž mnohem více, pouze jinou formou. Zážitky, které na vás čekají, představy o tradiční dovolené v Egyptě naprosto převrací.

Bohatá historie vojenství

Pokud vás zajímá vojenská historie, měli byste vědět, že Marsa Matrúh byla během druhé světové války významným vojenským velitelstvím. Tuto skutečnost vám o sobě ostatně napoví ihned poté, co přistanete na místním vojenském letišti. Obnáší to ovšem také absolvování určitých (a někdy zdlouhavých) byrokratických procedur či kontrolu pasů. 

Pokud vás tato oblast egyptských dějin zaujala a chtěli byste se dozvědět více, můžete podniknout výlet do města El Alamein. Zde se totiž odehrála jedna z nejvýznamnějších bitev druhé světové války – mezi nacistickým Německem v čele s Erwinem Rommelem a Spojenci. Proto zde také můžete navštívit válečné muzeum s mnoha exponáty a vojenskou technikou či okolní hřbitovy padlých vojáků.

Moře, které v celém Egyptě nemá konkurenci

Tato exkluzivní lokalita si vás okamžitě získá nádhernou průzračně čistou tyrkysovou vodou, které se nevyrovná ani moře v Řecku nebo Karibiku, širokými bílými plážemi, a především svou nesmírnou přirozeností. Na davy turistů zde prozatím nenarazíte, což samo o sobě svádí k pohodovému dovolenkovému lenošení. Klidně se mu oddejte. Taková příležitost se nemusí opakovat…

Pokud byste ale přece, chtěli zakusit více dobrodružství. V okolí se nabízí celá řada zajímavých výletů. Můžete zažít pravou oázu Síwa se solnými jezírky nedaleko Libye, kde ráda pobývala i samotná Kleopatra, prohlédnout si starobylé hrobky, mystickou pevnost Shali nebo třeba zdolávat duny největší pouště světa. Máte zkrátka jedinečnou možnost poznat Egypt takový, jaký ho ještě téměř nikdo nezná.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.