Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Cesta do Španělska autem

Cesta do Španělska autem

Španělsko je slunnou destinací, do které tradičně většina turistů zavítá letecky. Roadtrip na Pyrenejský poloostrov může být ale velmi zajímavým zážitkem. Chcete zažít nezapomenutelnou cestu s řadou zajímavých zastávek? Pak si přečtěte o jedné z nejoblíbenějších tras do Španělska

Autem do Španělska přes Německo a Francii 

Tato trasa je výhodná nejenom kvůli dálnicím po cestě a řadě rychlostních silnic, kde můžete ušetřit dostatek času. Je to také z pohledu kompletního zázemí podél celé trasy, ať už jsou to nejrůznější restaurace, ubytovací zařízení, benzínové stanice a podobně. A jaké budou vaše hlavní cíle na trase směr španělská Barcelona?

  • Praha
  • Plzeň
  • Rozvadov
  • Amber-Ost
  • St. Ettlingen
  • Neuenburg am Rhein
  • St. Dole/Dijon
  • Lyon-Perrache
  • Le Perthus
  • Lloret de Mar
  • Barcelona

Cestou do Španělska se vám nabídne spousta možností, kde můžete zastavit, užít si krás tamní přírody nebo větších měst. Ostatně, pojedete kolem Norimberku, Karlsruhe nebo si můžete udělat zastávku třeba ve Štrasburku. Další výzvou po této trase se mohou stát města jako Belfort, Dole, Lyon a Montpellier. To vše zakončíte příjemnou dovolenou na pobřeží.

Jaké vás při cestě autem do Španělska čekají poplatky?

Kromě pohonných hmot se dalším výdajem na této cestě stanou dálniční a mýtné poplatky. S těmi je třeba počítat už od České republiky.  V Česku zaplatíte za desetidenní dálniční známku 310 Kč a za tu měsíční to bude 440 Kč. Jedinou zemí, kde nebudete platit žádné poplatky je Německo. V něm se můžete po dálnicích pohybovat zcela zdarma, a dokonce nebudete omezeni ani rychlostními limity.

Z Německa přejedete do Francie, kde se platí mýtné nejenom za dálnice, ale také za spoustu silnic. Za jednosměrný průjezd Francii uhradíte na mýtném zhruba 75 EUR. Od francouzských hranic do Barcelony je to relativně kousek. I za ten však zaplatíte v podobě mýtného, které se v zemi pohybuje kolem 10 EUR za 100 kilometrů. V tomto případě to bude cena asi 15 EUR.

U dálničních známek je jejich platnost celkem zřejmá. V případě mýtného však musíte počítat s tím, že stejný poplatek zaplatíte i cestou nazpět.

Důležité informace na cestu

Před cestou autem do Španělska byste měli vědět, jaké rychlostí limity platí ve třech zemích, jimiž projíždíte. V Německu je to 50/100/neomezeno, ve Francii 50/90/130 a ve Španělsku 50/100/120 kilometrů za hodinu. Co se týče tolerance alkoholu v krvi, ve všech třech případech je to tolerance do 0,5 promile.

Na kolik vyjde cesta autem do Španělska?

Cesta autem do Španělska bude určitě dlouhá, o tom není žádných pochyb. Pro lepší představu vám přinášíme ještě detailní rozpis jednotlivých nákladů, do nichž jsou započteny i pohonné hmoty při průměrné spotřebě 7 litrů na 100 kilometrů. Ceny za dopravu jsou spočítány za čtrnáctidenní dovolenou ve španělské Barceloně.

Trasa

Poplatky

Náklady na benzín

Celková cena tam/zpět

Čas

Vzdálenost

Do Španělska 4 940 Kč 5 522 Kč 15 984 Kč 18-20 hodin 1 715 km
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.