Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Bratislavě

Nejlepší bistra v Bratislavě

Jsou města, kde je o moderní a rozmanitá bistra nouze. A pak je Bratislava. Zde určitě nebudete mít problém najít příjemný podnik, kde si vychutnáte oběd, pozdní snídaní, nebo tu posedíte s přáteli. Vše je tu navíc blízko u sebe a stejně tak je to s nejlepšími bistry. Podívejte se na náš výběr. 

Urban bistro – jednoduše stylové

zdroj: facebook.com/BistroUrban/

Toto místo je moderní stylové bistro, kde dostanete po celý den svěží a originální jídla. Můžete je na večer zapít příjemným drinkem a ráno se tu stavit na snídani. Urban bistro je podnik od tvůrců tzv. Urban house neboli neobvyklého propojení skvělé kávy, dobrého jídla i party v industriálních prostorách. Urban House si v Bratislavě získal mnoho fanoušků a teď je čas pro Urban bistro. Ochutnejte tu například anglickou snídani nebo speciální urban burger.

Počítejte s tím, že ceny jsou tu o něco vyšší. Za hlavní jídlo tu zaplatíte 350 Kč. Polévka dne stojí 100 Kč. Bistro najdete v centru města poblíž zastávky Kapucínská. Tam se dostanete tramvají číslo 4.

Hledejte je zde:

Michalská 5
811 03 Bratislava

http://urbanbistro.sk/

Foodstock – celý svět ve veganském podání

zdroj: facebook.com/FoodstockBratislava/

V centru slovenské metropole najdete jedno 100% přírodní bistro – Foodstock. Servírují tu lahodné a veganské pokrmy inspirované celým světem. Asie je přivedla k gyoza knedlíčkům nebo misu. Arabská kuchyně zase k hummusům v několika provedeních. Tyto lahůdky si můžete vychutnat na jednom z drobných dřevěných stolků.

Ceny tu nejsou přemrštěné. Za hlavní jídlo zaplatíte průměrně 150 Kč. Za hummusy pouze 75 Kč. Bistro Foodstock je přímo v centru města, jen kousek od Priamciálného paláce. Staví u něj tramvaje 1, 3 a 4. Musíte vystoupit na zastávce Náměstí SNP a budete od bistra už jen kousek.

Najdete je zde:

Klobučnícka 6
811 01 Bratislava

http://www.foodstock.sk

Mondieu – čokoládový odpočinek

zdroj: facebook.com/cafemondieu/

Oslaďte si život v bistru Mondieu. Připravují tady organické, nejen sladké, dobroty. K snídani vám naservírují lahodné lívanečky. Můžete si tady objednat rychlou svačinu v pohodě plněného croisantu nebo vydatné palačinky. K obědu vám přinesou salát a odpoledne si tu vychutnejte výběrovou praženou kávu s domácím dortem. Specializují se tu také na prémiovou čokoládu. Můžete ochutnat různé druhy horkých čokolád nebo kávu s čokoládovou příchutí.

Hlavní jídlo v Mondieu stojí průměrně 200 Kč. Za snídani si připravte 125 Kč a za horkou čokoládu 100 Kč. Mondieu najdete v Bratislavě na více místech, jedno je přímo v centru města kousek o busty Franze Lizsta a Galerie města Bratislavy. Nejbližší zastávka hromadné dopravy se jmenuje Most SNP a staví tady linka 901.

Ochutnejte tady:

Panská 27
811 01 Bratislava

https://mondieu.sk

Bistro St. Germain – jemné jméno, opravdový burger

zdroj: facebook.com/BistroStGermain/

Bistro stejně vznešené jak jeho jméno, to je St. Germain. V útulném prostředí mezi klasickými židlemi a starými knihami si můžete vychutnat svěží saláty, poctivé sendviče nebo oblíbené burgery. Nechybí ani sladká tečka v podobě dortíků.

Ceny v Bistru St.Germain se drží v bratislavském průměru. Nepřeplatíte tu, ani to není nejlevnější podnik ve městě. Bistro St. Germain je nedaleko od centra města. Tramvají sem můžete jet na Kamenné náměstí linkami 3 nebo 4. Autobus 205 nebo 208 vás doveze na zastávku Nemocnice sv. Michala. V obou případech budete od bistra už jen pár minut chůze.

Najdete je zde:

Rajská 7
811 08 Bratislava

https://www.facebook.com/BistroStGermain/

Paradox wine bistro – kde se víno pije, tam se dobře žije

Toto místo přidává k dobrému jídlu i dobré víno. Můžete si tu užít příjemné chvíle s přáteli a živou hudbou a spojit to s popovídáním s místním someliérem. Kromě večerních radovánek nad vínem se tu ale můžete zastavit v průběhu celého dne. Nabízejí i snídaně a každý den je pro vás připraveno i obědové menu.

Navíc se tady najíte za nízké ceny. Za oběd tu dáte asi 110 Kč. Paradox Wine bistro najdete kousek od Michalské brány. Centrum města tedy není daleko. Pokud pojedete hromadnou dopravou, vystupte z autobusu 203, 207 nebo 208 a zastávce Kozia a budete od bistra jen 2 minuty chůze.

Ochutnejte tady:

Palisády 29/A
81106 Bratislava

http://www.paradoxwinebistro.sk/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.