Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Bruselu

Nejlepší bistra v Bruselu

Stejně jako jsou rozmanití obyvatelé Bruselu, tak je rozmanité i jeho jídlo. Pro vysokou gastronomii nemusíte jít daleko. Mnoho restaurací si tu dává záležet na tom, abyste si odnesli kromě plného břicha i luxusní zážitek. K tomu se přidávají stánky s pravými belgickými hranolky, ke kterým nesmí chybět majonéza a podniky se sladkými belgickými vaflemi. A mezi tím vším nechybí ani různorodá bistra.

Bistro Madame – zkrátka elegantní

zdroj: facebook.com/veydt/

U Madame budete v příjemném prostředí jednoduchého čistého stylu obklopeni čerstvým a chutným jídlem. K silným polévkám, mořským plodům nebo různým salátům si můžete objednat jedno z vín jejich vinného lístku.

Najíte se tu za ceny od 12 do 20 euro. Do bistra Madame budete muset z centra kousek popojet, najdete jej ve čtvrti Ixelles. Nejbližší zastávka se jmenuje Faider a můžete na ni dojet linkami 92 nebo 97. Nejbližší stanice metra je Louise.

Bistro Madame najdete na:

41 rue Veydt
Ixelles
Brusel

https://www.facebook.com/veydt/

The 1040 – tolika kamarádům o jejich degustačním menu budete vyprávět

zdroj: facebook.com/the1040/

Když budete chtít v Bruselu ochutnat vysokou a neobvyklou gastronomii, zajděte do bistra The 1040. Zkušení kuchaři v nažehlených rondonech vám tu připraví propracované jídlo a vychutnáte si jej v avantgardním interiéru. Do The 1040 se chodí ochutnávat, jejich hlavní nabídka je tedy tříchodové menu.

Zaplatíte 37 euro a dostanete předkrm, hlavní chod a dezert. Toto místo najdete blízko velkých bruselských parků Parc du Bruxelles a Parc du Clinquentanaire. Nejbližší zastávka se jmenuje Jourdan a staví tu autobusy 59, 60 a 80.

Najdete je zde:

Place Jourdan 1
1040 Brusel

https://www.the1040.be

Cup 28° - wafle nesmí chybět

zdroj: facebook.com/Cup28.bx/

Bistro Cup 28° vám vnáší do života samé radovánky po celý den. Ráno dostanete kvalitní kávu a vydatnou snídani. Přes den si můžete pochutnat na salátech nebo bagelech a kdykoli během dne je ten správný čas na unikátní bublinkové wafle. Můžete si tu osladit život křupavým těstem, zmrzlinou i kupou šlehačky.

Tento dezert tu pořídíte za 8,5 eura. Bagely vás vyjdou kolem 7 euro. Za kávu zaplatíte průměrně 3 eura. Cup 28° najdete ve čtvrti Chatelain Kastelijn. Dostanete se sem, pokud vystoupíte na zastávce Baili z linky 8 nebo 93. Zastávka už je od bistra 2 minuty chůze.

Sídlí na:

Rue du Bailli 34
1000 Brusel

https://www.facebook.com/Cup28.bx/

Liu Lin – veganské a taiwanské

zdroj: facebook.com/liulin.be/

V tomto bistru se spojují dva kulinářské směry, které jsou čím dál oblíbenější – rostlinná strava a asijská kuchyně. V Liu Lin připravují jídla inspirovaná taiwanem ve veganské formě. Nechybí jim chutě výrazných koření, neobvyklé kombinace nebo rýžové závitky. Navíc budete své chuťové buňky hýčkat ve světlém prostředí s moderním vybavením.

Za hlavní chod tu zaplatíte kolem 15 euro. Liu Lin je blízko centra města. Je hned přes ulici od velké bruselské katedrály. Kousek od bistra je zastávka s názvem Chapelle, kde staví linky 27 a 48.

Najdete je tady:

Hoogstraat 20
1000 Brusel

https://www.facebook.com/liulin.be/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.