Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Dublinu

Nejlepší bistra v Dublinu

Dublin, to není jenom Guinness a svatý Patrik. Kromě pití a zelené barvy si tu můžete vychutnat spoustu zajímavých kuchyní v jednom z útulných bister. Projdete kolem řeky, přejdete dlouhý most, minete několik barevných a několik cihlových domů a dojdete do některého z rodinných podniků, luxusních pohostinství nebo třeba asijských bister. Užijte si tuto irskou metropoli a zavítejte do jednoho z podniků z následujícího výběru. 

The Fumbally – když se z bistra stane pojem

zdroj: thefumbally.ie

Do The Fumbally vkročíte do světlého prostoru s vysokými stropy, dřevěnými stoly a desítkami obrázků po zdech. Je jedním z míst o kterém tu jistě uslyšíte a neměli byste jej minout. Podnik je splněným přání několika nadšenců do jídla a skvělé kávy. Můžete tu ochutnat například jednu z jejich snídaní. Máte chuť na granolu, vejce nebo avokádo? Tady si vyberete. A navíc nemusíte ani brzo vstávat. Užijte si ospalá rána a přijďte na snídani až se vám bude chtít. Servírují je po celý den.

Za snídaňovou porci zaplatíte od 2-5 euro do 6,5 euro. Bistro The Fumbally je ve čtvrti Warrenmount jen kousek od katedrály svatého Patrika. Staví tu autobusy 49 a 54a. Vystupte na zastávce New Street South, Stop 2636. 

Ochutnejte zde:

Fumbally Lane,
Dublin 8 

https://thefumbally.ie

Two Boys Brew – dvě velká srdce a spoustu výběrové kávy

zdroj: facebook.com/twoboysbrew/

Pokud je vaší životní láskou káva, Two boys brew vás bude jistě lákat do svých dveří. Specialisti na kávu sbírali zkušenosti v Londýně a Melbourne a nakonec se vrátili domů, aby si tu otevřeli podnik s výběrovými speciality coffee a progresivní kuchyní. Zajděte si sem na pohodový brunch, objednejte si horký jablečný crumble, jogurt s kokosovou granolou nebo míchaná vajíčka s čili.

Za víkendovou snídani zaplatíte 12 euro. Běžné snídaně ve všední dny mohou zahrnovat například ovesnou kaši nebo tousty a ta vás bude stát průměrně 7 euro. Ceny za kávu se pohybují kolem 3 euro. Two Boys Brew ale není místo jen na snídaně, ale můžete sem zajít pro sendvič k obědu a v pátky a soboty myslí na noční sovy a zavírají až po 3 hodině ranní. Toto bistro najdete ve čtvrti Broadstone. Pokud dojedete autobusem 46a na zastávku Phibsborough, Stop 81, budete od Two Boys Brew už jen pár minut pěšky. 

Hledejte je tady:

375 North Circular Road, 
Dublin 7 

http://www.twoboysbrew.ie

Blazing Salads – zdravě a s grácií

zdroj: facebook.com/Blazing-Salads-133608040018629/

Všechny zářivé barvy zeleniny vás přivítají ve vegetariánském a veganském bistru Blazing Salads. Vstoupíte do klasického cihličkového irského domu a najdete tu zdravou oázu. Název sice napovídá, že by mohlo jít pouze o saláty, ale není tomu tak. Každý den si tu můžete vybrat z pestrého menu, ochutnat různé polévky, veganské placičky nebo třeba indickém kari. Funguje to tu tak, že si každý vybere co se mu nejvíc zamlouvá a naplní si vlastní krabičku. Blazin Salads za svou rostlinnou stravou vyhráli už několik cen a kromě běžného provozu nabízí také kuchařské kurzy. Pokud se tedy v Dublinu zdržíte a zajímala by vás jejich tajemství přípravy jídla, můžete si vybrat svůj kurz vaření.

Ceny jsou tu v běžném dublinském průměru. Toto bistro je jen kousek od řeky nebo od dublinského hradu. Navíc jen o pár dveří vedle je asijský market, takže pokud se budete toulat po Dublinu se záměrem toto město ochutnat, můžete návštěvu těchto dvou míst spojit. Nejbližší zastávka hromadné dopravy k Blazing Salads je S Great George's St, Stop 1282, kam jede téměř většina autobusových linek. 

Najdete je tady:

42 Drury Street
Dublin 2 Ireland  

http://www.blazingsalads.com

Assassination Custard – jako doma, ale s novými přáteli

Když budete hledat místo, kde se v Irsku cítit jako u přátel na večeři, zajděte do malého bistra Assassination Custard. Najdete tu 6 míst okolo kulatého stolu. Nikdy nevíte, s kým se u stolu sesednete, ale až dojíte odneste si s velkou pravděpodobností příjemný pocit v břiše i vzpomínky na příjemné konverzace. Toto místo je bistrem v rodinném stylu, kde můžete ochutnat pokaždé něco jiného z jinéhou koutu světa. Někdy tu dostanete italskou kuchyni, jindy indické speciality nebo nějaké pochoutky z blízkého východu.

Kromě zajímavého podniku se tu můžete těšit i na, na místní poměry, nízké ceny. Toto místo najdete poblíž katedrály a parku svatého Patrika a od dublinského hradu to budete mít jen 10 minut pěšky. Nejbližší zastávka hromadné dopravy se jmenuje Dublin City South, Kevin Street Garda Station a dojedete na ni linkami 27, 56a, 77a, 150 a 151. 

Najdete je zde:

19 Kevin St Lwr
Dublin City, Ireland 

https://www.facebook.com/assassinationcustard/

Yummy Oriental – kus orientu za skvělé ceny

zdroj: facebook.com/YummyOriental/

Co víc si přát než pořádnou porci asijského jídla za skvělé ceny. V Yummi Oriental dostanete tohle všechno. Ze stolů tu svítí talíře plné barvitého jídla a také úsměvy zákazníků. Ochutnejte například některé z nudlí, kuře s citronovou omáčkou nebo pad thai.

Pokud přijdete ve všední den, obědové menu vás bude stát pouze 7 euro. Často mají také různé slevové akce. Bistro Yummy Oriental najdete naproti vstupu do campusu svatého Patrika ve čtvrti Drumcondra. Je tedy trochu dál od centra města. Pokud vyrazíte autobusem, vystupte na zastávce Upper Drumcondra Road a budete už téměř v bistru. 

Hledejte je zde:

14 Drumcondra Road Upper
Ground Floor
Dublin 

https://yummy-oriental.business.site

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.