Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Paříži

Nejlepší bistra v Paříži

Rušné ulice romantické Paříže jsou lemovány pohodovými bistry a kavárnami. Právě na svá bistra je Paříž náležitě hrdá a snaží se o jejich zapsání na seznam kulturního dědictví UNESCO. Najdou se tu klasická bistra udržující si ráz staré Francie i moderní podniky, kde si můžete objednat pouze zdravé a čerstvé pochoutky. Ochutnejte Paříž v jednom z následujících podniků. 

Le Bon Georges – nefalšovaná pařížská klasika

zdroj: lebongeorges.paris

zdroj: lebongeorges.paris

Bistro Le Bon Georges reprezentuje klasická pařížská bistra s typickou atmosférou. Poznáte jej podle modrých dřevných obkladů a příjemných malých stolků s proutěnými židlemi v ulici. V tomto bistru se podávají francouzské speciality z potravin od předních dodavatelů. Můžete tady nejen nasávat pravou pařížskou atmosféru, ale také ochutnat poctivou francouzskou kuchyni. Kuchař vám připraví například fois gras nebo nějakou sýrovou delikatesu.  

Ceny jsou v Le Bon Georges dražší než průměr, platíte za exkluzivitu tohoto místa. Najdete jej ve čtvrti quartier de Saint-George s a stejné jméno nese i ulice, kde se bistro nachází. Dostanete se sem metrem. Zastávka Saint-Georges je od podniku necelých 100 m a jede na ní linka 12. 

Najdete je zde: 

45 rue Saint-Georges 
75009 Paříž 

https://www.lebongeorges.paris/

Soul Kitchen – zkrátka roztomilé

zdroj: facebook.com/soulkitchenparis/

zdroj: facebook.com/soulkitchenparis/

Na rohu mezi dvěma ulicemi najdete za červenými dveřmi malé útulné bistro s názvem Soul Kitchen. Interiér je ve francouzském stylu a působí jako místo, kam chcete na chvíli utéct od reality. Objednáte si přes patinovaný bar, půjčíte si noviny z bedýnky a usadíte se k jednomu z drobných stolků. Můžete zde ochutnat každý den jiné zajímavé obědy nebo skvělou kávu doplněnou čerstvým pečivem. Menu se často mění, vždy jej najdete na tabuli před bistrem nebo uvnitř. Větinou vás budou čekat různé saláty, polévky nebo sendviče. 

Ceny v Soul Kitchen nejsou vysoké. Kávu pořídíte průměrně za 4 eura, jídlo za 14 – 17 euro. Toto bistro najdete ve čtvrti Cliganacourt kousek od známé Sacré-Coeur. Můžete tu tedy nasávat atmosféru Montmartru. Nejblíže je zastávka s názvem Lamarck, kam jezdí linka Montmartrobus. 

Kontakt na bistro je: 

33 rue Lamarck
75018 Paříž

https://www.facebook.com/soulkitchenparis

Bob's Juice Bar – džusy i avokádový toust

zdroj: bobsjuicebar.com

zdroj: bobsjuicebar.com

Pod velkou modrou cedulí s nápisem juice bar nenajdete nejen džusy, ale je tu hlavně útulné malé bistro u Boba, které nabízí i mnoho zdravých a svěžích pokrmů. Můžete vyzkoušet bagely, avokádové tousty nebo různé saláty. Je to skvělé místo pro snídani nebo brunch. 

Ceny jsou v Bob's Juice Baru ve střední cenové hladině. Najdete jej v 10. pařížském obvodu. Nejbližší zastávka metra je Jacques Bonsergent asi 160 metrů od bistra. Jezdí sem linka číslo 5. Další možnost je přijet autobusem 56 nebo 65 také na zastávku Jacques Bonsergent. 

Najdete je tady: 

15 rue Lucien Sampaix
75010 Paříž

http://www.bobsjuicebar.com/

Wild & the Moon – veganská urban jungle

zdroj: facebook.com/WildAndTheMoon

zdroj: facebook.com/WildAndTheMoon

Toto bistro je živé, světlé a svěží místo. Květinové dekorace zde obrůstají strop a spouštějí se k hlavám návštěvníků. Vše, co si zde objednáte, je veganské. V nabídce mají smoothies, granola bowl nebo chutné sendviče. Své si zde najdou i lidé s bezlepkovou dietou nebo ochránci naší planety, toto bistro totiž nepoužívá plasty.  Je to ideální místo pro zdravou a rostlinnou snídani nebo pro zastavení během dne na svačinu. 

Ceny jsou ve Wild & the Moon průměrné až vyšší. Za smoothie nebo Akai bowl zaplatíte průměrně 10 euro. V Paříži je najdete hned na několika místech. Nejblíže centru je pobočka na rue Charlot. Dostanete se k ní autobusem číslo 75, pokud vystoupíte na zastávce Square du Temple, nebo metrem linkou 8, když vstoupíte na Filles du Calvaire. Od metra je bistro vzdálené 500 m. 

Hledejte je zde: 

55, rue Charlot 
75003 Paříž
138, rue Amelot
75011 Paříž

https://www.facebook.com/WildAndTheMoon

Hank Burger – americký burger v rostlinném podání

zdroj: hankrestaurant.com/

zdroj: hankrestaurant.com/

Bistro Hank Burger vzalo koncept amerického fast foodu a pojalo jej ve zdravém a svěžím duchu. Vyrábějí zde veganské burgery, které si budete pamatovat. Ochutnat je přijdete do příjemného interiéru drobného bistra, kde dominuje dřevo a černá barva. V hamburgerech kombinují různé omáčky, zeleninu, přidávají cibuli nebo veganský sýr. 

Seženete zde poměrně levný oběd. Hamburger objednáte za 8,5 euro. Pokud je spojíte do menu, zaplatíte 13 nebo 16 euro. Hank Burger najdete v centru města kousek od slavného Centre Pompidou. Můžete sem dojet autobusem číslo 29. Jeho zastávka Archives – Haudriettes je od bistra jen 30 m. 

Hledejte je zde:

55 Rue des Archives
75003 Paříž

https://www.hankrestaurant.com/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.