Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kůň Převalského je nyní pýchou pražských Dívčích hradů

Kůň Převalského je nyní pýchou pražských Dívčích hradů

Koně Převalského dnes nemusíte pozorovat pouze v pražské zoologické zahradě. Od 19. dubna se prohání také po pozemcích na Dívčích hradech nacházejících se v pražských Jinočanech.

Čtyři klisny se jmény Xicara, Khamiina, Gruhne a Lana pocházející z chovné stanice v Dolním Dobřejově byly v polovině dubna vypuštěny na pláně Dívčích hradů v Praze. Postarala se o to pražská zoologická zahrada díky svému záchrannému programu. Dříve zemědělsky využívané plochy budou nyní sloužit jako domovina koně Převalského. Důvodů je hned několik.

  • Přispění k volnému chodu koně Převalského v přírodě.
  • Spásání trávy a obnovení společenstva rostlin.
  • Oživení lokality Dívčích hradů.

Klisny pochází původem z pražské zoologické zahrady, ale také z Německa a Belgie. Po jejich aklimatizaci v novém prostředí přibude i hřebec koně Převalského.

Spojte pozorování koní s dalšími výlety

Kolem obory o velikosti dvacet hektarů byla vybudována tři stanoviště, odkud je možné koně pozorovat. Stejně jako všude jinde, i zde platí přísný zákaz jakéhokoliv krmení, které může těmto původně divoce žijícím koním způsobit velké bolesti a v horším případě i smrt.

Pozorování koní Převalských v oblasti Dívčích hradů můžete spojit také s výletem do blízkého okolí. Oblíbená je například nedaleká přírodní památka Ctirad, Dalejské údolí nebo Prokopské údolí. Prohlédněte si průvodce pro Prahu a naplánujte si zajímavý výlet.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.