Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

6 tipů na přírodní koupaliště v Karlovarském kraji
Autor: Iveta Křejdlová

6 tipů na přírodní koupaliště v Karlovarském kraji

Chystáte se na výlet nebo dovolenou do Karlovarského kraje? Pokud do této krásné oblasti Čech vyrazíte v letním období, určitě Vám přijde vhod pár tipů na místa určená ke koupání. Teď ovšem nemáme na mysli klasická městská koupaliště. Navštívit naopak můžete přírodní koupaliště, která mají jednoduše své kouzlo. A víte, jaká to jsou?

 

1. Koupaliště Lido   

Koupaliště LidoZdroj: Facebook - Koupaliště Lido; odkaz: www.facebook.com/badlido

Koupaliště Lido vzniklo z původního rybníka uprostřed lesů. Přírodní koupání se nachází asi dva kilometry od centra Mariánských Lázní. Poblíž je velká parkovací plocha. Vnitřní areál se pyšní dobrým technickým zázemím. K dispozici je půjčovna jízdních kol, volejbalové a nohejbalové hřiště, stolní tenis, půjčovna šlapadel a mnohé další. Odpočívat můžete na travnaté a písečné pláži. Návštěvníci mohou využít kabinky pro převlékání a sprchy. Součástí koupaliště Lido je ubytování, ať už ve vlastních stanech nebo v místních bungalovech.

  • Občerstvení je zajištěno tamní restaurací a kioskem.
  • Vstup se psem je možný.
  • Otevírací doba je od 10 do 19 hodin.
Vstupné  
Dospělí 80 Kč
Děti 40 Kč
Děti do 3 let zdarma
Dospělí s kabinkou 850 Kč na celou koupací sezónu

2. Přírodní koupaliště Michal

Koupaliště MichalZdroj: Facebook - Koupaliště Michal; odkaz: www.facebook.com/koupalistemichal

Přírodní koupaliště Michal vzniklo v dřívějším hnědouhelném dole. Moderní vodní areál plný atrakcí je velice často označován, jako Sokolovské moře. Vliv na to má určitě půl kilometru dlouhá písečná pláž nebo jedna z nejčistších vod v České republice. Koupaliště Michal nabízí zábavu a vyžití pro celou rodinu. Dominantou areálu je 190 metrů dlouhý tobogán, dále je to vodní trampolína, beachvolejbalová hřiště, minigolf, spousta prolézaček a dětské brouzdaliště. Věnovat se můžete i vodním sportům, jakými jsou kitesurfing a windsurfing. Součástí přírodního koupaliště Michal je menší kemp. Nechybí převlékací kabinky a sociální zařízení.

  • V areálu je k dispozici občerstvení.
  • Vstup se psem je na koupaliště Michal zakázaný.
  • Základní otevírací doba je od 9:30 do 19:30.
Vstupné  
Základní 80 Kč
Zlevněné 60 Kč
Děti od 6 do 15 let 50 Kč
Děti do 6 let zdarma
Důchodci a ZTP 30 Kč

3. Vodní nádrž Jesenice u Chebu     

Vodní nádrž Jesenice u Chebu se v západních Čechách řadí k největším jezerům. Nádrž je vyhledávaná především pro svoji čistou vodu. Pokud toužíte nejenom po koupání, ale i po adekvátním zázemí pro vodní hrátky, je vhodné směřovat k obci Dřenice. Tam se nachází hned několik kempů. Díky nim se můžete u vodní nádrže Jesenice u Chebu věnovat nejrůznějším aktivitám – potápění, surfování a jachtingu. Vedle půjčovny loděk zde funguje plážový volejbal, dětský koutek, kulečník a jiné atrakce.

  • Občerstvení naleznete pouze v kempech.
  • Vstup se psy je obvykle povolen mimo kempy.
  • Mimo kempy nebudete platit žádné vstupné.

4. Rybník Betlém

Chata VřešťovkaZdroj: Facebook - Chata Vřešťovka; odkaz: www.facebook.com/Chata-Vřešťovka-106485085054841

Rybník Betlém neboli Betlémský rybník je jako stvořený pro milovníky přírodního koupání. Jeho situování je zajímavé i díky nedalekému klášteru Teplá. Rybník nabízí písečnou a travnatou pláž, navíc s pozvolným vstupem do vody. Takové prostředí ocení hlavně rodiny s dětmi. Rozloha Betlémského rybníka je kolem třiceti hektarů. Navštívit můžete místní autokemp nacházející se na poloostrově vyčnívajícím do rybníka. K dispozici jsou sprchy, toalety, zahrát si můžete volejbal nebo vyzkoušíte windsurfing. Na své si přijdou i rybáři.

  • Občerstvení je k dispozici v rámci autokempu.
  • Koupání v rybníku si můžete užívat bezplatně.
  • Zvířata jsou povolena.

5. Přírodní koupaliště Bílá Voda u Chodova            

Bílá VodaAutor: Iveta Křejdlová

Pokud hledáte přírodní rekreační vodní plochu v oblasti Chodova, je koupaliště Bílá Voda ideální volbou. Tato vodní plocha vznikla u Smolnické výsypky a voda v rybníku má vlivem tamní půdy bělavou barvu. Díky tomu nese přírodní koupaliště tento název. Kolem vede udržovaná cesta, která je využívána pro turistiku a cykloturistiku. Příjemné rekreace u vody si budete užívat na písčitých plážích. Rodiny s dětmi jistě ocení pozvolný přístup do vody.

  • V letní sezóně je u rybníka stánek s občerstvením.
  • Kromě něho se tu nachází i mobilní toaleta.
  • Koupání v přírodním koupališti Bílá voda je bezplatné.

6. Koupaliště Rolava

Přírodní koupaliště Rolava se nachází v jedné z městských částí Karlových Varů. Vodní plocha dosahuje rozlohy až deset hektarů. Kolem vody jsou k dispozici travnaté a písčité pláže. Koupaliště je velice často vyhledáváno rodinami s dětmi, protože nabízí pozvolný vstup do vody. Menší část vodní plochy je určena primárně dětem. Areál je navíc vybaven pestrým zázemím, jak z pohledu zábavy, tak hygieny. K dispozici je čtyřproudá skluzavka, pískoviště, tobogán, dětská hřiště, ale také možnost zapůjčení šlapadel. Během provozní doby je na koupališti plavčík a zdravotník.

  • V areálu je k dispozici občerstvení.
  • Do areálu Rolava není povolen vstup se psy.
  • Otevírací doba koupaliště je v sezóně od 10 do 19 hodin.
  • Vstup je zdarma, zpoplatněny jsou pouze sportovní a kulturní akce.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.