Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

6 tipů na přírodní koupaliště v Královehradeckém kraji
Zdroj: Facebook - Stříbrný rybník; odkaz: www.facebook.com/stribrny.rybnik

6 tipů na přírodní koupaliště v Královehradeckém kraji

Vyrazte za koupáním do Královehradeckého kraje. Poznejte přírodní koupaliště spojená s krásnou přírodou, udržovanými plážemi a dostatečným zázemím všeho druhu. Královehradecký kraj takových unikátních míst nabízí hned několik.

 

 

 

Vodní nádrž Rozkoš

Vodní nádrž RozkošAutor: Honza Groh; odkaz: Wikipedie

Vodní nádrž Rozkoš je osmou největší v České republice. Její plocha je celkem 800 hektarů. Díky její velikosti si na své přijdou nejenom rybáři, ale i milovníci rekreace u přírodních vodních ploch. V tomto případě největší zázemí poskytuje Autocamping Rozkoš nabízející ubytování v karavanech, stanech a chatkách. Právě tento kemp je zárukou plnohodnotného zázemí. To znamená, že vám při návštěvě vodní nádrže Rozkoš nebude chybět sociální zařízení, půjčovna sportovního vybavení, dětský koutek, tobogán, ale také pravidelné pořádání kulturních akcí.

  • Občerstvení je poskytováno pouze v kempu.
  • Psi nesmí volně pobíhat v kempu a pro koupání mají vymezený prostor.
  • Mimo kemp se nemusíte řídit otevírací dobou.
  • Vstupné na přehradě se neplatí.

Přírodní koupaliště Vejsplachy

VejsplachyFoto: Miroslav Hlávko

Přírodní koupaliště Vejsplachy patří k těm menším. Jeho rozloha je asi čtyři hektary a jeho provozovatelem je město Vrchlabí. Přírodní koupaliště představuje sportovně rekreační oblast. Kolem vodní plochy jsou travnaté a písečné pláže. Hloubka poblíž břehu je 1,2 metru a ta největší je až 2,5 metru. Na koupališti je dřevěné molo, betonové molo a molo uprostřed rybníka. K dispozici je sprcha, převlékárny a toalety. Přírodní koupaliště Vejsplachy tak nabízí dostatečné zázemí pro příjemnou rekreaci.

  • V letní sezóně zde funguje občerstvení.
  • Psům je zakázán vstup do vody.
  • Přírodní koupaliště je přístupné nepřetržitě.
  • Vstupné je zdarma.

Koupaliště Dachova

Koupaliště DachovaAutor: Petr1888; odkaz: Wikipedie

Koupaliště Dachova u Hořic nabízí přírodní koupání s vodní plochou osm tisíc metrů čtverečních. Hlavním přítokem je lesní pramen. Na dně vody jsou pískovcové kvádry. Kolem se nachází travnaté a písečné pláže. Koupaliště Dachova představuje plnohodnotně vybavený areál. Nechybí zde sociální zařízení, kabinky pro převlékání, sprchy a možnost sportovního vyžití. Zahrát si můžete stolní tenis, volejbal, fotbal, pétanque a plážový volejbal. Nabízí se i možnost stanování nebo přespání v chatkách. Parkoviště je opodál.

  • V areálu se nachází stánky s občerstvením.
  • Psi se na koupališti nemohou koupat.
  • Otevírací doba je od 10 do 19 hodin.

Koupaliště Písák

Koupaliště Písák leží v Týništi nad Orlicí a nabízí příjemné přírodní koupání. Jak už prozrazuje název tohoto místa, užijete si tu především písečných pláží a čisté vody. Vodní plocha je vhodná nejenom pro plavce, ale také neplavce, díky pozvolnému přístupu do vody. Pro děti je vyčleněno bezpečné koupaliště. Nechybí zde možnost hry plážového volejbalu, houpačky a jiné vyžití. Když se rozhodnete na koupališti Písák strávit více dní, je možné využít přidruženého kempu a ubytovat se v tamních chatkách. Díky kempu zde nechybí ani základní hygienické zázemí. Na pláži jsou k dispozici sprchy.

  • Na pláži se nachází občerstvení i s posezením.
  • Psi se nemohou koupat ve vodě.
  • Otevírací doba v létě je od 10 do 19 hodin.
Vstupné  
Dospělí 40 Kč
Děti do 15 let 30 Kč
Děti do 6 let zdarma

Přírodní koupaliště Dolce

Areál Dolce je v podstatě přírodním koupalištěm, kde návštěvníci najdou vše potřebné. Přírodní areál nabízí nejenom koupání, ale také pestré sportovní vyžití. Využít lze tenisových kurtů, volejbalových hřišť, badmintonu, stolního tenisu, půjčovny šlapadel a jiných sportovních potřeb. Přírodní koupaliště Dolce je díky tomu vhodné rodiny s dětmi, pro které jsou zde připraveny trampolíny a dětská hřiště. Kolem vodní plochy se nachází travnaté pláže. Součástí areálu je kemp poskytující ubytovací služby. Areál Dolce je vybaven plnohodnotným sociálním zázemím.

  • Občerstvení se nachází přímo v areálu.
  • Psi jsou na tomto koupališti vítáni.
  • Přístup na koupaliště Dolce je nepřetržitý.
  • Platí se pouze za využívání služeb kempu.

Stříbrný rybník

Stříbrný rybníkZdroj: Facebook - Stříbrný rybník; odkaz: www.facebook.com/stribrny.rybnik

Stříbrný rybník najdete poblíž Hradce Králově, konkrétně v Malšově Lhotě. Součástí přírodního koupaliště je stejnojmenný kemp zajišťují potřebné zázemí pro návštěvníky. Stříbrný rybník se vyznačuje písečnými plážemi a pozvolným vstupem do vody. To je ideální kombinace především pro rodiny s dětmi. K dispozici jsou vodní atrakce od vodního póla, až po houpačky. V areálu můžete využít hřiště pro plážový volejbal nebo si půjčíte sportovní vybavení – inline brusle, koloběžky, kola a další. Stříbrný rybník je nejenom o relaxaci, ale i o zábavě. V rámci kempu lze využívat převlékací kabinky, sociální zařízení, bezdrátový internet a prádelnu. Ubytovat se kromě vlastního stanu můžete v mobilhomech a chatkách.

  • V areálu se nachází několik stánků s občerstvením.
  • Koupání se psy je na Stříbrném rybníku zakázáno.
  • Recepce kempu je otevřená od 13 do 18 hodin.
  • Vstupné je bezplatné, platíte za ubytování a atrakce.
Vstupné  
Dospělí 60 Kč
Děti 40 Kč
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.