Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Méně známé Thajsko

Méně známé Thajsko

Nádherná dovolenková destinace, kde na vás dýchne klid, slunce, fantastické pláže i přírodní krásy. Rozlehlé, usměvavé a vždy dobře naladěné Thajsko. Vezmeme vás do míst, která nejsou na předních stránkách průvodců a ukážeme vám kus nádherného vnitrozemí i další skryté poklady. 

Phuket a národní park Khao Sok

Phuket je blízký ostrov s nádhernými plážemi na který se dostanete vnitrostátním letem za poměrně nízké ceny. Národní park Khao Sok je jedno z nejkrásnějších míst Thajska. Jedná se o největší národní park v jižním Thajsku. Sevře vás deštný prales, obrovské jezero a vápencové pohoří. Park je přímo kouzelným místem a je div, že jej neobjevily zástupy turistů. Míří sem spíše jednotlivci, což dovoluje podnikat treky s průvodci, pozorovat exotická zvířata nebo si prohlédnout jeskyně.

Thajský ráj Krabi

Místo s nádhernými plážemi je provincie Krabi. Čeká vás nádherná džungle i gurmánské zážitky. Kde jinde si prohlédnete strmé vodopády, přilehlé romantické ostrůvky a vlídné autentické restaurace a bary? Z Krabi můžete vyplout na krátké výlety lodí a objevovat krásnou přírodu. Krabi přímo láká k odpočinku na pláži a sladkému nicnedělání. Tipem pro romantické povahy je sledování východu slunce na pláži Nopparat Tara v místním národním parku.

Spousta zážitků, Railay beach

Kdo chce strávit dovolenou aktivně, vypraví se na Railay Beach. Můžete prozkoumávat kouzelné jeskyně, lézt po skalách nebo jezdit na kajaku. V okolí je množství stezek, které vedou na nádherné vyhlídky. Obtížnější terény jsou vybaveny řetězy. A po náročných procházkách si užijete večerní život a nasajete charakteristickou vůni dlouhého kouře. Marihuana je v Thajsku legální.

Národní parky Phu Kradueng a Phu Ruea

V období dešťů jsou parky zavřené, jinak vás přivítají na svých četných stezkách. Můžete vystoupat na nejvyšší horu Khok Moei nebo se vykoupat pod 30metrovým vodopádem. Při treku objevíte kouzelné výhledy do údolí řek Mekong a Hueang. Na obzoru se objeví blízký Laos

Stále kouzelné, bývalé hlavní město

Ayutthaya je bývalým hlavním městem s kouzelnou atmosférou. Dýchne na vás místní pohostinnost a vlídnost města, které není mezi hlavními turistickými lákadly. O to vřelejší mají turisté přijetí. Vypravte se ochutnávat speciality na lokální trhy a prohlédnout si starobylé památky. Město je protkané vodními kanály. Pozůstatky chrámů a soch jsou impozantní podívanou.

Bangkok nabitý energií

Zlatem zdobené paláce, svatyně a chrámy potká turista v Bangkoku na každém kroku. Po povinné prohlídce pozlaceného ležícího Buddhy si užijte procházky v ulicích a nevynechejte pravou thajskou masáž. Hezkým zážitkem je výlet do zábavního parku Ancient City. Uvidíte zmenšené repliky thajských pamětihodností. 

Do Thajska letecky

Během roku se dají sehnat letenky za zvýhodněnou cenu. Dobré spojení s Bangkokem má Vídeň. Do Thajska se můžete dostat přímým letem, výhodnější cenu mají lety s jedním přestupem. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.