Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Výlety trošku jinak. Navštivte muzea z pohodlí domova I. část
Foto: Facebook - Národní muzeum; odkaz: www.facebook.com/narodnimuzeum

Výlety trošku jinak. Navštivte muzea z pohodlí domova I. část

Muzea odmítají opustit své návštěvníky a přesouvají se do jejich obývacích pokojů. Díky moderním technologiím a on-line prostředí mohou komukoli, kdo má přístup k internetu, zprostředkovat návštěvu z pohodlí a bezpečí domova.  

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně

Krajská galerie výtvarného umění ve ZlíněKrajská galerie výtvarného umění ve Zlíně zve k prohlídce hlavní části své expozice Prostor Zlín

Dále nabízí cyklus Okem kurátora, ve kterém představují odborníci a kurátoři sbírek díla ze stále expozice Řády vidění.

Zlínská galerie myslela i na malé návštěvníky, pro které vytvořila Galerii pro děti ONLINE. Zde nabízí nápady na tvoření pro malé i velké a pořádá sobotní výtvarnou on-line dílnu. 

Sobotní výtvarná dílna pro děti online. Zdroj: Facebook - Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně; odkaz: www.facebook.com/galeriezlin

Národní galerie v Praze

Rembrandt autoportrétJednotlivé ukázky děl nabízí Národní galerie v Praze. Web galerie nabízí rozdělení podle sbírky, techniky, autora, materiálu nebo roku vzniku.

Alternativou je prohlídka jednotlivých tematických celků, kam spadá i dlouho očekávaná výstava Rembrandt, portrét člověka. Mimo to zde najdete například výběr kreseb Václava Hollara nebo třeba předměty ze sbírky asijského umění.  

Rembrandt autoportrét. Foto: Facebook - Národní galerie Praha; odkaz: www.facebook.com/NGPrague

Národní muzeum

Národní muzeumNárodní muzeum v Praze s on-line prohlídkami začalo již v březnu loňského roku. K dnešnímu dni nabízí celkem 20 aktuálních i již ukončených výstav, které si můžete prohlédnout zde

Nejkratší prohlídka trvá 6 minut, nejdelší 38 minut. Každou vás provede její kurátor či autor prostřednictvím videa. Za doprovodu hlasu českého moderátora a cestovatele pana Petra Horkého si prohlédnete fotografie, dokumenty, sbírkové předměty i audiovizuální předměty spojené s daným tématem. 

Foto: Facebook - Národní muzeum; odkaz: www.facebook.com/narodnimuzeum

Galerie GASK 

Galerie GASK Z povědomí svých návštěvníků nechce zmizet ani kutnohorská galerie GASK. S příznivci umění se rozhodla spojit prostřednictvím sociálních sítí. Na svých facebookových a instagramových profilech postupně uveřejnila osm ukázek dialogových listů Lektorského centra GASK. V týdenních příbězích nabízí vždy jednu uměleckou dvojici, dvě aktivity, reprodukci děl a pohled do expozice. Jednotlivé příspěvky hledejte pod hastagy #spoluvestavunouze a #lcgask.

Pohled do stálé expozice Stavy mysli. Zdroj: Facebook - Lektorské centrum GASK; odkaz: www.facebook.com/LCGASK

Muzeum hlavního města Prahy

Muzeum hlavního města PrahyS virtuálními výstavami nezůstává pozadu ani Muzeum hlavního města Prahy. Celkem připravilo 19 výstav, které si můžete projít pomocí mobilního telefonu, počítače nebo brýlí pro virtuální realitu. Konkrétně můžeme jmenovat například výstavy Listopad 1989 v pražských ulicích, Muzeum města Prahy na Těšnově nebo Únor 1948 v Praze. Seznam všech výstav najdete zde.

Ukázka z výstavy Pro kamna ke Špačkovi. Zdroj: Facebook - Muzeum hlavního města Prahy; odkaz: www.facebook.com/muzeumprahy

Galerie výtvarného umění v Ostravě

Galerie výtvarného umění v OstravěOstravský dům umění připravil pro své návštěvníky pestrý online program. Čeká vás dvanáct aktuálních virtuálních prohlídek, archiv prohlídek, kde najdete přes třicet výstav konaných od roku 2017, dále sekce zvaná top 100, která přestavuje průřez evropského a domácího umění se sbírek galerie, a konečně představení akvizice

Zdroj: Facebook - Galerie výtvarného umění v Ostravě; odkaz: www.facebook.com/gvuostrava

Muzeum Karlovy Vary

Muzeum Karlovy VaryVýstavu Mezi Prahou a Káhirou si můžete prohlédnout alespoň na stránkách karlovarského muzea prostřednictvím fotografií a popisků.

Expozice mapuje činnost Egyptologického ústavu od jeho vzniku před více než sto lety. Na webových stránkách muzea je rozdělena do seriálu obsahujícího dvanáct dílů. 

Zdroj: Facebook - Muzeum Karlovy Vary; odkaz: www.facebook.com/muzeumkarlovyvary

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.