Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Výlety trošku jinak. Navštivte muzea z pohodlí domova II. část
Foto: Fotoesej Antonína Kratochvíla; zdroj: Facebook - Galerie hlavního města Prahy; odkaz:www.facebook.com/GHMP.cz

Výlety trošku jinak. Navštivte muzea z pohodlí domova II. část

Koronavirová pandemie zapříčinila, že se svět postupně přesouvá do virtuálního prostoru a muzea rozhodně nezůstávají pozadu. Přímo z obývacího pokoje si můžete pustit videa s komentáři, prohlédnout si největší skvosty výstav na ploše svých monitorů nebo se za pomoci brýlí pro virtuální realitu přenést přímo do středu dění. 

Moravská galerie v Brně

On-line vystavuje své sbírkové předměty také druhé největší umělecké muzeum v České republice. Zde si prohlédnete fotografické sbírky, užité i volné umění nebo sbírky grafického designu. Připravte se na celkem 200 jedinečných exponátů, za jejichž vznikem stáli nejznámější čeští i zahraniční umělci. 

Portál brněnské Moravské galerie vám umožní exponáty roztřídit podle autora, výtvarného druhu, námětu, techniky, materiálu, místa vzniku i času vzniku. Každý si tak po pár kliknutí může prohlédnout přesně to, po čem jeho duše touží. 

Galerie NoD v Praze

Galerie NoD v PrazeOpravdu moderní prohlídku najdete v Galarii NoD v Praze, kde vystavuje mladý malíř Kryštof Strejc svou expozici s názvem Sám sobě kadeřníkem.

S využitím nejnovějších technologií vás jeden odkaz přenese přímo do útrob samotné galerie. Vše si můžete prohlédnout prostřednictvím počítače nebo chytrého telefonu. K nejautentičtějšímu zážitku vám dopomohou brýle pro virtuální realitu.

Foto: Facebook - NoD; odkaz: www.facebook.com/nodprague

Národní technické muzeum v Praze

Národní technické muzeum v PrazeDoslova virtuální prohlídku se vším všudy nabízí Národní technické muzeum v Praze. Jako návštěvníky projdete hlavními dveřmi, u recepce se rozhodnete, kterou cestou se vydáte a pak už se jen kocháte jednotlivými exponáty. Prohlídka je možná na počítačích nebo chytrých mobilních telefonech. Největší požitek vám ale přinesou brýle pro virtuální realitu. Stačí kliknout na odkaz a můžete začít. 

Foto: hanry_ln (flicker); odkaz: www.flickr.com/photos/harry_nl/43354698484

Galerie hlavního města Prahy 

Galerie hlavního města Prahy Širokou škálu možností nabízí Galerie hlavního města Prahy. Virtuální a komentované prohlídky, záznamy debat, videa a komentáře najdete v online sekci webu. Online edukační materiály najdete v sekci Edukace. V sekci poznávej dál najdete podcasty, online sbírky nebo umění ve veřejném prostoru, kde se dozvíte, jaké skvosty míjíme každý den. 

Foto: Fotoesej Antonína Kratochvíla; zdroj: Facebook - Galerie hlavního města Prahy; odkaz:www.facebook.com/GHMP.cz

Západočeská galerie v Plzni  

Západočeská galerie v Plzni  Plzeňská Západočeská galerie nabízí rozsáhlou nabídku sbírek, výstav a edukačních aktivit. Najdete zde fotoreporty z výstav, videa s komentovanými prohlídkami, komentáře k jednotlivým dílům nebo ukázky z galerijních sbírek. Vše najdete přehledně rozřazené do kategorií zde.

Foto: Facebook - Západočeská galerie v Plzni; odkaz: www.facebook.com/zapadoceska.galerie

Východočeské muzeum v Pardubicích

Východočeské muzeum v Pardubicích momentálně nabízí 7 webových výstav.

Po rozkliknutí odkazu si prohlédnete Telegraf – Babička Tesly, Vánoční pozdrav z Pardubic, Pardubice budovatelské, Muzejní hračkářství – račte vstoupit!, Příroda se probouzí, Pestrá krása velikonočních pohlednic a výstavu Silon, Perlon, Dederon.

Czech Photo Centre

Czech Photo Centre nabízí virtuální prohlídku fotografií umělců Petera Delaneyho a Roba Cottleho. Stačí si pustit video s poutavým komentářem k tématu a nechat během 6 minut vtáhnout do světa přírody. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.