Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Tipy na podzimní výlety - ČR

Tipy na podzimní výlety - ČR

Vybarvený podzim je obdobím, kdy sluníčko sice ztratilo na síle, ale přesto přináší spoustu krásných dní. Na podzim je ideální doba vyrazit na výlet, protože vycházky, túry a prohlídky si užijete bez úmorných veder. Celá ČR je protkaná kouzelnými místy, která se vyplatí navštívit právě na podzim. Poradíme vám, kam vyrazit. 

Kouzelné České Švýcarsko

Nádherná krajina Českého Švýcarska nabízí nespočet míst, které si užijete s batůžkem na zádech nebo v sedlech kol. Z vyhlídkových míst uvidíte Krkonoše i Krušné hory. Můžete se vypravit na zříceninu hradu Tolštejn nebo vyzkoušet adrenalinový park v Jedlové. Vycházku můžete začít v České Kamenici a vystoupat na novou rozhlednu u Kamenického hradu. Krásná procházka vás čeká u Hřenska, míjet budete hluboké kaňony a projdete. Parádní fotky pořídíte v okolí největší přírodní skalní brány v Evropě a romantikou oplývá Mariina vyhlídka v Jetřichovicích.

Výlety v okolí Prahy

Na pomezí Prahy a Středočeského kraje je fantastický Průhonický park s kouzelným zámkem. Jistě si jej vybavíte, když vzpomenete na pohádku S čerty nejsou žerty. Z místa čiší klid a romantika. Park má okolo 250 hektarů a najdete v něm mnoho cizokrajných dřevin a krásných rododendronů. V parku je přes 25 km značených stezek, budete míjet jezírka, říčky, skaliska i vodopády. Místo je natolik krásné, že si vysloužilo ochranu UNESCA. Určitě se vypravte jej poznat. 
Solenickou podkovu znáte z mnoha propagačních materiálů, prohlédněte si ji na vlastní oči. Mezi přehradami Kamýk a Orlík uvidíte unikátní meandr, který vykresluje podkovu. Vypravte se na skálu Na Vraném a pod vámi se rozprostře nejhezčí vltavský meandr. 
Český Grand Canyon je nedaleko Karlštejna. Vypravte se do obce Mořina a projděte se kolem lomů Malá a Velká Amerika. Jedná se o nenáročnou procházku s kouzelnými výhledy.

Do Kopřivnice nejen za Tatrou

Impozantní Muzeum nákladních automobilů budete obdivovat v továrním areálu Tatry Kopřivnice. Prohlídka více než 70 vozů baví děti i dospělé. Kromě osobních automobilů, autobusů a motorek je v místě k vidění vlak Slovenská strela, který prošel renovací. Milovníky turistiky zaujme krásná stezka Brdy, vystoupat můžete na Bezručovu vyhlídku. Při nepřízni počasí se vypravte do aquaparku ve Frenštátu pod Radhoštěm nebo do areálu Tropic v Hukvaldech. Obojí si užijete nejvíce s dětmi. 

Moravské Toskánsko

Okolí Kyjova je nazýváno Moravským Toskánskem. Místo láká k procházkám a projížďkám na kole, nezapomeňte zavítat do některého sklípku. V Moravském Krumlově se po dlouholeté rekonstrukci můžete těšit na Slovanskou epopej. Monumentální obrazy Josefa Muchy se postupně do Krumlova vracejí. V blízkosti můžete navštívit i romantický zámek Milotice nebo si projít naučnou stezku Ždánickým lesem.

Jižní Čechy a Terčino údolí

Na rybníky bohatý Jihočeský kraj rozhodně při výletech nevynechávejte. V 18 století byl zdejší hrabě natolik zamilován do své manželky Terezie, že jí nechal vybudovat fantastický přírodní park zvaný Terčino údolí. Projdete se kolem okrasných cizokrajných dřevin a jistě se zastavíte na dřevěném můstku s výhledem na umělý vodopád. Procházka je příjemná a nenáročná. 
Minout nesmíte ani krásy Šumavy. Kdy jindy se vám vykreslí prales Boubín do poutavých barev? Zámek Hluboká je jedním z nejkrásnějších, ale věděli jste, že má v Jižních Čechách sourozence? V přírodním parku Česká Kanada nezapomeňte navštívit zámek Český Rudolec přezdívaný Malá Hluboká. 

Do jeskyní i při nepřízni počasí

Český a Moravský kras jsou místa, které nejpoutavější krásu ukryly hluboko pod povrchem. Vápencové skály, jeskyně a propasti si vychutnáte i v případě, že nebude báboletní počasí. Vypravte se do Koněpruských jeskyní, jsou nejdelším jeskynním systémem v Čechách. V Moravském krasu budete obdivovat Punkevní jeskyně, Sloupsko-šošuvské jeskyně nebo menší, ale poutavou jeskyni Balcarka
Za zážitky a dobrodružstvím nemusíte daleko. Podzim je nejlepším obdobím vyrazit s celou rodinou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.