Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Ne ze sedla koně, ale ze sedla kola. Prohlédněte si rakouská jezera

Ne ze sedla koně, ale ze sedla kola. Prohlédněte si rakouská jezera

Jen kousek od hranic s Českou republikou se nachází ráj jezer. Nádherná rakouská krajina, které dominují tři kouzelná jezera lemována upravenými cyklostezkami. Vydejte se do míst, kde modrá hladina jezer kontrastuje s vrcholky Alp. 

600 km v nohách v okolí jezerního království

Jezerní země nese v originále název Salzburger Seenland a je přímo pohádkově krásná. Můžete si ji vychutnat při několikadenním cyklovýletu. Prohlédnete si jezera Obertrumer See, Mattsee a Grabensee. Jakmile zvednete hlavu od blankytně modré hladiny, okouzlí vás vrcholky Alp


V okolí tří jezer byste našli celkem 19 upravených tras v celkové délce přes 600 km. Ačkoliv budete projíždět kolem jezer, terén není vždy rovinou. Určitě vám přijde vhod půjčovna elektrokol a 20 dobíjecích stanic po trase. 

Co vidět v okolí Mattsee

Při projížďce v okolí Mattsee určitě navštivte klášterní kostel sv. Michala ze 13. století. Jedná se o raně gotickou stavbu, která nahradila původní kostel ze století 8. U kostela je krásný skanzen s dřevěnými domky, které jsou vystavěny na kůlech, aby byly chráněny proti povodni. Krásné je i samotné centrum Mattsee. Budete se cítit jako v přímořském letovisku. Nechybí promenáda, lodičky, plachetnice, vyhlídková místa a samozřejmě stánky se suvenýry a občerstvením. Odložte na chvíli kola a vypravte se do papírového domu. Z ručně vyráběného papíru zde najdete fantastická a téměř umělecká díla. Jakmile se pokocháte skládaným papírem, prohlédněte si muzeum celoživotního díla Ferdinanda Porscheho. Uvidíte nejrůznější značky vozů i dopravních prostředků, kterým se Porsche během života věnoval. Některé vozy si můžete zapůjčit i s řidičem, jízdu v jiných vyzkoušíte na realistickém simulátoru. 

Prohlédněte si okolí Obertrumer See

Na západní straně jezera Obertrumer See vás čeká nádherná vyhlídka do okolí. V blízkosti je chráněná oblast Teufelsgraben. Je to kouzelný vodopád, čertova strouha. Pečlivý pozorovatel jistě zahlédne čertovy stopy u vodopádu. Jen kousek od vodopádu si můžete prohlédnout vodní mlýn. Není ale ledajaký. Jeho úkolem bylo vyrábět kamenné koule, které se používaly jako střelivo do děl. 

Pivovar v blízkosti Obertrum

Jezero Obertrumer See je největším ze tří jezer a stejnojmenné městečko určitě navštivte. Zajímavý je pivovar Trumer, který má po staletí soukromé majitele z rodiny Sigl. Pivo se v místě vaří tradičním způsobem, určitě jej ochutnejte. Při zvláštních příležitostech teče pivo i z blízké kašny. 

Teplé jezero Grabensee

Grabensee leží v chráněné krajinné oblasti. Je to slatinné jezero, které je velmi teplé. V nejteplejších měsících dosahuje voda až 28 °C. Veřejný přístup k jezeru je na přírodní pláži v obci Perwang, možnost vykoupání po cestě určitě oceníte. 
Jezera se nachází v těsné blízkosti krásného Salzburgu, centrum Salzburgu je zapsáno na seznam světového dědictví USNECO. Je Mozartovým městem, prohlédnout si můžete historické památky, Salzburskou pevnost, zámek Mirabell a jeho zahrady, muzeum hraček nebo poněkud temnější místo, Orlí hnízdo Adolfa Hitlera

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.