Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Bude vakcína proti covidu novou vstupenkou do světa cestování?

Bude vakcína proti covidu novou vstupenkou do světa cestování?

Záchranou dlouho upadajícího cestovního ruchu by mohlo být očkování proti koronaviru. Alespoň tak to zatím vyplývá z rozhodnutí zemí, jako jsou Seychely nebo Island. Ty oznámily zrušení povinné desetidenní karantény pro všechny očkované návštěvníky. 

Seychely už od minulého týdne odpouští desetidenní karanténu všem plně očkovaným návštěvníkům. To znamená návštěvníkům, kteří obdrželi jednu z aktuálně distribuovaných vakcín (od Pfizeru nebo od Moderny) ve dvou dávkách, pokud to daná vakcína vyžaduje. Společně s autentickým potvrzením se cestující stále musí prokázat i negativním PCR testem na koronavirus. 

Ke zrušení povinné karantény pro očkované turisty se v tomto týdnu přidal také Island. Pro návštěvu země ohně a ledu vám tak nově stačí pouze autorizované potvrzení o provedeném očkování vytištěné v některé ze zemí Evropského hospodářského prostoru či Evropského sdružení volného obchodu. Kvůli opuštění Evropské unie nejsou přijímána potvrzení vystavená ve Velké Británii. V současné době se čeká, až britské očkovací certifikáty posvětí Světová zdravotnická organizace. 

Další rozvolňování v oblasti cestovního ruchu

Lze předpokládat, že obdobná pravidla začnou zavádět v brzké době i další země. Především ty, které jsou více závislé na cestovním ruchu. Diskuse o zrušení povinné karantény pro očkované turisty se už zahájila například v Thajsku, kde v loňském roce kvůli pandemii klesl počet turistů o 83 %. Návrh zatím tamní vláda neprojednává. Hlavní hotelové řetězce se ale zasazují o jeho brzké prosazení. 

S ještě optimističtějšími výhledy přišly Seychely. Podle plánu by měly mít v březnu proočkované tři čtvrtiny dospělé populace. Načež by mělo dojít k postupnému rozvolňování tamních koronavirových opatření, s čímž souvisí povolení vstupu i neočkovaným cestujícím, kteří se prokáží negativním PCR testem. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.