Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Dovolená ve Švýcarsku bez povinné karantény

Dovolená ve Švýcarsku bez povinné karantény

Česká republika se nachází na seznamu mnohých evropských destinací, kde je třeba po příjezdu do země nastoupit do několikadenní povinné karantény. Počátkem května tato nutnost přestala platit u Švýcarska.

S příchodem léta a turistické sezóny pomalu opadají přísná opatření a cestovatelům se otevírají nové možnosti. Důkazem toho je Švýcarsko, které české turisty nebude zahánět do desetidenní karantény po příjezdu do země.

Do Švýcarska nyní můžete bez sebemenšího problému přicestovat autem. Pokud vyrazíte vlakem nebo autobusem, čeká vás vyplnění příjezdového formuláře. To samé včetně negativního PCR testu potřebujete i při cestě letadlem. V podobném duchu se Vám v rámci letošní dovolené otevře také Řecko, Itálie, Francie a přibývat budou určitě další země Evropy, potažmo světa.

Komplikace při cestě zpět

Je určitě příjemné, že při cestě do Švýcarska a podobných zemí nebudete muset nastupovat do karantény. Problémy ovšem mohou nastat při zpáteční cestě do Česka. Vliv na to má cestovatelský semafor, na kterém se řada zemí vyjímá červeně. To znamená, že před odjezdem domů budete muset podstoupit testování, po příjezdu vás pak čeká pětidenní karanténa a PCR test. Uvidíme, jak se tato pravidla budou v dalších týdnech a měsících vyvíjet. Z obliga jsou rozhodně očkovací lidé, kteří si výše uvedenými procesy nebudou komplikovat dovolenou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.