Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

10 nejlepších pláží Itálie. Milují je celebrity, fotografové i dobrodruzi

10 nejlepších pláží Itálie. Milují je celebrity, fotografové i dobrodruzi

Žhavá Itálie láká blízkostí moře, krásnou přírodou, uvolněnou přátelskou atmosférou nebo stovkami pamětihodností. V létě je vyhledávanou prázdninovou destinací. Nekonečné kilometry písečných pláží vybízejí k odpočinku a zábavě. Které italské pláže jsou nejkrásnější?

Objevte Sardinii a Smaragdové pobřeží

Česku blízké pláže jsou v letním období v obležení turistů, proto kdo hledá klid, měl by zavítat na vzdálenější místa. Delší cestování na Sardinii bude náležitě odměněno. Například pobytem na pláži Costa Smeralda. Smaragdové pobřeží má délku přes 10 km a získá si vás nádhernou přírodou, malebnými zátokami, jemným hebkým pískem a průzračně čistým mořem. Costa Smeralda může směle soutěžit s nejkrásnějšími plážemi Karibiku.

Azurová Cala Granara

Milovníci šnorchlování a potápění jistě zamíří na vyhlášenou pláž Sardinie. Cala Granara je azurová, tichá a obklopená vzrostlými stromy. Klidné vody lákají k odpočinku rodiny s dětmi i páry, co hledají soukromí. Mírný vstup do moře a zátoka s drobnými vlnkami je perfektní adresou pro ty, kteří se šnorchlováním nebo potápěním teprve začínají. 

Populární Cala Goloritze

Výčet nádherných pláží Sardinie představuje dlouhý seznam. Nelze opomenout Cala Goloritze, jednu z nejznámějších pláží na Sardinii. Majestátní skalní útvary omývané blankytným mořem z ní činí jednu z nejvíce vyhledávaných italských pláží. Vápencové útvary a světlý písek byly důvodem, proč byla vybrána pod ochranu organizace UNESCO.

Jiný svět, sicilská Scala dei Turchi

Turecké schody, které vedou k azurové hladině moře, daly název nádherné pláži na ostrově Sicílie. Kontrast bronzového písku, průzračné mořské hladiny a bělostného strmého útesu je fascinující. Pláž je unikátní, klidná a úžasně fotogenická. I kdybyste na Scala dei Turchi strávili jen pár minut, zůstane ve vaší paměti. 

Po vulkánu vznikla nádherná Chiaia di Luna

Luna, půlměsíc, je příznačné označení pro nádhernou pláž na ostrově Ponza. Úzký pás hedvábného písku je sevřený vysokým útesem. Vulkanické skalní stěny dávají místu až mystický nádech. Opusťte pobřeží a vyrazte na Pontinské ostrovy. O nádherné pláže nebudete mít nouzi. 

Divoká a drsná, Cala Pulcino

Tichý a malebný ostrov Lampedusa skrývá divokou a drsnou přírodu. Mezi skalami a hojnou vegetací čekají na návštěvníky jedny z nejkrásnějších italských pláží. Moře je zde natolik průzračné, že vidíte na mnoho metrů. Cala Pulcino má ideální podmínky pro potápění a šnorchlování, zamilují se ti, kteří chtějí klid a nedotčenou přírodu v okolí.

Rozlehlá Baia dei Turchi

V přírodní rezervaci v Apulii je nádherná a rozlehlá pláž Baia dei Turchi. Přes kilometr bělostného písku je omýván tím nejčistším italským mořem. Pláž naleznete poblíž města Otranto a je oceněna modrou vlajkou. Malebnost místa podtrhuje hustý borový les, který poskytne příjemný stín.

Pláž pro vyvolené, Baia delle Zagare

Apulie se pyšní téměř soukromou kráskou mezi plážemi. Baia delle Zagare je přístupná pouze přes přilehlý hotel a hoteloví hosté si mohou nádhernou pláž sevřenou strmými vápencovými útesy užívat do sytosti. Pokud byste pláž chtěli navštívit, museli byste být mezi 30 vyvolenými návštěvníky denně a připlout lodí z města Mattinata. Přivítá vás téměř nedotčená příroda a úchvatně čisté moře

Toskánská Spiaggia di Sansone

Toskánská Elba je skvostem a určitě stojí za návštěvu. Nádherných pláží objevíte celou řadu. Místní tvrdí, že nejhezčí pláž je Spiaggia di Sansone a ti, co ji navštívili jistě souhlasí. Pláž je vysypána pískem a hladkými bílými oblázky. Strmé břehy pláž chrání, majestátnost místa přináší klid a pohodlí. Pláž si zamilujete až už se sem vydáte za odpočinkem, zábavou s rodinou nebo za potápěním či šnorchlováním. 

Nedotčená Spiaggia delle Due Sorelle

Úchvatná pláž, která je přístupná pouze lodí si zachovává divoký vzhled. Spiaggia delle Due Sorelle je součástí Riviéry del Conero. Kdo by ji chtěl navštívit, musí se vydat z přístavu z Porto Numana
Při pobytu v Itálie objevíte mnohem více nádherných pláží, nebude se vám chtít domů a budete se rádi vracet. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.