Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Chorvatsko a Itálie už nefrčí. Poznejte kouzelnější místa planety

Chorvatsko a Itálie už nefrčí. Poznejte kouzelnější místa planety

Blízké středomoří nebo exotičtější Maledivy, Bali či Thajsko. Krásná místa, která navštíví miliony turistů. Chcete být mezi těmi miliony nebo půjdete proti proudu a vydáte se na místa, která neuvidí jen tak někdo? Ukážeme vám kouzelné kouty planety, kde turistu, aby pohledal. 

Odlehlé končiny, kouzelná místa

Přeplněné pláže, stísněné ulice s davy hledajícími stánek s pizzou nebo párkem v rohlíku a kavárny, kde čekáte na místo i půl hodiny není vaším šálkem kávy? Pak se vám bude líbit v odlehlých a téměř zapomenutých dovolenkových destinacích, kam noha turisty vkročí jen zřídka. Proto se můžete těšit na vřelé přijetí místních, čarokrásnou krajinu nedotčenou komercí a zákoutí, kde se zastavil čas. Dovolená s klidem, která nabíjí energií a ukazuje tamní život v surové, ale o to čistší kráse. 

Francouzská Polynésie, ostrov Tahiti

Tahiti bylo dovolenkovým rájem před pár desítkami let, teď se na něj trošku zapomíná. Přitom je jedním z exotických rájů, které byste rozhodně měli poznat. Sopečné panorama je omýváno tyrkysovým mořem, čekají vás dlouhé bělostné pláže a stín kokosových palem. Dříve bylo Tahiti cílem svatebních cest, to vypovídá o romantice a poklidu ostrova. Z ostrova je spojení na krásná místa na ostrovech Bora-Bora, Moorea nebo Maupiti. Na Tahiti objevíte i pláže s typickým černým sopečným pískem, kde se můžete věnovat potápění nebo surfování. 

Jižní Pacifik a Cookovy ostrovy

Místo jako vystřižené z pohlednic jsou Cookovy ostrovy. Jsou protkány lagunami s prstenci pískových a korálových ostrovů. Zdatní potápěči se mohou vypravit k vrakům lodi nebo na plavání se žraloky. Cookovy ostrovy jsou nádherně zelené a působí téměř nedotčeným dojmem. Souostroví patnácti ostrovů byste našli mezi Havají a Novým Zélandem

Galapágy v blízkosti Ekvádoru

Souostroví Galapágy bylo po tisíce let izolovaným místem. Proto je zdejší nádhera zachována pro dnešní generace. Místo je vulkanicky činné, vznikalo sopečnou činností. Objevíte místa s nedotčenou krajinou, unikátní flórou i faunou, kterou má to štěstí vidět jen minimum evropských turistů. Galapágy jsou místem nádherných pláží i fantastických treků po okolí. 

Skotsko a Island svírají Faerské ostrovy

Faerské ostrovy by se daly popsat jako nedotknutelné souostroví. Místo je ideální pro ty, kdo rádi nasadí batoh a obují pohorky. Čekají vás fantastické procházky mezi vysokými útesy a v blízkosti fjordů. Místní domky se zelenými střechami jsou jako vystřižené z pohádek. V místě je omezený turistický ruch, aby si ostrovy zachovaly kouzlo i pro příští generace.

Magický Madagaskar

Madagaskar je čtvrtým největším ostrovem světa, po tisíce let žil vlastním životem. Objevíte místo protkané směsicí kultur a tradic. Prohlédnete si faunu a flóru, která není k vidění nikde jinde na světě. Pláže Madagaskaru jsou nejkrásnějšími plážemi Indického oceánu, protože je nehyzdí žádné moderní a naleštěné hotelové komplexy. Místo je natolik autentické, že si budete chtít odvézt kousek místního klidu a pozitivního nadhledu s sebou domů. 

Chladná Antarktida

Zcela jiná dovolená, kde sice neobléknete plavky, ale poznáte krajinu, která je ostatním známá jen z dokumentů a obrázků v knihách. Projdete se společně s koloniemi tučňáků a uchvátí vás ohromné ledové kry a ledovce. Právě na Antarktidě uvidíte ten nejkrásnější západ slunce. Vypravte se právě sem. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.