Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kde si projdete Stezku koní, prohlédnete Dračí jeskyně nebo očicháte sopku? Prozradíme vám to

Kde si projdete Stezku koní, prohlédnete Dračí jeskyně nebo očicháte sopku? Prozradíme vám to

Jedny z nekrásnějších pláží světa máme poměrně blízko. Jsou nabité temperamentem, hýří barvami a nakazí vás klidem a pohodou. Vypravte se na Kanárské či Baleárské ostrovy. Uchvátí vás krásná příroda, nádherné pláže i prohlídky pamětihodností.

Kanárské ostrovy

Největší z Kanárských ostrovů, Tenerifé

Kanárské ostrovy mají sopečný původ, jsou nejjižnější část Španělska. Můžete mít dokonale odpočinkovou dovolenou, protkanou nejrůznějšími výlety. Vypravte se na trek na nejvyšší horu, skrývá vyhaslý vulkán Pico de Teide s Národním parkem Teide. Sopka je stále cítit sírou. Minout nesmíte ani kaňon Masca protkaný vodopády. Procházky si budete užívat v Santa Cruz de Tenerife, poutavá je i vesnička Masca sevřená štíty hor. 

Nádherné pláže hledejte na Fuerteventura

Ráj pro milovníky romantických zákoutí a krásných pláží je Fuerteventura. Jsou malým Karibikem a objevíte jich více než stovku. Fuerteventuru mají v oblibě surfaři, a dokonce i milovníci pamětihodností. Zalíbí se vám prohlídka starobylé Antiguy nebo Puerta del Rosario. Místní atrakcí jsou určitě písečné duny v parku Corralejo

Neobyčejné přírodní úkazy uvidíte na Grand Canaria

Grand Canaria je po právu nejnavštěvovanější ostrov. Od nádherných pláží se nebudete moci odtrhnout, ale zkuste si vypůjčit automobil a vaše dovolená na Kanárských ostrovech dostane úplně jiný nádech. Navštivte Las Palmas de Grand Canaria nebo oblíbené letovisko Puerto de Mogán. Symbolem ostrova je skalní útvar Roque Nublo s blízkým kaňonem. A kdo si bude chtít ostrov prohlédnout z výšky, vyrazí na vrchol Pico de las Nieves.

Zelený ostrov La Palma

Kdo si rád brouká melodii La Isla Bonita, měl by vědět, že se jedná o ostrov La Palma. Je nádherně zelený, nedotčená příroda vás bude provázet na každém kroku. Bujná vegetace s tropickými rostlinami obklopuje sopečné vrcholy. Jsou ideální na horské treky, ostrov můžete navštívit v kterékoliv roční období a pořád vás bude bavit. 

Baleárské ostrovy

Ideální destinace na dovolenou, Mallorca

Největším španělským ostrovem je Mallorca, má nádherné pláže, spoustu krásných míst pro jednodenní výlety a obdivovat budete i její pamětihodnosti. Divoká zvířata si můžete vyfotit v pohoří Serra de Tramuntana a navštívit můžete i Dračí jeskyně. Nezapomenutelným zážitkem je krápníkový komplex s podzemním jezerem Martel.

Pro milovníky soukromých pláží Menorca 

Ostrov krásných a téměř liduprázdných pláží je jistě Menorca. Sem určitě vyrazte, pokud máte v oblibě potápění nebo šnorchlování. Na procházku kolem celého ostrova se vypravte po 200 km dlouhé Stezce koní, můžete si prohlédnout nádherná města a vesničky. Na seznam míst, která chcete navštívit si připište megalitickou hrobku Naveta des Tudons, její stáří je více než 3 500 let. 

Roztančená Ibiza

Temperamentní Ibizu pulzující zábavou ve dne i v noci netřeba představovat. Stačí překonat mořskou úžinu a přivítá vás Formentera. Je nádherně klidná, pravý odpočinkový ráj. Skalní útesy se střídají s nádhernými písčitými plážemi
Španělské ostrovy jsou oázou odpočinku, místem pro poznání, nekončícím večírkem i rájem sportovců. Vyrazit můžete kdykoliv!

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.