Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kemping vystřídal glamping. Vyrazte do přírody za 10 tisíc na noc

Kemping vystřídal glamping. Vyrazte do přírody za 10 tisíc na noc

Táboráku plápolej, táboráku jásej. Jen co dozní píseň, odeberete se do provlhlého malého stanu, kde i pohled na hodinky znamená, že musíte vyjít ven. A to pozpátku. Takhle už ne. Kempovat můžete v naprostém luxusu. Poznejte glamping. 

Do přírody za pohodlím

S láskou všichni vzpomínáme na noci u táborových ohňů, klid panenské přírody a procházky v lesích. Ano, příroda má uzdravující moc na tělo i na duši. Několikadenní pobyty v malém stanu mají však svá ale. Jedna noc na karimatce, kdy cítíte každý kamínek, společnost nejrůznější menší i větší havěti a k ránu nepříjemná zima, že máte strach se ve spacáku pohnout o pár centimentrů. 
Chcete vědět, jak si užít pobyt v přírodě bez dalších strastí a v naprostém pohodlí? Představíme vám glamping. Netradiční ubytování v panenské přírodě. 

Kempování s příchutí luxusu

Kempování je jen pro mladé, protože od jistého věku už nedokážete dlouhodobě snášet utrpení nepohodlného spaní, pobytu bez koupelny a ohřáté trenčanské párky s fazolemi. Ti, kteří se kempování a pobytu v přírodě nechtějí vzdát, mohou vyzkoušet luxusní glamping. Objevíte řadu míst, kde vás přivítají vyhřáté stany s koupelnou a kvaliními postelemi. Součástí je venkovní wellness a často i all inclusive. A protože si vymazlené kempování získává na oblibě, přišli v USA s konceptem neviditelných kabin. 

Neviditelné přírodní kabiny

Ve státě Tennessee jsou k dispozici milovníkům přírody luxusní kabiny obložené zrcadlovým sklem. Díky sklu a zrcadlům doslova splývají s okolní krajinou. V páru se můžete ubytovat v srdci přírody, kde budete mít k dispozici postel, vyhřívanou podlahu, domácí kino, terasu s grilem a výřivkou a další vymoženosti. 
Nenápadné zrcadlové domky stojí na skalách a v blízkosti vodopádů. Jedná se o kouzelné místo, pobyt je jedinečným zážitkem. V neviditelných kabinách vyjde noc na téměř 10 tisíc korun, ubytovaní získávají pohodlí a dokonalé propojení s okolní přírodou. 

Glamping v ČR

Na řadě míst v Čechách a na Moravě přicházejí s vlastním konceptem luxusního kempování. Zpravidla se jedná o ubytování v naprostém pohodlí, kdy samozřejmostí je vlastní koupelna a komforní lůžko. Pobyty jsou nabízeny na klidných a odlehlých místech v upravených stanech, hausboatech nebo chatkách. Někteří provozovatelé koncept pohodlného ubytování v přírodě propojují s ekologickým a udržitelným přístupem k přírodním zdrojům. Proto se nabízejí i netradiční eko domky nebo eko vesničky. 
Glamping v Čechách vyjde o poznání levněji. Noc stojí asi okolo 2 tisíc korun

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.