Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Pláže jsou jen polovina krásy. Potopte se v Egyptě a objevujte kouzlo podmořského světa

Pláže jsou jen polovina krásy. Potopte se v Egyptě a objevujte kouzlo podmořského světa

Možná jste zkušený potápěč a možná s myšlenkou na potápění teprve koketujete. V obou případech pro vás bude Egypt ideální destinací. Představí vám krásu podmořského světa a vezme vás i k vrakům lodí. Okořeňte dovolenou potápěním. Ukážeme vám nejkrásnější místa, kde se v Egyptě potápět.

Teplé po celý rok, Rudé moře

Nádherné korálové útesy ukrývá Rudé moře. Je příjemně teplé a je útočištěm pro více než tisíc druhů ryb. Roztodivný podmořský život se vám představí už při pobřeží, mělké korálové útesy spatříte i při šnorchlování. Během potápění si můžete prohlížet více než tři sta druhů korálů a potopit se lze i k vrakům lodí. Provázet vás budou delfíni, želvy, rejnoci, korálové rybky, mořští koníci nebo chobotničky.

Potápěčská centra v Egyptě

Nemusíte mít výcvik ani vybavení. Vše můžete vyřešit až během dovolené. V Egyptě je nespočet potápěčských center, které vás seznámí s pravidly a provedou výcvik nutný pro ponor. Vyberte si centrum, které má licenci a instruktory s certifikátem. V centrech se běžně domluvíte anglicky a francouzsky, ale snadno najdete i centra, kde na vás instruktoři budou mluvit česky nebo slovensky. Před ostrým ponorem absolvujete teoretickou výuku a zkušební ponor v bazénu. Pak se můžete vypravit s průvodcem pod hladinu Rudého moře. Seznámíme vás s nejkrásnějšími egyptskými potápěčskými lokalitami

Potápěčský ráj, Sharm El Sheikh

Ze známých egyptských letovisek bude žebříčku nej potápěčských lokalit dominovat právě Sharm El Sheik. V jeho blízkosti je národní park Ras Mohammed, který chrání stovky kilometrů čtverečních podmořského světa. Chráněné korálové útesy vyžadují pohyb bez rukavic a představí se vám v celé kráse. Tady nenajdete jen jednoho Nema, jsou jich zde stovky. Prohlédnete si rybí školky duhových barev, sasanky, želvy nebo delfíny.

Marsa Alam a výlety za delfíny

Nádherný podmořský svět se otevře při ponoru v Marsa Alam. V místě je několik lokalit, které jsou potápěči vyhledávané, ale potápět se samozřejmě můžete hned u hotelu. V blízkosti je zátoka Marsa Egla nebo zátoka Pensee Azur, vhodné pro šnorchlování. Z Marsa Alam se můžete vypravit k útesu Sataya. Je to delfíní útes, kde se vám hraví a roztomilí savci rádi předvedou.

Akabský záliv a Dahab

Severovýchodní pobřeží Sinajského poloostrova ukrývá rybářské městečko Dahab. Beduínská vesnice je sevřená horami a má úžasnou atmosféru. Potápěči vyrážejí zejména do zátoky Lighthouse Bay s korálovými útesy. K vidění jsou i murény, barakudy, želvy nebo tučňáci. Zkušení potápěči se mohou vypravit do propasti Blue Hole. Ta je vybavena lany na freedive.

Hurghada s lodními vraky

Hurghada je oblíbenou prázdninovou adresou. Rozhodně má být na co pyšná. Zlatavý písek a nekonečně dlouhé pláže jsou jen kouskem koláče, který v Hurghadě můžete ochutnat. Jakmile přidáte na dovolené potápění, objevíte nádherný podmořský svět, který v Hurghadě znamená i prozkoumání mnoha lodních vraků pod vodou. Potápěči míří do Careless Reef nebo ke Giftun Islands.

Po celý rok do Egypta

Za potápěním do Egypta můžete vyrazit po celý rok. Nejoblíbenějším obdobím jsou měsíce červenec až listopad. Zkušení potápěči vyrážejí do Egypta od prosince do února. Voda je zde chladnější, ale v místě je minimum turistů. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.