Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Šest tipů na dobře ukryté, krásné pláže Evropy

Šest tipů na dobře ukryté, krásné pláže Evropy

Za krásnými plážemi se nemusíte vypravit na exotické ostrovy. Stačí objevit nádheru skrytých evropských pláží, o kterých neví statisíce turistů. Kouzelná místa s panenskou přírodou nebo přímo národním parkem, vám představíme. Chcete mít pláž jen sami pro sebe? Žádný problém.

Seychely či Karibik na Španělských ostrovech

Tak krásné jako Seychely nebo ostrovy v Karibiku jsou ostrovy Islas Cíes u pobřeží Španělska. Jsou skalnaté a mají nádherné pláže s bělostně zářícím pískem. Ta nejdelší má přes 1 000 metrů a pokud si pronajmete loď, můžete se dostat i do míst, kde budete mít naprosté soukromí zaručeno. K plážím na druhé straně totiž nevede jiná cesta než po moři.
Území Galicijského národního parku je přísně chráněné, turistům poskytuje útočiště pouze místní kemp. Kromě relaxace na liduprázdných plážích se můžete těšit i na úžasné toulky přírodou po dobře značené síti turistických stezek.

Turecko bez turistů, Cirali

V jihozápadním Turecku najdete nádhernou pláž, o které ví jen minimum turistů. Téměř 3 kilometry dlouhá písečná pláž stíněná borovicemi a objímána horskými výběžky je nejčistším místem ve Středomoří. Na pláži kladou vejce želvy Ceretta caretta a území je součástí Národního parku Olympos. V místě si prohlédnete i zříceniny starověkého města Olympos a procházkou se podíváte k věčnému ohni na hoře Chimaera. Turistický ruch je zde minimální, v místě je jen několik menších penzionů. Vaši dovolenou nebude nic rušit.

Na Menorce sami

Za romantikou se vypravte na ostrov Menorca a zamiřte na severovýchodní pobřeží. Objevíte krásné písečné pláže s mírným vstupem do vody a obdivovat budete i biosférickou rezervaci. Před vámi se rozprostře kulisa opuštěného Holubího ostrova, který můžete na člunu navštívit. Vypravte se na ostrov s domáckou atmosférou, ochutnejte skvělý sýr a udělejte si procházku k některému z majáku na rozeklaných skalnatých březích.

Divoký přístav Itálie

Čím jižněji se v Itálii vydáte, tím klidnější místa, drsnější a divočejší příroda a také prostší a více pohostinní lidé. Poznejte poloostrov Salento, divoký přístav obklopený skalami a borovicovými lesy. Budete se procházet po regionální přírodní rezervaci, která byla oceněna za čistotu vody a trvale udržitelný rozvoj. V zátokách jsou ukryty nádherné pláže, ke kterým se dostanete pouze pěšky.

Notre Dame pro nekuřáky

Ve slavné katedrále by si asi nikdo cigaretu zapálit nedovolil, ale možná vás překvapí, že zákaz platí i na pláži, která nese stejné jméno. Pláž Notre-Dame je na severovýchodě ostrova Ile de Porquerolles na Azurovém pobřeží. K pláži se dostanete po písečných stezkách a platí zákaz kouření všude mimo území města. Vůni borovic a eukalyptu nic nezkazí.

Opuštěný přístav, Kea

Řecké ostrovy uchvacují krásou miliony turistů ročně. Jen málokdo z nich se ale vydá na ostrov Kea. Pláž Otzias je ukryta mezi stromy, je kouzelná a zalíbí se i milovníkům windsurfingu. Dříve byla významným přístavem, dnes si zde vychutnáte klid, speciality místních taveren a kaváren nebo se můžete vypravit ke starověkému městu Ioulida. Krásné výhledy se vám otevřou od klášterního komplexu Panagia Kastriani. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.