Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Brně

Nejlepší bistra v Brně

Brno, druhé největší město České republiky, se v každém ohledu snaží dohnat stále se rozvíjející Prahu. Nutno říct, že se mu to zatraceně daří. Aspoň co se gastronomického odvětví týče. 

V posledních několika letech se brněnskými ulicemi prohnal gastronomický hurikán, který za sebou zanechal desítky bister, kaváren, cukráren, zajímavých restaurací, pivnic i hospůdek. Pokud v Brně nežijete, projít je všechny bude téměř nadlidský úkol. Proto vám přinášíme přehled nejoblíbenějších brněnských bister, které v sobě kombinují to nejlepší, co město nabízí. 

Atelier Bar & Bistro - unikátní spojení klasického baru a moderního bistra

Zdroj: http://www.atelierbar.cz/ 

Atelier spojil dohromady to nejlepší z klasického baru a moderního bistra, čímž dal vzniknout příjemnému přátelskému prostředí, ve kterém si každý najde to svoje. Jako bistro je podnik cenově dostupný. Nabízí lehká jídla z jednoduchých surovin a menu je pravidelně obměňováno. Dojít si sem můžete na rychlý oběd nebo rovnou na tříchodové menu. V takovém případě se připravte na ceny v průměru kolem 200 Kč za chod. Jako bar je podnik živý a zábavný. Nabídne vám celou škálu známých destilátů, ale umí namíchat i drink přímo na míru. 

Tento koncept zvaný foodpairing, kdy má v jednom podniku rovnocennou úlohu restaurace i bar, u nás zatím není obvyklý. V tomto případě za ním stojí dvojice Milan Bukovský a Jakub Zatloukal Škaroupka, která do bistra přináší dotek své oblíbené Francie. Netradiční je také otevřená kuchyně hned vedle baru, kde lze sledovat vznik místních gastronomických skvostů v přímém přenosu. 

Hledejte v samém srdci Brna:

Kobližná 71, 
Brno-město, 602 00 Brno

www.atelierbar.cz

4pokoje – tekuté místo pro tekutou dobu

Zdroj: https://www.miluju4pokoje.cz/prohlidka.html

Bistro 4pokoje si dalo za úkol smazat hranice a zbořit stereotypy. Povedlo se mu to? Pojďte se přesvědčit sami. Je libo snídani v 9 hodin večer? Není problém. K obědu sklenička šampaňského a na talíři asijský bůček vedle české klobásy. Nic neobvyklého. Máte schůzku, kterou chcete zakončit pořádným večírkem? Pak jsou brněnské 4pokoje to pravé místo pro vás. Jako kdyby se sešel Kennedy, Marilyn, Elvis a Madona v jednom domě. Právě tak se bistro charakterizuje. Různorodost sama, která ale zatraceně funguje. Fyzikální zákony se zatím zbořit nepodařilo, ale vše ostatní šlo do koše. Kdo neviděl, neuvěří. 

O svou peněženku se také bát nemusíte. Za menu pro dva včetně nápojů zde necháte v průměru 500 Kč. V nabídce najdete také obědové menu či snídaně. Alternativou je take away. 

Zažijete zde:

4pokoje, Vachova 6, 
602 00 Brno-střed

www.miluju4pokoje.cz

Babinský bistro - návštěva hradu trochu jinak

Zdroj: https://www.facebook.com/BabinskyBistro/photos/

Příjemné posezení u hradu Špilberk nabízí Babinský bistro. Na co všechno se zde můžete těšit? Denně čerstvě pečený kváskový chléb, domácí paštiky, kvalitní káva, vína od Jana Plačka a Vladimíra Tetura nebo pivo Bernard a Špilberk z pivovaru Hauskrecht. Všechny tyto kulinářské pochoutky si užijete v autentickém prostředí brněnského hradu, díky čemuž je návštěva bistra velkým zážitkem. Vybrat si můžete mezi útulným vnitřním i venkovním sezením. Za jídlo pro dva zde necháte 200–300 Kč, půllitr piva vás pak vyjde na 30 Kč.

Najdete vedle hradu Špilberk:

Babinský bistro, Špilberk 210/1, 
602 00 Brno-střed

www.facebook.com/BabinskyBistro

Soul Bistro - dotkne se vaší duše

Zdroj: https://www.facebook.com/Soul-Bistro-233427320179534/photos/

Soul Bistro se skrývá v centru Brna, vedle Jakubského náměstí. Bistro se samo charakterizuje jako podnik rodinného typu se zaměřením na snídaně a brunche. V jeho nabídce ale nechybí ani obědové menu nebo možnost take away. Pyšní se domácí produkcí a zdravými lehkými jídly, která jsou vhodná i pro vegetariány. Kulinářské pochoutky si můžete vychutnat v útulném interiéru nebo na čerstvém vzduchu na zahrádce. Vítáni jste nejen vy, ale také vaši domácí mazlíčci. Za klasické menu pro dvě osoby zde zaplatíte kolem 550 Kč, za obědové menu pak přibližně 380 Kč. 

Najdete zde:

Soul Bistro, Jezuitská 10, 
602 00 Brno-střed-Brno-město

www.facebook.com/Soul-Bistro-233427320179534

Bistro Bastardo

Zdroj: https://www.facebook.com/bistrobastardo/photos/?ref=page_internal

Pokud toužíte spíše po mexicky laděné kuchyni, zavítejte do bistra Bastardo. Podnik je znám pro svá autentická mexická jídla připravovaná z čerstvých surovin. Stojí za nimi proslulý šéfkuchař Alejandro, rodák z Veracruz. Jeho kuchařský um můžete sledovat díky otevřené kuchyni, která je ideálním doplňkem nevšedního a originálního interiéru. 

Bistro si dalo za cíl stát se skutečnou mexickou mekkou Brna. Povedlo se mu to? Přijďte se přesvědčit sami. Počítejte s cenovou hladinou mezi 300 až 600 Kč. Podnik nabízí také možnost take away a rozvoz jídla. 

Mexiko navštívíte tady:

nám. Svobody 92/21, 602 00 Brno-střed

www.facebook.com/bistrobastardo

BiegunCafe


Zdroj: https://www.facebook.com/bieguncafe

BiegunCafe je příjemným spojením bistra s kavárnou, kam můžete zaskočit na coffee break, brunch nebo v prostorách moderní designové kavárny uspořádat například workshop či meeting pro svoji firmu. Vzdušné prostory, jaké v Brně jen tak nenajdete, se otevírají mnoha možnostem využití, nejen posezení u lahodné kávy. Koncept kavárny totiž zahrnuje i menší zasedací místnost s vybavením a větší zasedačku s variabilním uspořádáním stolů.

Ale protože se pořád jedná prvotně o “business” kavárnu, to hlavní, na co se můžete těšit je široká nabídka kvalitní kávy jejíž vůně vás obklopí na každém kroku. K ní si můžete dát vyhlášený domácí cheesecake, božské lívance či domácí sladké knedlíčky. Preferujete-li spíše slanou snídani, pak jistě nepohrdnete tamní specialitou v podobě vajec na X způsobů, vaflemi na slano nebo vytuněným sendvičem na několik variací s pečivem z řemeslné pekárny. Vše připraveno s péčí a láskou. 

Tak co, stavíte se?

Tuřanka 1519/115a, Slatina,
627 00 Brno

https://bieguncafe.cz/

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.