Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Vydejte se do Krušných hor z pohodlí domova. Umožní vám to aplikace Živé hory
Zdroj: Pixabay

Vydejte se do Krušných hor z pohodlí domova. Umožní vám to aplikace Živé hory

Obsah článku

Následující tři týdny bude většina z nás trávit ve svých domovech. Naštěstí žijeme v době nekonečných možností, které daly vzniknout interaktivní aplikaci Živé hory. Ta vás dostane přímo do srdce Krušných hor, aniž byste museli opustit pohodlí obýváku. 

Nezisková organizace Antikomplex dokončuje projekt Znovuoživení Krušnohoří. Jeho cílem je podpořit místní cestovní ruch a přiblížit lidem významné historické události české i saské části Krušných hor. Konkrétně města a obce, jako jsou Ostrov, Jáchymov, Abertamy, Boží Dar, Loučná pod Klínovcem, a německých Annaberg-Buchholz a Breitenbrunn.

Cílem projektu je:

  • vytvoření sedmi vycházkových okruhů v Krušných horách,
  • vytvoření 40 vizualizací v českém a německém jazyce
  • a spuštění aplikace Živé Hory.

Aplikace

Pomocí aplikace si bude každý moct jednotlivé vizualizace spustit na chytrém telefonu nebo na tabletu. Zároveň by měla fungovat jako takový kapesní stroj času. „Návštěvníky“ přenese do historie na místa, kde se odehrály nejvýznamnější události regionu.

Aplikace bude zdarma ke stažení na Google Play pro Android a v App Storu pro iPhone a iPad. Z velké části je založena na využívání fotoaparátu, skrz který si uživatel načítá QR kódy pro spuštění jednotlivých vizualizací.

Foto: Facebook - Krušné hory; odkaz: www.facebook.com/krusnehorycz

Vizualizace

Díky spojení moderních technologií se podařilo vytvořit něco víc, než jsou jen obyčejná videa. Projekt nabízí tři typy vizualizací:

360stupňová videosféra umožňuje zobrazení příběhu, který se děje všude kolem nás. Pohybem mobil nebo tabletu se rozhlížíte kolem sebe, zatímco sedíte pohodlně v křesle. 

AR, neboli rozšířená realita, přináší reálný obraz krušnohorského prostředí, které je doplněno o počítačem vytvořené objekty. V tomto případě se váš mobil nebo tablet stávají oknem do minulosti, kdy se můžete stát součástí sto let starého rozhovoru nebo si prohlédnou již neexistující budovy. V případě AR vizualizací se můžete pohybovat v prostoru a prohlédnout si tak veškeré detaily. 

V některých případech bylo nutné se uchýlit ke klasickému videa, které vám umožní „postaru“ shlédnout jednotlivé příběhy. 

Propracovaná aplikace se může stát zajímavým společníkem. Zabaví nás do té doby, než budeme moct krásy ÚsteckéhoKarlovarského kraje objevovat zase na vlastní kůži.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.