Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

8 tipů na krásný víkend v ČR

8 tipů na krásný víkend v ČR

Přemýšlíte o tom, kam vyrazit o víkendu s rodinou? Dáváte přednost zajímavým místům, památkám i přírodním skvostům České republiky? Pak vám přinášíme seznam osmi tipů, z nichž si dokáže vybrat naprosto každý.

Propadněte kouzlu Českého Krumlova

Užijte si českou pohádku se vším všudy. Vyrazte na víkend do Českého Krumlova, jehož dominantou je místní zámek. Pozorovat můžete medvědy, tamní hradby a zároveň si užijete překrásný výhled na město. K tomu vybízí zámecká věž. Příjemnou atmosférou na vás dýchne historické centrum. Město plné kulturních akcí se postará o váš víkendový program.

Hledejte soukromí v Mlýnu Dänemark


Zdroj: facebook: https://www.facebook.com/mlyndanemark

Co takhle krásná příroda, klid, historické stavení a jedinečný gastronomický zážitek? Přesně tohle můžete hledat v Mlýnu Dänemark pocházejícím ze 14. století. Dokonale zrekonstruovaná stavba se nachází poblíž Kutné Hory. Zasazená do přírody a odtržená od všech lidí. Právě zde zažijete opravdovou romantiku a budete vytrženi ze všeho dění. Načerpejte úchvatnou atmosféru ve spojení s luxusem.

Šiklův Mlýn – Western pro děti i dospělé

Zábava pro všechny věkové skupiny, s takovou nabídkou přichází westernové městečko Šiklův Mlýn. Ubytujte se v areálu, kde budete potkávat především kovboje a indiány. Dobové oděvy, stavby a zábavná show jsou v tomto případě naprostou samozřejmostí. Humorné a tematické programy probíhají v podstatě celý den. Děti a dospělí mají navíc možnost zapojit se do mnohých aktivit westernového charakteru.

Lázeňská atmosféra Karlových Varů

Jestliže prahnete spíše po relaxaci, odpočinku a nekonečných procházkách lázeňskými kolonádami, jasnou volbou se stanou Karlovy Vary. Místo, odkud se vám nebude chtít domů. Navštivte všechny známé prameny, od Vřídla, přes Libuši, až po pramen Karla IV. Termální voda, profesionální služby a výjimečné prostředí kolonád. Tohle všechno můžete doplnit překrásným výhledem na město z Jeleního skoku.

Zvířecí svět Moravy? Jedině Zoo Zlín

Zvířata milují děti i dospělí. Spojte tedy dobré s užitečným a vyrazte do Zoo Zlín. V této zoologické zahradě na vás čeká spousta přírodních expozic a desítky druhů zvířat. Víkend strávený se zvířaty můžete spojit s doplňkovými zábavními programy. Objevte kouzlo tropické haly Yacatan, Etiopie, Amazonie a nevynechte africké pavilony. Dominantou zahrady je Jaguar Trek jako unikát svého druhu.

Krkonošská Sněžka nikdy nezklame

Aktivní jedinci si o víkendu nemusí příliš lámat hlavu. Pokud nevíte, kam vás toulavé nohy zavedou, vsaďte na jistotu. Vypravte se do Krkonoš a zdolejte Sněžku. Kromě ní se zaměřte na krásy tamního prostředí. Poznejte kouzlo Jánských Lázní a zavítejte do Harrachova k Mumlavskému vodopádu. Kouzelný je také Pančavský vodopád.

Pernštejn – Hradní dominanta Moravy

Milovníci hradů si na Moravě jistě přijdou na své. Co takhle pohádkový hrad Pernštejn nedaleko Nedvědice? Právě zde se na skále tyčí hradní dominanta plná zařízených interiérů. Nahlédněte do historie prostřednictvím některé z prohlídkových tras. Kromě hradního nádvoří se můžete zaměřit na stavební vývoj hradu, bílou paní nebo dáte přednost gotice do 20. století. Vědění a poznávání nadchne mladé i dospělé.

Vypravte se do jeskyní Moravskoslezského krasu

Moravskoslezský kras je studnicí desítek jeskyní. Jednou z těch hodně známých je bezpochyby jeskyně Punkevní. Dále je to mnohými opomíjená jeskyně Výstupek, která má za sebou bohatou historii a nabízí zajímavé expozice. Kromě tajemství místních jeskyní můžete objevovat i krásy propasti Macochy. Plavba lodí v jeskyni se pro vás stane doslova nezapomenutelným zážitkem. V případě jeskyní samozřejmě můžete pokračovat – Kateřinská, Balcarka a další.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.