Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

3 nejkrásnější pláže v Evropě. Kterou máme nejblíž?

3 nejkrásnější pláže v Evropě. Kterou máme nejblíž?

Dovolená u moře je jistě tím, na co se dlouho těší děti i dospělí. A aby dovolená byla nezapomenutelná, je třeba vybrat krásné místo. Pohodlí hotelu je důležité, ale mnohem více vás bude zajímat, kde jsou nejkrásnější pláže v Evropě. Představíme vám je. 

Cala Luna na Sardinii

Beze sporu nejkrásnější pláží Sardinie je Cala Luna v zálivu Orosei. Pravidelně se objevuje na předních příčkách žebříčku hodnotících nejkrásnější světové pláže. Úchvatná pláž má jedinečnou scenérii, i proto že ústí řeky Ilune vyhloubilo v těsné blízkosti sladkovodní jezírko. Pláž si vysloužila přezdívku Karibik Evropy
Před sluncem se můžete schovat v mnoha jeskynních útvarech, které podtrhují krásu místa. Svou krásu si pláž uchovává po stovky let a dodnes k ní vede nejpohodlnější cesta po moři. Kyvadlová lodní doprava částečně redukuje počet turistů a místo je uchráněno před nočními bary a ruchem. Přesto je pláž dobře vybavená. Můžete se těšit na půjčovnu sportovních potřeb, nechybí menší bistro a restaurace. 
Cesta lodí k pláži trvá 1 až 2 hodiny, podle toho, z jakého přístavu vyrazíte. Mimo letní sezonu se k pláži můžete dostat i pěšky, stezka je náročná a vede přes skalní útesy. Proto není pohodlná za vysokých letních teplot. Pěší túra k pláži zabere několik hodin.

Portugalská Praia da Marinha

Hodnotit, která pláž je nejkrásnější je subjektivní, u jedné však panuje mezi návštěvníky nebývalá shoda. Praia da Marinha je hodnocena nejen jako jedna z nejkrásnějších evropských pláží, ale dokonce jako jedna z nejkrásnějších světových pláží
Portugalská pláž má jemňounký písek a je omývána průzračným mořem. Kulisu dotváří pohádkově krásné okolí v podobě vysokých oranžových skal z vápence. Portugalská kráska bývá v sezonu vyhledávaným místem k odpočinku, proto k ní vyrazte už v ranních hodinách a získáte úchvatné fotky. 
Praia da Marinha není příliš rozlehlá a zklame vás i to, že není v komerčním obležení stánků a barů. Přivítá vás stejné místo, jako vytvořila příroda sama, bez příkras slunečníků, lehátek a půjčoven sportovního vybavení. Pláž je ideálním místem pro potápění a šnorchlování, pozor je třeba dát na výběžky útesů a velké kameny v moři. Voda je však tak průzračná, že je nelze přehlédnout. K pláži se vyplatí vyrazit na výlet i mimo sezónu, čeká vás kouzelné místo. 

Chorvatský Zlatni Rat na ostrově Brač

Ikonický výběžek písčité pláže Zlatni Rat se na vás usmívá z mnoha letáků a prospektů. Pláž je vyhledávaná pro čisté moře a kombinaci hrubého písku a drobných oblázků. Zajímavostí je, že ji nikdy nenajdete stejnou. Moře si s tvarem pláže zahrává a pokaždé, když na pláž přijdete, bude vypadat trošku jinak. Hustá vegetace dává pláži vyniknout a návštěvníkům poskytuje vyhledávaný stín. V hlavní sezonu bývá více obsazená, ale nemusíte se bát, dokáže pojmout tisíce návštěvníků. 
Pokud se rozhodnete na Brač vypravit, místo vás určitě nezklame. Na ostrově je mnoho oblázkových pláží, které jsou omývány blankytným mořem. Najdete dokonce pláže, které jsou klidné a kde budete mít naprosté soukromí. 
Rozhodně se nemusíte bát dopravy na ostrov. Stačí přijet do Splitu a přehledné značení vás navede ke správnému trajektu. Cesta na ostrov je rychlejší a pohodlnější než na Makarskou riviéru a trajekt představuje příjemné zpestření a odpočinek pro řidiče. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.