Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Heimaey, Schier, Tiree, Alandy a Alicudy. Zní to jako zaříkadlo? Taky je. Ke klidu a k nádherné přírodě

Heimaey, Schier, Tiree, Alandy a Alicudy. Zní to jako zaříkadlo? Taky je. Ke klidu a k nádherné přírodě

Bali, Mauricius, Korsika nebo Ibiza. Názvy dovolenkových rájů, které každý zná. Ano, jsou úžasné, ale kromě vás o nich ví celý svět. Představíme vám místa, která zůstávají zatím skrytým rájem. Pohádkové a romantické ostrovy, kde si užijete božský klid a nádheru místa budete vnímat celou duší. Proč? Protože dost možná budete v místě jediní turisté.

Čisté a liduprázdné pláže, Schier

Celým názvem se ostrov jmenuje Schiermonnikoog a náleží Nizozemsku. Ostrov plný jantaru a překrásných pláží, kde na pěších toulkách nepotkáte téměř nikoho. Místo je ideální pro relaxaci na pláži, pro turistiku i cykloturistiku. Spojení na ostrov je zajišťováno z vesničky Lauwersoog a jen co vystoupíte, učaruje vás nádhera místa, stejně jako krásný národní park.

Za papuchalky na Heimaey

Strhující pobřežní útesy a smaragdová zeleň není tím jediným, co vás na ostrově náležícího Islandu přivítá. Žije tu největší kolonie štěbetavých papuchalků. Tajemný ostrov, který před padesáti lety téměř zanikl po výbuchu sopky se vrací ke svému životu. Na plážích budete potkávat roztavené horniny a tajuplné jeskyně jsou propojeny okruhem turistických stezek. Heimaey je směrovkou k samotě.

Koncentrovaná krása, Flores

Azorské ostrovy lákají neskutečnou krásou. Fantastický je ostrov Flores, protkaný vodopády, panenskou přírodou, mohutnými skalisky a dokonale čistým ovzduším. Představte si botanickou zahradu, která se rozprostírá po celém ostrově. Přesně takový je Flores. Zapomeňte na stres, nalaďte se na klid a pohodu ostrova, kde hlavní slovo má příroda.

Havaj severu, Tiree

Skotský ostrov Tiree dostal přezdívku Havaj severu. Pláže tu mají nádherně bělostný písek a vlny se tříští o pobřežní útesy. Nádherný pohled, který se neomrzí. Koupání je tu sice jen pro otužilce, ale místo je krásným a klidným rájem pro turisty a cykloturisty. Zážitek z krásného ostrova je ještě lepší, když si vychutnáte speciality místní kuchyně.

Souostroví Alandy, přes 6 000 ostrovů

Jízdní kolo nebo turistická obuv jsou povinnou výbavou v Botnickém zálivu. Nádhera severských států se vám dokonale představí na řadě menších i rozlehlejších ostrovů. Navštívit můžete mnoho pamětihodností jako například středověké kamenné kostely, hrad, skanzen nebo rybářské vesničky s autentickou atmosférou.

Jako na konci světa, Alicudi

Malinký ostrov náleží Itálii a turistický ruch je zde prakticky nulový. Proto vás čekají liduprázdné pláže a příroda divoké Sicílie. Poznejte klidnou a odlehlou část Itálie, ostrov, který je řazen mezi nejlepší místa v Evropě, pokud hledáte klid. Ostrov je vyhaslou sopkou, příroda je zde unikátní. A pokud zde chcete do školy, budete pátým žákem.

Skotsko na čtyřech stech kilometrech

Nádherné Skotsko se vám celé zmenšilo a můžete jej poznat v krásné zátoce Firth of Clyde na ostrově Arran. Čekají vás hory a údolí, klidné páže a čisté moře, příroda, která vás obejme zelení a samotou. Ostrov je krásný svou rozmanitostí, krajina připomíná Skotsko, nechybí pastviny, romantická zákoutí zátok ani místní magický Stonehenge, komplex Machrie Moor Stone Circle

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.