Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Mexiko, místa bělostných pláží i historických skvostů

Mexiko, místa bělostných pláží i historických skvostů

Spojené státy mexické jsou směsicí nádherných pláží, kouzelných měst s jedinečnou architekturou a neposkvrněnou přírodou. Moře si získalo přízvisko nejmodřejší a mayské pyramidy netřeba blíže představovat. Poznejte nádheru Mexika, budete chtít přijet znovu!

Exotické Mexiko

Pestrobarevné, temperamentní a nespoutané Mexiko se stává v posledních letech čím dál žádanější lokalitou pro relaxační dovolenou i pro dovolenou plnou objevování, turistiky a treků. Mexiko střídá krajinu polopouští i pralesů, nádherných pláží, respekt budících sopek i památek po indiánských kulturách. Vaše dovolená bude protkána odpočinkem i poznáním. 
Teplota moře neklesne pod 25 °C, za období dešťů se považuje září a říjen. Do Mexika můžete vyrazit kdykoliv a vždy vám dokáže něco nabídnout. 

Praktické informace o Mexiku

Mexiko je pro Čechy otevřenou zemí a není zapotřebí vyřízení žádného víza. Do Mexika si přivezte eura nebo dolary a nechejte si je vyměnit hned na letišti. Letiště má obvykle výhodnější kurz. Během pobytu budete moci zaplatit kartou jen v opravdu velkých supermarketech, vstupenky a občerstvení se platí v hotovosti. Platby kartou nejsou v Mexiku příliš rozšířené. 
S penězi buďte opatrní, místní se nezdráhají vracet turistům špatnou částku nebo požadovat více než svítí na cenovkách. Při nákupech se v Mexiku vyplatí smlouvat
V Mexiku se nejlépe domluvíte Španělsky se znalostí angličtiny je to u místních už horší. 

Mexický Yucatán

Možná nejkrásnější místa z celé země na vás čekají v oblasti Yucatán. Je omývaný Karibikem a Mexickým zálivem. Jedná se o místo, které bylo domovinou Mayů a objevíte tu neskutečné přírodní i historické poklady. Vypravte se za Mayskými pyramidami, fantastickým zážitkem je přelet balónem nad pyramidami Teotihuacán. 
Navštívit musíte pyramidy v Chitzen Itzá, patří na seznam novodobých divů světa. Komplexu vévodí Kukulkánova pyramida. Nádherným pyramidovým komplexem je Uxmal nebo pralesní místo Cóba
Chcete místo jako z pohádky? Pak se vypravte alespoň na jednu cenote. Jsou to zatopená podzemní místa prozářená slunečními průzory se stěnami porostlými hustou vegetací. Jejich krása a poklid bere dech. 

Mexico City

Hlavní město Mexika je Mexico City. Octnete se v jednom z nejvýznamnějších kulturních a finančních center světa. Obklopeni budete aztéckými památkami, prohlédněte si historické centrum Centro Historico nebo jedno z největších náměstí na světě Náměstí Plaza de la Constitución. Ve městě objevíte dokonce Masarykovu čtvrť. Na romantické procházky je Mexico City jako dělané.  

Za odpočinkem na Mayskou riviéru

Nádherné pláže vás čekají v koridoru mezi Cancúnem a Tulumem. Moře je zde nádherné, pláže upravené a nekonečné. V blízkosti objevíte barokní opevněná města, která rozhodně stojí za návštěvu. Cancún je kosmopolitním letoviskem plným luxusních resortů ale i kulturních památek. V Cancúnu nesmíte minout podmořské muzeum Musa, čeká vás úchvatná podívaná na potopené betonové sochy. 

Západní pobřeží a Acapulco

Acapulco je nejslavnějším a nejstarším mexickým letoviskem. Projděte se místy, která si zamilovaly hollywoodské hvězdy a milionáři celého světa. Acapulco žije dnem i nocí, je pravým místem pro milovníky aktivní dovolené. 

Mexická kuchyně, zapsána v UNESCO

Jako jediná kuchyně světa je mexická kuchyně zapsaná na seznam nehmotného dědictví UNESCO. Mexická kuchyně je výrazně kořeněná a pikantní. Většina jídel voní po koriandru a chilli. Jistě znáte tacos, quesadilla nebo enchilada. Pokrmy můžete ochutnat jak v restauracích, tak v pouličních stáncích. Jídlo je v Mexiku poměrně levné. Vyzkoušejte grilované ryby nebo pokrmy ze syrových ryb či mořských plodů. K večeru vám k chuti jistě přijde tequilla nebo mezcal z agáve. 
Mexiko je nádhernou zemí a abyste poznali všechny jeho krásy, museli byste mít dovolenou alespoň jeden rok. Do Mexika se proto můžete pravidelně vracet, vždy poznáte nová úchvatná mexická zákoutí. 
 








 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.