Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Nejlepší bistra v Praze 

Nejlepší bistra v Praze 

Je půvabná, je stověžatá a inspiruje všechny kulinářské umělce k vytváření výbuchů chutí. Až se budete procházet ulicemi plných příběhů a velkých jmen, zastavte se na výběrovou kávu, svěží svačinu, brunch nebo zdravou, ale vydatnou večeři. V Praze se začíná den pomalu, tohle město je rájem snídaní a brunchů. Za hlukem tramvají tu najdete kouzelná místa, kam se můžete schovat se svými myšlenkami, přáteli nebo i pracovními záležitostmi. 

Martin’s bistro – Martin vás skvělé pohostí, kdykoli si vzpomente 

Zdroj: https://www.facebook.com/martinsvelehradska/photos/?ref=page_internal

Martin ve svém bistru vsadil jednoduše na skvělé jídlo v kteroukoli denní dobu. Můžete se tu stavit na snídani, oběd i večeři. Sice malé bistro vám naservíruje plné talíře a na závěr přidá skvělé drinky ve večerních hodinách. Martin’s bistro je jistě jedním z klenotů Žižkova. Ochutnejte jejich marinovaná kuřecí křídla, lasagne nebo rizoto.  Za oběd tu zaplatíte od 160 do 180 Kč. Ceny za drinky se pohybují od 30 Kč za vodu do 145 Kč za speciální drink. Za domácím jídlem se vydejte na Žižkov. Nasedněte do tramvaje číslo 11 a vystupte na stanici Radhošťská. Od ní je Martin’s bistro jen dva bloky. 

Ochutnejte tady: 

Velehradská 1911/4 
13000, Praha – Žižkov 

www.facebook.com/martinsvelehradska

Bistro Knedlín – žije na plný knedlík 

Zdroj: https://www.facebook.com/knedlin/photos/?ref=page_internal

Jestli jsme jako Češi na něco hrdí, tak jsou to knedlíky. Vždycky jsme ale všude vyprávěli jen o knedlících od našich babiček, nesmrtelnou klasikou jsou knedlíky s vajíčkem. Poté, co vznikl Knedlín se začíná vyprávět o knedlích od nich. Toto bistro vzalo koncept klasických plněných knedlíků a přetvořilo jej do moderní kuchyně. Nabízejí sladké i slané knedlíky. Všechny jsou plněné uvnitř a zároveň sypané na povrchu. Můžete vsadit na klasiku a dát si meruňkový nebo švestkový, nebo se odvázat a jít do fíkového nebo makového. Slané variace začínají gulášovým, pokračují krevetovým a končí kari nebo tofu. Každý den si můžete vybrat z 25 druhů knedlíků a všechny si je můžete také vzít s sebou do krabičky. Ceny za knedlík se pohybují od 40 do 80 Kč. Ráj knedlíků najdete v centru města na ulici Národní. Ochutnávku české pochutiny tak můžete spojit s procházkou k Národnímu divadlu a řece Vltavě. Když vystoupíte z metra na Národní třídě, budete od bistra už jen 2 minuty pěšky.  

Najdete je tady: 

Národní 24  
110 00 Praha 1

www.knedlin.cz

Marthy’s kitchen – mimosy, smích a vejce od rána až do odpoledne

Zdroj: https://www.facebook.com/MarthysKitchen/photos/?ref=page_internal

Brunch jako na francouzském venkově na vás čeká na stole v Marthy’s kitchen u náměstí Míru. Udělejte si hezké klidné ráno, začněte jej mimosou, a pak si vyberte jednu z vydatných snídaní. V drobném bistru s dekoracemi jako z Provence vám nabídnou francouzskou snídani, kde nechybí croisant, vejce na hniličku nebo výběr sýrů. Nechybí ani vejce benedikt, nebo výběr bagelů. Pokud byste raději něco sladkého, zkuste nadýchané lívance nebo klasické české buchtičky se šodó. Nechybí ani ovesná nebo krupicová kaše. A snídat tu můžete každý den až do 16 hodin. Ceny za snídani jsou tu o něco vyšší, než je průměr. Zaplatíte od 150 do 220 Kč za porci. Marthy’s kitchen má v Praze dvě pobočky. Ta, která se specializuje na rozzáření vašeho rána, je na Vinohradech. Metrem dojeďte na Náměstí Míru a vydejte se ulicí Francouzskou. 

Hledejte je zde: 

Francouzská 13 
120 00 Praha 2 – Vinohrady 

www.marthyskitchen.cz

The Bowls – chutě v misce 

Zdroj: https://www.facebook.com/thebowls.cz/photos/?ref=page_internal

V The Bowls najdete přesně to, co název slibuje – misky. Ale misky plné barev, chutí, čerstvých surovin a zajímavých kombinací. Koncept pokrmů bowls přišel z Havaje, kde do jedné misky dokáží smíchat neuvětitelné chutě a zároveň zdravé a lehké suroviny. V The Bowls vám naservírují poke bowl, smoothie bowl nebo salad bowl. Poke bowl bude chutnat po rýži, rybách a zelenině. Salad bowl vám nabídne saláty mnoha chutí a kombinací a smoothie bowl je plná čerstvého i mixovaného ovoce. K jídlu si můžete objednat také výběrovou kávu. Bistro se také snaží o to, aby naše radovánky neovlivňovaly příliš zdraví naší planety. Proto fungují v souladu se zero waste, spotřebovávají do nejméně plastů a používají bio produkty. Ceny za bowls se pohybují od 150 do 250 Kč. The Bowls najdete na Smíchově jen kousek od Vltavy. Dojeďte tramvají na Arbesovo náměstí a bistro od vás bude jen skrze park. Doveze vás sem linka číslo 9, 12, 15 nebo 20. 

Ochutnejte zde: 

Pavla Švandy ze Semčic 388/16
Praha – Smíchov, 150 00 

www.thebowls.cz 

Bistro Proti Proudu – minimalistický design a maximální zážitek

Zdroj: http://www.bistroprotiproudu.cz/fotogalerie.php

Kam v Praze na brunch? Při posezení v Italské kavárně si manželé z Prahy vysnili jejich vlastní jednoduché a nadčasové bistro se skvělou kávou, snídaněmi po celý den, skvělými sendviči a příjemnou, stále živou, atmosférou. A tak dnes v Karlíně stojí bistro Proti Proudu. Když vplujete do bistra, uvítají vás čisté linie, originální kávový pult v centru dění a jemné švitoření. Z proskleného pultu si můžete vybrat dezert plný chuti nebo vydatný sendvič. Ke snídani vám naservírují různé variace vajec a snídat tu můžete třeba celý den. Když se den nachýlí k večeru, objednejte si Aperol Spritz a uzavřete den s přáteli. Ceny jsou tu v průměru pražských bister. Za sázená vejce zaplatíte 100 Kč, za chia pudink 85 Kč a za jablečný štrůdl 40 Kč. Pro dobroty z tohoto bistra se vyjdete do Karlína, do čtvrti, kde to žije od rána do rána. Na stanici Křižíkova vás doveze metro a na zastávku Urxova tramvaj. Vystupte z tramvaje číslo 3, 8 nebo 24 a Proti Proudu od vás bude jen za rohem. 

Najdete je zde: 

Březinova 22  
186 00 Praha 8 – Karlín 

www.bistroprotiproudu.cz

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.