Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Horký punč v dlaních a vůně pečených kaštanů. Kam vyrazit na vánoční trhy?

Horký punč v dlaních a vůně pečených kaštanů. Kam vyrazit na vánoční trhy?

První adventní svíčka se rozhoří, za okny se objeví bílé vločky a z kuchyní ucítíme vůni perníčků. Kouzlo vánoční atmosféry vás obejme na vánočních trzích, ty se pořádají v každém městě. Kde jsou nejkrásnější z nich a kam se vyplatí vyrazit na výlet?

Adventní trhy v plné parádě

Letos se můžeme nadýchnout vánoční atmosféry bez omezení a roušek. Nechejme se ukolébat poklidem vánočního času a přenechme stres a nákupy na jiný víkend. V klidu se projděme po menších městech a metropolích, zapalme adventní svíci a vychutnejme si horký punč nebo svařené víno. Na trzích nakoupíte spoustu tradičních výrobků, děti se zamilují do doprovodných programů a všichni můžeme společně vyhlížet vánoční čas. 

Staroměstské náměstí v Praze

Začátkem prosince bývají zahájeny adventní trhy na Staroměstském náměstí v Praze. Trhy mají překrásnou kulisu adventní vesničky, kterou rozezpívají různé pěvecké soubory z Čech i zahraničí. Zajeďte se nadýchnout vánoční atmosféry, zakousněte se do trdelníku, vánočního cukroví nebo grilované klobásy. Děti se mohou těšit na dětské dílničky. Trhy můžete navštívit i na náměstí Republiky a na dalších náměstích. 

Do centra Brna a Ostravy

Brněnské i Ostravské vánoční trhy jsou doplněny o mnohá vystoupení i krátká divadelní představení. Připraven je zimní bar a spousta vánočních specialit. Brněnské centrum je tradičně vyzdobené, nechybí betlém a slavnostní osvícení. V obou městech je připraven doprovodný program pro děti. V Ostravě se můžete těšit na vánoční kluziště a vyhlídkové kolo. Samozřejmostí je, že nakoupíte vánoční ozdoby i řemeslné výrobky. 

Trhy s vůní papriky, vyrazte do Budapešti

Budapešť je kouzelná v každém ročním období, ale uchvátí vás zejména ve vánoční čas. Tamní adventní trhy sklidily po mnohá léta řadu ocenění. Projděte se v blízkosti baziliky sv. Štěpána, čekají vás vánoční vystoupení, tradiční speciality, kluziště, a dokonce i světelná show. Z moravských měst je Budapešť jen kousek, vyrazte na výlet. 

Tradiční vánoční trhy, zajeďte do polské Vratislavi 

Polský národ je hrdý na dodržování vánočních tradic, jejich trhy patří k nejkrásnějším. Můžete navštívit nádherně vyzdobená centra měst, přístupné jsou i kostely s adventní výzdobou. Nádherná světelná výzdoba, dětské kolotoče, nejrůznější speciality i doplňkový program vás přivítá ve Wroclawi. Úchvatné vánoční trhy čekají samozřejmě i ve Varšavě nebo v Krakově

Velké vánoční trhy v Kolíně nad Rýnem

Náměstí u katedrály sv. Petra je dostatečně prostorné na to, aby přivítalo miliony návštěvníků, kteří k nim každoročně zavítají v době adventu. Vánoční trhy v Kolíně nad Rýnem jsou velkolepé, provoněné pečenými jablky a svařeným vínem. Stánky mají širokou nabídku tradičních řemeslných výrobků i vánočních dekorací. 

Vídeňská vánoční pohádka

Pohádkově nasvícené vánoční trhy můžete navštívit ve Vídni na náměstí Maria-Theresien-Platz. Výhodou je, že do Vídně se dostanete pohodlně vlakem. Doprovodným programem jsou krátké koncerty a vystoupení. Na Vídeňských vánočních trzích můžete nakoupit jak rukodělné výrobky, tak umělecké předměty. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.