Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

6 tipů na přírodní koupaliště v Ústeckém kraji
Zdroj: Facebook - Hotel Česká Koruna; odkaz: www.facebook.com/hotelceskakoruna

6 tipů na přírodní koupaliště v Ústeckém kraji

Užívejte si vodních radovánek a relaxace u přírodních koupališť. Ty oproti moderním bazénům mají kouzlo přírody a nejsou ochuzeny ani o nezbytné hygienické a stravovací zázemí. Vyrážíte-li na výlet nebo dovolenou do Ústeckého kraje, určitě se Vám bude hodit několik praktických tipů na oblíbená a vyhledávaná přírodní koupaliště.

 

 

1. Jezero Milada

Jezero MiladaAutor: RomanM82; odkaz: Wikipedie

Jezero Milada se nachází poblíž Ústí nad Labem. Vzniklo zatopením původního uhelného lomu. Velikost vodní plochy je 252 hektarů a maximální hloubka překračuje 24 metrů. Kolem jezera vede cyklostezka, takže jeho návštěvu lze spojit s výletem na kole. Kromě kvalitní vody se jezero Milada pyšní i prvotřídním zázemím pro koupání, pořádáním společenských a kulturních akcí, včetně sportovních aktivit. Vedle rybaření si můžete užívat například jachtingu a kitingu. V letní sezóně sem dokonce směřuje autobusová linka přímo z Ústí nad Labem.

  • Kolem jezera se nachází stánky s občerstvením.
  • Platí zde přísný zákaz vodění psů na pláž, včetně koupání.
  • Jezero Milada je otevřeno od 9 do 18 hodin.

2. Jezero Chmelař

Jezero Chmelař vzniklo ze zatopené oblasti, u které se v současnosti nachází kemp. Právě díky němu lze využívat přidružených služeb různého charakteru. K dispozici je dětské hřiště, kulečník, stolní tenis, fotbálek, plážový volejbal, ale také možnost zapůjčení šlapadel a lodiček. Relaxace si budete užívat na udržovaných plážích. Díky přilehlému kempu lze u jezera Chmelař nocovat, ať už ve vlastním stanu nebo v chatkách. Chybět vám nebudou ani toalety a hygienické zázemí.

  • V kempu jsou dostupné dvě restaurace a stánek s občerstvením.
  • Druhá pláž jezera Chmelař je vhodná i pro psy.
Vstupné  
Dospělí 30 Kč
Důchodci a ZTP 20 Kč
Dítě do 150 cm 10 Kč
Parkovné 50 Kč

3. Kamencové jezero Chomutov

Kamencové jezero ChomutovAutor: Petr Kinšt; odkaz: Wikipedie

Světový unikát v srdci Evropy. Přesně tak je označováno Kamencové jezero Chomutov. Přírodní koupaliště nabízí upravené pláže, plovoucí molo dlouhé sto metrů a vodu prospěšnou pro lidské zdraví. Vliv na to má oblast, která byla zatopena. Dříve se tu těžil kamenec a síra. Celková plocha jezera je 15,95 hektarů a největší hloubka překračuje hranici tří metrů. Kamencové jezero Chomutov není pouze o koupání, ale také o sportovním vyžití a zábavě. Zahrát si můžete stolní tenis, badminton, plážový volejbal, nohejbal a další sporty. V rámci vodních aktivit jednoznačně vede vodní lyžování, wakeboarding, paddleboarding a půjčovna šlapadel. Naprostou samozřejmostí je kompletní hygienické zázemí.

  • V areálu je několik kiosků s rychlým občerstvením a dvě restaurace s vnitřním a venkovním posezením.
  • Do areálu je zákaz vodění psů.
  • Otevírací doba v sezóně je od 9 do 19 hodin.
Vstupné  
Dospělí 50 Kč
ZTP 40 Kč
Děti od 3 do 15 let 40 Kč
Děti do 3 let zdarma
Vstupné od 17 hodin 40 Kč

4. Přírodní koupaliště Barbora

Vodní nádrž Barbora, respektive umělé jezero leží v Moskevské pánvi poblíž Teplic. Zatopený povrchový lom nabízí vodní plochu přes 62 hektarů. Nachází se tu hlavní a „psí“ pláž. Vybrat si můžete mezi travnatou a písečnou pláží. Nechybí ani nudistická pláž. Jezero s čistou vodou je mimo jiné využíváno pro sportovní potápění, což o mnohém vypovídá. Z vodních sportů lze jmenovat windsurfing a plachtění. Zapůjčit si můžete i kajak. Na břehu na vás čeká pohybové vyžití díky míčovým hrám a dalším. Přírodní koupaliště Barbora dbá má plnohodnotné sociální zázemí. Nepřijdete ani o převlékárny. Přínosem je profesionální zdravotnická služba. U jezera se nachází autokemp s možností ubytování.

  • Občerstvení je zajišťováno prostřednictvím několika stánků. Na pláži je plážový bar.
  • Psi mají povolený vstup pouze na „psí“ pláž, nikoliv na tu hlavní.
  • Otevírací doba koupaliště je od 8 do 19 hodin.
Vstupné  
Základní 50 Kč
Snížené 25 Kč
Rodinné 50 Kč

5. Přírodní koupaliště Varvažov

Přírodní koupaliště VarvažovZdroj: Facebook - Hotel Česká Koruna; odkaz: www.facebook.com/hotelceskakoruna

Jestliže hledáte klidné místo pro koupání v čisté vodě, zaujme vás zatopený lom Oprám. V něm vzniklo přírodní koupaliště Varvažov nacházející se mezi Teplicemi a Ústím nad Labem. Samotné koupaliště nedisponuje žádnými službami. Nabízí pouze soukromé koupání a snadné napojení na cyklistické a turistické stezky. Přístup do vody je pozvolný, přímo z písečné a travnaté pláže. U koupaliště se nachází parkoviště pro automobily.

  • Stánek s občerstvením je kousek od koupaliště.
  • Sezóna je tu od května do září.

6. Přírodní koupaliště Chabařovice

Pokud se budete pohybovat v podhůří Krušných hor, zavítejte k obci Chabařovice. Právě zde se nachází stejnojmenné přírodní koupaliště, jehož součástí je autokemp. Ten rozšiřuje služby spojené s touto vodní plochou. Kolem koupaliště jsou písčité a travnaté plochy. Nechybí zázemí pro neplavce a malé děti. Když si zrovna nepůjčíte loďku nebo šlapadla, můžete se věnovat pohybovým aktivitám na přilehlých hřištích. K dispozici jsou i vodní atrakce, od skákacího můstku, až po skluzavku. Díky kempu je možné využít nejenom ubytování, ale také sociální zařízení, převlékárny a sprchy s teplovou vodou. Nechybí připojení k bezdrátovému internetu.

  • Občerstvení zajišťuje restaurace a stánek s jídlem.
  • Vstupné pro ubytované v kempu je zdarma.
  • Vstupné na koupaliště je 20 Kč.
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.