Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Jak vybrat exotickou destinaci v zimě?

Jak vybrat exotickou destinaci v zimě?

Je mnoho exotických destinací, kde právě roztahují na pláži slunečníky a sezóna je v plném proudu. Poradíme vám, jak vybrat exotickou destinaci a na co si dát při výběru pozor. Vyrazte do Karibiku nebo na asijské či africké ostrovy. 

Nejoblíbenější exotické destinace

Mezi vyhledávané destinace patří dlouhodobě mexický Cancún, oblíbenost neklesá ani u kouzelné Dubaje nebo romantického Zanzibaru. Za pár dní můžete vyrazit na dechberoucí souostroví Maledivy nebo do Dominikánské republiky

A na co si dát pozor? U asijských destinací nemusí být ubytování na úrovni tří hvězd v dostatečné kvalitě. Kontrolujte platnost cestovního pasu, musí být platný ještě 6 měsíců po návratu. Nespoléhejte na zařízení formalit na poslední chvíli, do některých destinací vyřizujete turistické karty, to může zabrat i déle než týden. Stále se ještě můžete setkat s doporučením o očkování proti žluté zimnici. Certifikát o očkování nabývá platnost 10 dní po zákroku. 

Exotika výhodně

  • U exotických destinací se vyplatí zakoupit kompletní balíček služeb. Vybírejte pobyty, které mají v ceně letenku, služby ubytování a služby all inclusive. Samozřejmostí jsou služby delegáta a doplňkové služby v místě. 
  • U dálkových letů není široká nabídka pobytů last minute. Dokonce může platit, že čím více se letadlo naplní, tím dražší letenka. 
  • Při výběru studujte délku letu, pozornost věnujte jednotlivým mezipřistáním. Na dálkové lety se vyplatí připlatit si a mít k dispozici pohodlí letounu vybaveného na dlouhé destinace (komfort na palubě, velikost sedadla a prostoru na nohy).
  • Do destinací jako Thajsko, Spojené arabské emiráty, Bali nebo Maledivy nepotřebujete turistické vízum

Indický oceán ukrývá překrásné Maledivy

Slovo Maledivy je po dlouhá léta synonymem tyrkysové dovolenkové nádhery. Korálové atoly mají ty nejkrásnější pláže, které si dovedete ve snech představit. Ostrovy jsou posety resorty, které si zamilují páry i rodiny s dětmi. Maledivy jsou místem, kde odplouvají všední starosti, jsou nefalšovaným kouskem pozemského ráje
Na Maledivách vás přivítá teplé moře a rozmanitý podmořský život. Milovníci šnorchlování nebudou moci přestat. Alespoň jednou za život by se na Maledivy měl vypravit každý milovník pohodlí a romantiky.

Dominikánská republika a Mexiko, leťte kdykoliv

Karibik nabízí slunce po celý rok, od listopadu do března vrcholí v Dominikánské republice turistická sezóna. V srpnu a září je vyšší riziko hurikánu, v ostatních měsících vás přivítají nádherné pláže a dokonalý turistický servis. Rozhodně se kromě surfování, relaxace a lenošení nechejte přemluvit i na výlet do okolí. 

Dubaj okouzlí každého

Dubaj byla dříve dovolenkovou destinací jen pro majetné, dnes se díky nízkým cenám zpátečních letenek otevírá všem. Oblíbí si ji single cestovatelé, kteří se mohou věnovat výletům, páry potěší bohatý noční život a rodiny s dětmi si užijí krásné pláže. 

Do Dubaje se vypravte rozhodně v zimních měsících. Ale Dubaj je vyhledávaná i v jarních a podzimních měsících. Letní měsíce se zase pyšní nízkou cenou pobytu. 

V Dubaji volte ubytování se snídaní nebo polopenzí, příznivější ceny pobytu nabízí emirát Ajman, který je od Dubaje vzdálen hodinu cesty. 

Africký ráj Zanzibar

Zanzibar je místem klidu a odpočinku, nádherné pláže s hebkým pískem nebudete chtít opustit. Zanzibar navštivte v období od června do října nebo od ledna do března. Na východní části ostrova vás může překvapit silný odliv. Ráno se projdete po mořském dně a ke koupání je místo připravené po poledni. Vyhledávaná je západní část ostrova s luxusními hotely. Více atraktivní pláže ale naleznete v jiných částech Zanzibaru. 

Na Zanzibaru vybírejte ubytování s minimálně 3 hvězdami a snídaní. Plné pohodlí nabízí služba all inclusive. Během dovolené na Zanzibaru navštivte safari v Tanzánii, jedná se o nezapomenutelný zážitek

Seychely s panenskou přírodou

Indický oceán s malebnými Seychely vás okouzlí soukromím a nedotčenou přírodou. Pláže i vnitrozemí jsou klidné a na Seychely můžete přijet kdykoliv během roku. Větší vítr očekávejte v měsících březen a prosinec. 

Ubytování volte minimálně tříhvězdičkové se snídaní, stravování na Seychelách je poměrně nákladné.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.