Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Na chatu do sousední vesnice nebo na Mallorcu? Kde lépe strávíte prodloužený víkend?

Na chatu do sousední vesnice nebo na Mallorcu? Kde lépe strávíte prodloužený víkend?

Letenky na Mallorcu stojí pár stokorun. Sbalte batůžek a vyrazte na prodloužený víkend. Mallorca vítá turisty v zimě i v létě a nabízí mnohem víc než jen povalování na pláži. Poznejte historická centra měst, objevujte jeskyně, horské treky a žasněte nad vodopády. 

Mallorca pro aktivní i plážové nadšence

Každá fotografie Mallorcy zachycuje čisté modrozelené moře a dlouhé pláže s jemným bělostným pískem. Obrázky lákají ty, kteří chtějí odpočívat na břehu moře, opálit se a procházet se k romantickým zátokám. Mallorca ale osloví i aktivní cestovatele. Ti by měli Mallorcu navštívit mimo hlavní turistickou sezónu (červenec, srpen). Památky se mnohem lépe obdivují v příjemných teplotách, vyberte měsíce před začátkem nebo po konci turistické sezóny. 

Turisté i cykloturisté Mallorcu milují a vědí proč. I v těch nejstudenějších měsících jsou teploty na 15 °C. Vyrazit můžete kdykoliv! Na Mallorcu se létá z Prahy, Brna, Bratislavy, Vídně i dalších letišť. Ceny letenek začínají na dvou stokorunách!

Procestujte Mallorcu

Na Mallorcu určitě dorazíte letadlem, pak ale nezůstávejte na jednom místě. Hustá síť autopůjčoven na ostrově je turisty hojně využívaná, auto si můžete půjčit už na letišti. Předem je vhodné informovat se o cenách půjčovného i o potřebné záloze, kterou deponujete do doby vrácení auta. Obvyklé ceny za půjčení auta se pohybují okolo 20 EUR za den, podle typu vozidla. Autem se dostanete za pár desítek minut z jednoho konce ostrova na druhý, objevíte krásná místa pro procházky, lehkou i náročnější turistiku. 

Ubytování na Mallorce

Na Mallorce je možné vybrat ubytování z klasické nabídky hotelových resortů nebo menších rodinných apartmánů. Oblíbené jsou ubytovací kapacity v hlavním městě Palma de Mallorca. Klidnější místa a více soukromých pláží hledejte na jihovýchodě ostrova. Komu nevadí pár minut pěší chůze, objeví kilometry vylidněných pláží. 
Ceny ubytování na Mallorce začínají na 300 až 400 Kč za osobu a noc, kvalitu ubytování poznáte podle standardní stupnice hvězdiček. Ubytování v soukromí bývají se snídaní nebo bez stravování. 

Pláže obklopené horami

Na severní straně ostrova je mnoho pláží lemovaných horskými štíty. Pláže jsou vyhledávané surfaři a milovníky letních sportů. Na severní straně ostrova objevíte malebné vesničky a dobře značené turistické stezky. Den může začínat lehkou horskou turistikou a končit odpočinkem na pláži v některé z romantických zátok. Jedna z nejkrásnějších pláží je pláž EsTrenc. Bude se líbit i nejmenším návštěvníkům. Nebo se vypravte na vyhlídku Cap de Formentor, objevte horská městečka Soller a Deia, určitě vás nezklamou.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.