Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Cesta do zahraničí trošku jinak. Navštivte světově známá muzea z pohodlí domova II. část

Cesta do zahraničí trošku jinak. Navštivte světově známá muzea z pohodlí domova II. část

Stále doma, stále znuděni. Zpestřete si zamračené odpoledne prohlídkami zhraničních muzeí, a přitom načerpejte nové vědomosti. Moderní technologie vám zpřístupní zajímavé online výstavy a otevřou nečekaně reálný svět virtuálního prostoru. Projděte si nejnavštěvovanější galerii v Itálii, objevte kouzlo Sixtinské kaple nebo poznejte prostory slavného Metropolitního muzea umění v New Yorku

Muzeum Fridy Kahlo v Mexiku

Libo navštívit Mexiko? Alespoň částečně vám to umožní virtuální prohlídka muzea Fridy Kahlo. 

Frida Kahlo, vlastním jménem Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón, byla mexická malířka z počátku 20. století. Svá díla vytvořila ve stylu původní místní kultury. Dají vám tak možnost nahlédnout do bohatého světa měxického umění. Virtuální prohlídka vám navíc umožní navštívit samotnou stavbu známou jako Modrý dům neboli La Casa Azul. 

Pergamonské muzeum v Berlíně

Ač je Pergamonské muzeum relativně blízko, konkrétně ho najdete v Berlíně, v době pandemie ho navšítvíte jen stěží. Alternativou jsou online prohlídky. Pomocí mobilních telefonů nebo počítačů si muzeum projdete dle libosti, nebo se rovnou prokliknete k nejzajímavějším exponátům. K těm rozhodně patří Ištařina brána, Pergamonský oltář a Trhavá brána z Milétu. Nejznámější díla jsou rozdělena podle jednotlivých sbírek, mezi kterými najdete i turecké, íránské nebo syrské umění. 

Vatikánská muzea v Římě

Jestli toužíte spatřit slavnou Sixtinskou kapli, ale nikdy jste se nepřiměli k cestě do Vatikánu, v době koronavirové paradoxně máte možnost. Nejspíš nepůjde o tak silný zážitak, jako kdybyste do kaple vstoupili osobně, kažodápadně budete moct říct: "viděl jsem Sixtinskou kapli".

Mimo ni můžete nahlédnout do nejoblíbenějších vatikánských muzeí. Poznejte třeba Gregorian Egyptian Museum, Gregoriano Profano Museum nebo Christian Museum.

Galleria degli Uffizi ve Florencii

Galleria degli Uffizi je nejnavštěvovanější italskou galerií. Do srdce toskánského města, Florencie, vás přenesou online prohlídky nejvýznamnějších exponátů.

Poznejte umění od antického po barokní období, kam patří díla největších mistrů, jako byli Leonardo da Vinci, Tizian nebo Albrecht Dürer, ale i mnoho dalších. 

MET v New Yorku

Metropolitní muzeum umění je největší galerie ve Spojených státech. Normálně se do proslulé MET z Česka asi nepodíváte každý víkend. Teď si ale celý její interiér můžete projít kdykoli se vám zachce díky virtuální prohlídce. Opět se můžete ve virtuálním světě volně pohybovat, nebo se rovnou přemísťovat k jednotlivým exponátům. 

K oblíbeným online výstavám patří přehlídka luxusních šatů od Christiana Diora nebo vybraná díla malíře Jana Vermeera. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.