Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Kam cestovat v únoru 2023?

Kam cestovat v únoru 2023?

Česká zima letos sice není plnohodnotná, chladné počasí však může být obtěžující pro mnohé milovníky sluníčka. Pokud se to týká i vás, neváhejte a hoďte zimu za hlavu. Je nejvyšší čas vyrazit za teplem.

Únor je měsícem, který doslova vybízí k cestě do teplých krajin. Rozpulte si českou zimu a oddávejte se písečným plážím, teplému moři a všem přidruženým aktivitám. Jestliže hledáte vhodné tipy, pár jich přinášíme. Prezentované destinace je ideální navštívit právě v průběhu února, kdy jsou tamní podmínky excelentní.

Egypt – Exotika na dosah

Přihlížíte ke spojení příjemného prostředí, hřejivého klima a zajímavé ceny? Pak je Egypt tou správnou volbou. Cenově dostupné zájezdy mimo letní sezónu potěší každého. Přitom se nebudete okrádat o hřejivé teplo. Průměrné teploty kolem 22 °C vás zahřejí a jsou ideální pro absolvování nejrůznějších poznávacích zájezdů. Hotelové komplexy navíc disponují vším potřebným vybavením pro spokojenou dovolenou.

Spojené arabské emiráty plné luxusu

Od Egypta se můžete přesunout o kousek dál, kde si dopřejete teploty atakující hranici 29 °C, a především náležitý luxus. Takové jsou Spojené arabské emiráty, kde na vás čekají moderní stavby, unikátní architektura a nevšední zážitky. Poznávání podmořského světa, nejkrásnější pláže a komfort. Stačí zacílit na konkrétní destinace, jakými jsou Abú Dhabí, Dubaj a jim podobné.

Maledivy – Únor je nejlepším období

Vyhýbat se nemusíte ani skutečné exotice za hranicemi Evropy. Co takhle luxusní hotelové resorty, půvabné atoly a teplota kolem 30 °C? Přesně takové zázemí nabízí v únoru Maledivy. Minimální srážkové úhrny a přijatelné ceny v tomto období vás přesvědčí o tom, že zrovna tady si chcete odpočinout. Navštívit můžete řadu exotických atrakcí, včetně poznávání podmořského světa.

Vyhlášené pláže Dominikánské republiky

V únoru by se do vašeho hledáčku měla dostat i Dominikánská republika. Ta se vyznačuje překrásnými plážemi, ohromující přírodou a stylovými městečky. Vypravte do se Punta Cana nebo dejte zelenou populární pláži Bavaro. Dominikánská republika disponuje řadou krásných míst, kde lze strávit únorovou dovolenou. Oddávat se budete denním teplotám kolem 28 °C.

Zanzibar – Tropický ráj

Jestliže dáváte přednost bujné vegetaci, a tak trochu jinému životnímu stylu, osloví vás Zanzibar. Ostrov ležící poblíž východní části Afriky, kde si užijete doslova tyrkysové vody a pestrého podmořského světa. Šnorchlování a potápění patří k oblíbeným činnostem. Těšit se můžete na průměrné teploty 28 °C, a to nejenom vzduchu, ale i vody. Zanzibar vás okouzlí svými památkami, zahradami plnými koření, safari a pozorováním odlivu a přílivu.

Obliba Kapverdských ostrovů roste

Únorovou dovolenou u moře můžete strávit také na Kapverdských ostrovech. Doslova písečné království vybízí k cestě právě v tomto ročním období. Za necelých sedm hodin letu přistanete na ostrovech plných písečných pláží a krásného moře. Teplota přes den je kolem 25 °C, což jsou ideální podmínky pro cestování. Voda má teplotu asi 24 °C.

Florida – V únoru do Ameriky

Pokud se chcete podívat ještě dál, konkrétně na jiný kontinent, zamiřte na Floridu. Poznejte Miami a přidružené známé oblasti, kde se průměrná teplota pohybuje kolem 25 °C. Pro poznávání této destinace jsou to ideální podmínky. Teplota moře v Miami mívá kolem 23 °C. Jeden z nejideálnějších měsíců pro návštěvu vám bude příslibem poznávání tamních pláží, parků, ale také kulturních akcí. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.