Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Paní móda zasahuje do cestování. Co bude in a out v roce 2023?

Paní móda zasahuje do cestování. Co bude in a out v roce 2023?

Nové trendy pronikají nejen do šatníků a elektroniky. Výrazně ovlivňují i cestování, výběr destinací a očekávání turistů. Po pandemii se cestování v mnohém změnilo. Zjistěte, jaké jsou cestovatelské trendy v roce 2023 a kam se vypravit na dovolenou.

Jedna dovolená je out

Pandemie covidu nám ukázala, jak je příjemné trávit více času doma s rodinou. Alespoň zpočátku. A přestože se na běžný režim v zaměstnání většina těšila, už jsme si nenechali vzít flexibilní pracovní dobu a možnost občasné práce z domu. Už nám nestačí jedna dovolená ročně, byť by měla délku několika týdnů. Najednou vyrážíme na různé prodloužené víkendy a kratší pobyty. Chceme objevovat, poznávat více míst, toužíme po zajímavých zážitcích. 

Opatrnější výběr

Čekej nečekané a buď připraven. Obklopuje nás nejistota, proto chceme na cestách co nejvíc klidu a pohodlí. Mnohem častěji vyhledáváme služby cestovních kanceláří, které klientům zajistí vše potřebné. Zároveň se zvýšila poptávka po různých typech cestovního pojištění, které zahrnuje storno zájezdu. Turisté chtějí mít backup v podobě asistenční služby nebo schopného delegáta. Chceme odpočívat více, to znamená mít v dosahu někoho, kdo nám pomůže s řešením problémů. 

Bohatší o zážitky

Do pozadí začíná ustupovat tradiční podoba dovolené, týden u moře na stejné pláži je out. Čím dál častěji vyhledáváme pobyty s možností výletů, zážitkové zájezdy, poznávací pobyty a tematické akce. Ti, kteří vyráží za odpočinkem, vyhledávají wellness pobyty s rozšířenými službami, termální koupele s možností výletů do okolí nebo lázně doplněné o fyzioterapii a masáže. Oblibě se těší poznávací zájezdy a prodloužené víkendy, pobyty protkané adrenalinovými zážitky nebo sportovními aktivitami. 
Popularitu si získávají i nejrůznější netradiční typy ubytování, od luxusních hotelů se zájem přesouvá k dobrodružným pobytům ve vybavených stanech, karavanech, moderních chatách nebo i k neotřelým podobám víkendového a prázdninového bydlení. Strávit můžete noc v poušti, v džungli, na safari nebo na ledovci. 

Útěk od civilizace

Stále více jsou v hledáčku cestovatelů destinace, které dříve byly téměř nedotčeny turismem. Staví se nové hotely a lidé si vybírají i netradiční místa k pobytu. Jejich kouzlo teprve čeká až bude objeveno. Zapomeňte na Makarskou a objevte nové kouty naší planety. Ukážeme vám destinace, které jsou v kurzu. 

Portugalsko a Azorské ostrovy

Azorské ostrovy jsou sopečného původu, jejich krajina je kouzelná, pohádková, neotřelá. Azory si zamiluje každý nadšený turista, upravenými stezkami jsou ostrovy protkány. Odpočinek si dopřejete u četných termálních pramenů a vyrazit můžete na výlet za pozorováním velryb. Když budete mít štěstí, ukáže se vám i kosatka. Z dovolené si odvezete zážitky na celý život. 

Souostroví Galapágy

Stále ještě nedotčené masovým turismem jsou Galapágy v Tichém oceánu. Milovníci přírody, odpočinku, klidu a netradičních zážitků míří tam. Nádherné sopečné souostroví hostí lachtany, tuleně, leguány i obří želvy. Ty všechny si můžete prohlédnout společně s krásami tamního podmořského světa. 

Dříve izolované Japonsko

Poznejte Japonsko, zemi tak odlišnou, že se vám bude tajit dech. Vypravíte se do moderní země, která přesto ctí tisícileté tradice. Projdete se okolo šintoisticko buddhistických chrámů a vyfotit se můžete pod kvetoucí sakurou. Tradiční japonské umění, unikátní stavby a nádherné přírodní scenérie na vás čekají v kouzelné zemi vycházejícího slunce.

Přejdi Jordán

Země protkaná skalnatými pouštěmi a poutními místy je natolik mystická, že vnese poklid i do té neuspěchanější duše. Dopřát si můžete bahenní lázně nebo koupel v Mrtvém moři. Čeká vás země plná kontrastů s pouštními hrady a divočinou. Jordánsko je naprosto bezpečnou zemí, obyvatelé jsou vstřícní a turisty vítají s otevřenou náručí

Kolumbie s nádhernou přírodou

Kolumbie je zemí, kterou omývají dva oceány. Díky tomu je zdejší příroda unikátní a čarokrásná. Turistický ruch je v zemi na vzestupu, můžete si prohlédnout nejdelší horské pásmo na světě, exotická zvířata a vypravit se můžete do deštného pralesa. Čekají vás nádherné pláže karibského a tichomořského pobřeží, téměř bez turistů. No schválně. Znáte někoho, kdo byl v Kolumbii?

Nový Zéland

Z velkofilmů známe tajemnou krajinu Nového Zélandu. Můžete ji vidět na vlastní oči. Na Novém Zélandu vás kromě krásné přírody čeká i nespočet sportovních a adrenalinových aktivit. Vypravte se do země jako stvořené pro outdoorové aktivity a pěší túry. Projdete se kolem sopek i úchvatných jezer. Prozkoumat můžete i ledovcové jeskyně

Blízké Slovinsko

Slovinsko je pro mnohé jen tranzitní zemí, vyberte si jej jako cíl cesty. Má rozhodně co nabídnout. Letní pobyt u moře nebo u jezera, termální koupele, lyžování v alpských vrcholcích nebo fantastické turistické trasy. Objevíte stezky s obřími vodopády, jeskyně i místní pamětihodnosti
Vyberte si místo pro vaši příští dovolenou a pamatujte, že kdo poznává nová místa, poznává sebe i blízké se kterými se vypravil na cesty.

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.