Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Sněhová kulisa je kouzelná. Tato místa navštivte v zimě!

Sněhová kulisa je kouzelná. Tato místa navštivte v zimě!

Doba letních dovolených přijde až za pár měsíců, to ale neznamená, že se musíte vzdát cestování a poznávání nových míst. Řada evropských měst stojí za návštěvu právě v zimním období. Odměnou vám bude romantická atmosféra a šálek horkého voňavého nápoje. 

Vídeňské adventní trhy

Jen kousek za hranicemi máme kouzelné město, které se vyplatí v zimě navštívit. Prohlédnout si můžete pamětihodnosti, otevřeny jsou i muzea. Vídeň má co nabídnout v každém ročním období. V zimě jí ale vévodí nádherné vánoční trhy. V různých částech města na vás dýchne atmosféra adventu, ochutnáte místní speciality a nakoupíte kouzelné drobnosti ve stáncích s tradičními řemeslnými výrobky. 

Santovo sídlo ve Finsku

V blízkosti polárního kruhu objevíte finskou provincii Laponsko. Kousek od ní můžete navštívit Santovu vesnici, Santu Clause potkat, projet se sobím či psím spřežením a poslat pohled z pošty Santy Clause. Turisté si oblíbili i plavbu po řekách Kemijoki a Ounasjoki. Během zimního období zažijete v místě tu nejkrásnější pohádku. Uvidíte polární záři

Do Chorvatska v zimě

Už jste někdy navštívili Záhřeb? Obvykle se mu při cestách na pobřeží vyhnete. A to je velká škoda. Je to kouzelná metropole, která je v zimním období poutavě a tematicky osvětlena. Při procházce městem potkáte nejrůznější venkovní pódia, na kterých probíhají vystoupení a koncerty. Záhřeb se dlouhodobě umísťuje na předních příčkách anket o nejkrásnější vánoční trhy. Kromě nich vás ve městě čeká i kluziště nebo blízký lyžařský areál. 

Rej masek v Benátkách

Kouzelné a romantické Benátky vás nezklamou v žádnou roční dobu. Každý rok se deset dní před Popeleční středou koná nejnavštěvovanější karneval světa. Jeho dějištěm jsou právě Benátky. Rej masek, převleků a kostýmů se představí na souši i na vodě. Kdo karneval jednou navštívil potvrdí, že se jedná skutečně o úchvatný zážitek, za kterým se vyplatí vážit dlouhou cestu. Pořiďte si masku a vyrazte do Benátek. 

Za bruslením do Dánska

Nádherná Dánská Kodaň vítá zimní turisty s otevřenou náručí. Vánoční osvětlení nechybí v žádné ze zahrad a na žádném domě. Město se mění v kulisy pro tu nejkrásnější pohádku. Procházka podél kanálů je lemována vánočními stánky s jídlem, nechybějí horké nápoje. Milovníci bruslení si mohou zabruslit na Frederiksberg Runddel
Poutavé městečko Tromso můžete navštívit v sousedním Norsku. Až do března je město ponořeno do polární noci. Navštívit můžete polární akvárium a projedete se na saních tažených soby. 

Matička Praha

Užijte si Prahu v době, kdy není sevřená zahraničními turisty. Naplánujte si návštěvu muzeí, prohlédněte si výstavy, navštivte galerie. Pražské adventní trhy jsou kouzelné, návštěvu můžete spojit s procházkou kolem známých pamětihodností. Den můžete zakončit projížďkou po Vltavě nebo si zajet lanovkou prohlédnout Prahu z Petřínské věže. Praha má v zimním období romantické kouzlo. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.