Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Tipy na podzimní výlety - naši sousedé

Tipy na podzimní výlety - naši sousedé

Stačí mít u sebe občanský průkaz a můžete vyrazit na výlet za hranice. Proto není důvod, proč by vás pomyslná hraniční čára měla zastavit a odradit od návštěvy krásných lokalit, které se nacházejí za humny. Představíme vám místa, která jsou kousek za hranicemi a rozhodně stojí za vidění. 

Výlet jen na otočku

Pořekadlo praví, že všechno zlé, je k něčemu dobré. Pandemie covidu změnila u mnohých přístup k práci a trávení volného času. Trendem je více pracovat z domova, flexibilní pracovní doba i to, že lidé touží po zážitcích. Najednou toužíme ne po jedné dlouhé dovolené, ale po několika dovolených během roku, byť by měly být kratší. S tím se krásně doplňují prodloužené víkendy a víkendové pobyty nebo jen jednodenní výlety. Poradíme vám několik krásných míst, která jsou ideálním tipem pro výlet „na otočku“. Jsou jen kousek od hranic.

Brána Malé Fatry, Terchová

Malebné městečko, které z kopce hlídá majestátní Juraj Jánošík, je pomyslnou branou k mnoha kouzelným stezkám v Malé Fatře. Jistě znáte Jánošíkove diery, ale vypravit se můžete i na kratší a nenáročné přechody po hřebeni. Na mnohé vyhlídky vás vezme i lanovka a vás čeká jen příjemná procházka upravenou stezkou. Cestou si můžete prohlédnout i Čachtice nebo oblíbené lázeňské Piešťany
Zajímavým tipem na výlet, především pro cestovatele z Moravy, je Súlovský hrad. Je poměrně blízko, mezi Žilinou a Považskou Bystricou. Okolí je protkané turistickými stezkami v Súlovských skalách. Uvidíte skalní věže, skalní města i atraktivní a fotogenické soutěsky.

Drážďany na dosah

Oblíbené a kouzelné Drážďany si určitě zaslouží vaši návštěvu. Drážďany jsou označovány jako nejkouzelnější místo na řece Labi, centrum vás přivítá krásnými barokními stavbami. Přidat můžete i túru po Saském Švýcarsku. Jestliže vám přijde pohled na naši Pravčickou bránu zajímavý, počkejte, až uvidíte skalní útvar Bastei s proslulým kamenným mostem. Dechberoucí výhledy vás čekají z pravého břehu Labe, skalní město a labské údolí budete mít jako na dlani. 

Do sedel v Bavorsku

Nádherná projížďka nebo procházka vás čeká v srdci Bavorska. Projeďte si cyklostezku pěti řek. Míjet budete Dunaj, Altmühl, Pegnitz, Vils a Naab. Stezky vás vezmou zelenými údolími a krásnými skalními krajinami. Celkem má stezka 300 km, ale vybrat si samozřejmě můžete jen některé úseky a prohlédnout si například město Řezno nebo Norimberk.

Dál než do našeho Podyjí

Národní park Podyjí je pojmem a téměř turistickou povinností. Je škoda, že opomíjíme v cestovatelském diáři jeho protějšek, rakouský národní park Thayatal. I ten vám představí romantická zákoutí, meandry, rozlehlé louky a vyhlídky ze skalních útvarů. Výlet můžete spojit s Čížovou a prohlédnout si pozůstatky železné opony. V blízkosti je naučná stezka i cyklotrasa. 

Polské termální koupaliště

Polsko je v posledních měsících v kurzu a mnoho lidí vyráží za tamními supermarkety. A to je velká škoda. Polsko má rozhodně co nabídnout. Pokud bude chtít odpočívat a nebude příjemné počasí, stačí vyrazit do termálních koupališť. Jedná se o moderní centra, která si oblíbí návštěvníci všech věkových kategorií. A pokud si budete chtít prohlédnout krásná polská města, vyberte Krakov nebo Vratislav

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.