Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Ve kterých zemích je dobré vyhnout se alkoholu?

Ve kterých zemích je dobré vyhnout se alkoholu?

Malé pivo k tučnému jídlu, sklenička vína po večeři nebo bylinný likér po dobrém jídle. Pro mnohé z nás nevinný zvyk, nad kterým ani nepřemýšlíme. Objevíte ale země, kde je pití alkoholu zcela zakázáno v duchu hesla nulový alkohol, zdravý a spokojený národ. 

Pokuta, vězení, vyhoštění. Saudská Arábie

Z náboženských důvodů je v zemi přísně zakázaný alkohol. Islám považuje alkohol za látku, která škodí tělu i duši. Pokutou, vězením nebo vyhoštěním ze země se trestá prodej, nákup ale i běžná konzumace. Alkohol v zemi nemůžete vyměnit ani za narkotika. Užívání a držení narkotik v zemi znamená rozsudek smrti
Velmi přísnou zemí, co se týká pití alkoholu je Katar. Striktní náboženská politika pití alkoholu zakazuje. Za pití alkoholu na veřejnosti hrozí pokuta nebo vězení. 

Alkohol jen v soukromí, Kuvajt

Náboženství zakazuje pití alkoholu i v Kuvajtu, oproti přísné Saudské Arábii je ale dovoleno pít alkohol v soukromí. Za předpokladu, že v zemi nějaký alkohol seženete. V Kuvajtu je zakázané alkohol vyrábět, dovážet či prodávat. Opilí nemůžete být ani na veřejnosti. V některých klubech a hotelových barech je alkohol dostupný ovšem za astronomickou cenu. 

Alkohol v turistických resortech, Maledivy

Maledivy jsou rovněž islámskou zemí, alkohol vnímají jako spouštěč sociálních problémů. Není možné konzumovat alkohol na plážích, v ulicích nebo otevřených plážových barech. Alkohol je k dostání jen na vytyčených místech v hotelových resortech a pouze pro turisty. Oprávnění míchat a podávat alkoholické nápoje má jen několik málo zaměstnanců. Pokud bude turista pít alkohol mimo vyhrazená místa, jedná se o ilegální čin. 

Alkohol jen na skrytých místech, Irán

Za popíjení alkoholu hrozí místním v Iránu trest smrti. Alkoholické nápoje smějí popíjet jen členové křesťanských menšin. Do země je alkohol ve velkém pašován a místní se schází v tajných klubech, kde si alkohol dopřejí. Jako turisté v zemi se alkoholu raději vyhněte. 

Bangladéš a Pákistán

Obě země z náboženských důvodů konzumaci alkoholu omezují. Alkoholické nápoje jsou dostupné jen ve vybraných restauracích a barech. Samozřejmě jejich cena je vysoká. Pití alkoholu na veřejnosti není přímo trestné, je ale vnímané jako nevhodné a nezdvořilé k místním zvyklostem. 

Omán má pro pití alkoholu určeny hodiny

V Ománu je alkohol turistům dostupný v hotelových barech a restauracích, za pití na veřejnosti hrozí vysoká pokuta. Alkoholu je třeba se vyhnout mezi 15 a 18 hodinou. Pro turisty je dostupný alkohol i v nočních klubech, zpravidla do půlnoci. Jeho cena je ale vysoká. 

Benevolentní Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty se snaží v posledních letech nalákat do země co nejvíce turistů, proto byly uvolněny zákony pro prodej alkoholu. Alkohol v určených obchodech seženete, přesto je jeho konzumace na veřejnosti považována za neslušnou. 

Drahý drak v Norsku a Švédsku

Norsko ani Švédsko alkohol nezakazují, ale jeho prodej je regulován a kontrolován. Tvrdý alkohol seženete jen na vybraných místech s omezenou otevírací dobou. Alkohol je v zemích neúnosně drahý, zejména pro vysokou místní daň z alkoholu. 
Návštěva uvedených zemí vám poskytne mnohem více zážitků než sklenice vína nebo piva. Respektujte místní zvyky a konzumaci alkoholu ponechejte až na návrat domů. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.