Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

7 cestovatelských klenotů Evropy, které přehlížíme

7 cestovatelských klenotů Evropy, které přehlížíme

Nejsou sice tolik populární, o to více jsou však autentičtější. Skrývají množství příběhů, bohatou historii i řadu zajímavostí. Tato neprobádaná místa Evropy doslova vybízejí k objevování. Znáte je?

Cestujete rádi? A jak dobře znáte Evropu? Většině se jistě vybaví známá města, jako je Paříž, Řím nebo Londýn. Na našem kontinentě se přitom nachází mnohá další města, která rozhodně stojí za návštěvu a která dlouhodobě opomíjíme. Minimálně těchto osm míst byste si při svých toulkách neměli nechat ujít. Mají co nabídnout a neproudí tudy davy turistů.

1. Cinque Terre (Itálie)

Cinque Terre, v překladu Pět zemí, je malebnou oblastí Italské riviéry. Skalnaté pobřeží tohoto regionu, jak již název napovídá, obsazuje 5 městeček – Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza a Monterosso al Mare – vybudovaných přímo v kolmých útesech zdejších zátok. Ozdoba italské Ligurie charakteristická produkcí vína a typickými pestrobarevnými domky patří na seznam nejkrásnějších evropských destinací.

2. Tallin (Estonsko)

Ačkoliv je hlavní město Estonska významnou metropolí, turisté se sem zrovna nehrnou. Pokud tedy hledáte místo ideální ke strávení poklidné dovolené nebo třeba jen poznávacího prodlouženého víkendu, dejte mu šanci. Tallin je městem, v němž se snoubí moderní jiskra s nádherným historickým centrem, a jeho návštěva vás rozhodně překvapí.

3. Andalusie (Španělsko)

Po španělském vzoru podmanivá Andalusie se stává stále oblíbenější. Méně známou, ale o to krásnější je pak východní část regionu, Costa de Almeria. Pokud si chcete užít teplého letního počasí, oceníte několik krásných čistých pláží (Mojácar, Almería nebo Roquetas de Mar) s pozvolným přístupem do teplých a průzračných vod Středozemního moře, nepřeberné možnosti vodních sportů či procházky svůdnou a rozmanitou andaluskou krajinou.

4. Salamanca (Španělsko)

Neměli byste si nechat ujít ani další španělské místo, Salamancu. Toto živé univerzitní město je součástí Kastilie a Leónu. Spadá do stejnojmenné provincie, a zároveň je jejím hlavním městem. Salamanca je skrz na skrz protkaná tradicemi, typická vřelostí místních obyvatel a plná mladých lidí. Toto spojení z ní dělá jedno z nejživějších turistických spotů s řadou báječných kaváren, barů a restaurací. Centrem dění je velkolepé Plaza Mayor, jedno z nejkrásnějších náměstí v celém Španělsku. Nezapomeňte sem zavítat.

5. Aarhus (Dánsko)

Aarhus je po Kodani druhým největším městem Dánska. Přesto je turisty poměrně přehlížen. Proč stojí za poznání? Město, které založili Vikingové, je důležitým námořním přístavem. Reprezentuje jedinečnou dánskou architekturu, bohatou historii, nabízí četné turistické atrakce a prochází nepochybnou revolucí ve stravování. Ne nadarmo Aarhus získal v roce 2017 titul Evropské hlavní město kultury a Evropský region gastronomie.

6. Bath (Anglie)

Mnozí z těch, kdo Bath navštívili, na něj vzpomínají jako na nejkrásnější místo v celé Anglii. Není se tedy čemu divit, že jej najdeme také na Seznamu světového dědictví UNESCO. Pokud se i vy rozhodnete tuto neznámou prozkoumat, vydejte se asi 160 km západně od Londýna. Čeká na vás překrásná architektura, a především zázračná léčivá voda. Nachází se zde totiž tři horké geotermální prameny s teplotou nad 40 °C, které k léčbě nejrůznějších nemocí využívali již staří Římané.

7. Utrecht (Holandsko)

A co takhle země tulipánů? Znáte všechny tváře Holandska? Půvabný středověký Utrecht je pokojnou alternativou hektického holandského stylu, jaký můžete znát například z rušného Amsterdamu. Je sice menší a méně známý, přesto je plný života a neochudí vás ani o ždibek toho, co je pro Holandsko charakteristické. Zaujme vás spíše proslulá katedrála s vysokou věží a přepychové budovy? Nebo to budou kavárničky v úchvatném centru, které obtáčí vodní kanál (tzv. gracht)?

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.