Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Otevírá se přímý let Praha Taiwan. Očekávají se zaváděcí ceny letenek

Otevírá se přímý let Praha Taiwan. Očekávají se zaváděcí ceny letenek

China Airlines oznámila zařazení přímého letu na lince Praha-Taiwan od července roku 2023. Pravidelnou přímou linku budou moci cestující využít vždy ve středu a v neděli, pohodlí jim poskytne zázemí letadla Airbus A350. 

China Airlines má veškerá povolení

Taiwanské společnosti se podařilo vyjednat nezbytná povolení a dohodnout se na provozování přímého leteckého spojení mezi Prahou a Taipei Taoyuan. Složitá jednání se vedla ohledně zařazení pravidelných linek, na letový plán obou letišť se podařilo zařadit pravidelnou linku po dva dny v týdnu. Z Taiwanu do Prahy budou cestující přepraveni už za 8 hodin. 

Letový řád od července

Pravidelná linka čítá dva lety týdně. Z Taiwanu budou linky přepravovat cestující do Prahy vždy v úterý a v sobotu. Příjezdovou letištní halou v Praze projdou cestující na druhý den. Následující den se letadlo vrací zpět na Taiwan. Odlet pro cestující z Prahy na Taiwan je plánován vždy ve středu a v neděli

Lety na Taiwan jsou zařazeny tak, aby cestující mohli přestoupit na navazující linky do jihovýchodní Asie. Pravidelnou linku bude provozovat China Airlines a právě ta nabízí další letecká spojení do Thajska, Indonésie, Japonska, Malajsie nebo na oblíbené Filipíny
Pro mnohé je však Taiwan natolik kouzelnou destinací, že zvolí cíl cesty právě zde. Přímý let z Prahy cestování v mnohém usnadní a zkrátí čas při dopravě, protože některé přestupy žádaly čekání po mnoho hodin. 

Největší letiště na Taiwanu

Cílovou destinací pro lety z Prahy bude taiwanské letiště Taoyuan. To je vzdálené asi 40 km od hlavního města Tchaj-pej. Jedná se o velké a poměrně rušné letiště. Kromě základny společnosti China Airlines zde najdete také základnu letecké společnosti Eva Air. Letiště odbavuje lety 24 hodin denně a je určeno především pro dálkové spoje. Z letiště je přímé spojení metrem do centra hlavního města.

Moderní letoun pro pravidelnou linku

Zázemí na palubě bude pro cestující nanejvýš komfortní. Na linku bude nasazen moderní letoun Airbus A350-900, který je pro dlouhé lety dobře vybaven. Na palubě se cestující mohou těšit na 32 sedadel v business třídě, 31 sedadel ve třídě premium a 243 standardních sedadel ve třídě economy

Levné letenky na Taiwan

V současné době se letenky z České republiky dají pořídit s jedním nebo dokonce dvěma přestupy. Doba letu může pak narůst i na 26 hodin. Přímé letecké spojení bylo dostupné zatím pouze z Vídně. Akční letenky na Taiwan se dají pořídit za cenu okolo 15 tisíc korun, zcela výjimečně klesá jejich cena ke 12 tisícům korunám. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.