Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Postarejte se o batole, zabavte náctileté. Jak vybrat dovolenou podle věku dětí

Postarejte se o batole, zabavte náctileté. Jak vybrat dovolenou podle věku dětí

S miminkem k rybníku do vedlejší vesnice a s dospívajícími do herního centra s virtuální realitou. To jistě neplatí. S dětmi si můžete užít parádní dovolenou u moře, stačí jen správně vybrat destinaci podle věku. Připravili jsme podrobného průvodce a poradíme vám, jak vybrat dovolenou podle věku dítěte.

Výběr dovolené podle věku

Úsměvná průpovídka praví, že dovolenou si má vybrat žena, podle představ. Pokud bude spokojená, budou spokojení všichni. Pracovníci cestovních kanceláří se ale mnohem častěji setkávají s požadavkem, aby vybraná destinace byla vhodná pro děti. Poměrně obecný požadavek se dá definovat jako místo dobře dostupné, s příjemnou pláží a mírným vstupem do vody. Mělo by nabídnout příslušné „dětské“ zázemí a dostatek vyžití. Bohužel to, co uspokojí dovolenkující batolata nebude vyhovovat teenagerům. Proto je třeba výběr dovolené přizpůsobit podle věku dětí, se kterými cestujete.

Dovolená s miminkem či batoletem

Dovolenou si nemusíte upírat ani v případě, že máte doma miminko nebo batole. Obavy z nástrah cizího prostředí nejsou na místě, jen je třeba vybrat evropskou destinaci. Potřebujete bezpečnou zemi s co nejkratší dojezdovou nebo doletovou vzdáleností, pitnou vodou z vodovodu, písečnou pláž a mírný vstup do vody. Výhodou je hotel s all inclusive a dostatečným zázemím pro děti. To může zahrnovat dětské židličky v jídelnách, postýlky na pokojích, sedátka na wc, brouzdaliště, hřiště ale i dostupnou lékařskou péči v destinaci. 
Pokud cestujete s dětmi do 3 let vypravte se k písečným plážím Chorvatska, Itálie, na Korfu či jiné Řecké ostrovy. 
Letecká doprava nemusí být vždy nejrychlejší přepravou. Pokud například nebydlíte v blízkosti letiště, musíte počítat hodiny strávené při cestě na letiště, 2 hodiny čekání na letišti, 2 hodiny v letadle, 1-2 hodiny v tranzitní dopravě z letiště a k tomu připočíst čekání na pokoj. Za stejnou dobu můžete být v prvních letoviscích Chorvatska nebo Itálie vlastní dopravou a auto vám poskytne dostatečné zázemí, protože pro malé dítě potřebujete spoustu věcí.

Předškoláci si chtějí hrát

S dětmi předškolního věku si můžete dovolit delší cestu letadlem nebo autem. Zamilujete si místa s dětským klubem či animačními programy pro děti. V řadě destinací má hotel nebo resort celodenní program pro děti a nevyžadují, aby v klubu byli s dětmi dospělí. Děti si najdou spoustu kamarádů a dospělí mají cennou chvíli relaxace. Vybírejte resort, který je doplněný aquaparkem nebo alespoň větším dětským hřištěm. Určitě zvolte all inclusive, mladší děti potřebují přes den hodně limonád, zmrzlin nebo drobného občerstvení. Zalíbí se vám v Řecku, Itálii, Chorvatsku, Bulharsku nebo na Mallorce.

Se školáky za poznáním

Školní děti budou stejně jako předškolní děti milovat místo s aquaparkem a klubovým programem. Vybrat ale můžete vzdálenější destinace s dobou letu i delší než 3 hodiny. Vhodné jsou resorty se zázemím města, abyste s dětmi mohli vyrážet na procházky a po nákupech. Dovolenou zpestřete výlety v místě, pro školní děti už můžete připravit program tak, aby se částečně seznámily s historií země a prohlédly si nějakou významnou pamětihodnost. Vyrazte do Turecka, poznejte Tunis, Egypt nebo Kanárské ostrovy

Zabavte teenagera

Aby starší děti odložily tablet nebo sluchátka, musí jim cílová destinace nabídnout něco lepšího. Vybírejte místa, která pulzují nočním životem, řada hotelů má v programu večerní diskotéky pro dospívající. Vhodné jsou resorty, které mají široké sportovní vyžití. Náctiletí mohou vyzkoušet nejrůznější vodní sporty, pobavit se na adrenalinových atrakcích nebo v zábavních parcích. Zajímejte se o nabídku výletů v místě, okouzlíte je třeba vyhlídkovou plavbou v lodi s proskleným dnem nebo možností plavat s delfíny. Takovou nabídku mají destinace ve Španělsku, na Kanárských ostrovech na Kypru nebo v Egyptě. 

0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.